FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Dezvăluirile GSP sunt confirmate de Pancu, dar selecționerul șochează: „Sunt lucruri normale, aveam nevoie de bărbăție”

FOTO: sportpictures.eu
FOTO: sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 15:56 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 17:15

Daniel Pancu, selecționerul României U21, a confirmat astăzi dezvăluirile GSP.ro.

Gazeta Sporturilor a scris că antrenorul a introdus la națională metode care i-au șocat pe jucători. În anumite zile, jucătorii erau nevoiți să doarmă cu ușile deschise, pentru că cei din staff le-au transmis că vor veni de dimineață și îi vor trezi pentru o acțiune cu tentă medicală. 

Mihai Rotaru vrea să dea lovitura! Pe cine a căutat ca să preia Universitatea Craiova
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Mihai Rotaru vrea să dea lovitura! Pe cine a căutat ca să preia Universitatea Craiova

La ora 07:00, fotbaliștii erau treziți și li se lua direct tensiunea, în timp ce erau încă întinși pe pat.

În plus, staff-ul a comandat un exercițiu incredibil. Unul pe care jucătorii l-au acuzat din plin. Se simula executarea unei lovituri libere, se forma un zid consistent, dar șutul nu trebuia să caute poarta, ci să fie expediat în forță, direct spre cei care formau zidul.

Antrenorul a explicat de ce a aplicat aceste metode înainte debutul în preliminariile EURO 2025 (2-3 cu Albania).

Daniel Pancu își explică metodele de la România U21

„Ora de trezire era 08:00, nu la 07:00. Iar antrenamentul era la 10:30. Mi se pare ceva normal, pentru că suntem ființe diurne. Funcționăm cel mai bine între 10 și 12. 

Vorbesc de lucruri normale, pe care ar trebui să le faci acasă. Te trezești la 8 dimineața, te cântărești și iei micul dejun. Iar după două ore și ceva să mergi la antrenament. 

Și mi se pare ceva normal să iei pulsul unui jucător dimineața, să vezi dacă a dormit bine sau nu.

Exercițiul cu zidul nu l-am mai făcut, am renunțat fiindcă a comentat un jucător din zid și atunci am șutat doar pe jos. Voiam să vad care e fricos, care se întoarce. E un moment din joc. Te poți întoarce, poți face penalty, poate trece mingea prin zid. 

Eu am șutat. Am dat o singură dată și nu așa cum trebuia. Am dat în joacă, pe jos. Cel care a comentat a zis «Nu pot să cred». Și mi s-a dus concentrarea. Dacă bătea Roberto Carlos lovitură liberă ce făceam? Când eram la Rapid am mai făcut asta. I-am dat în gură unui jucător străin, s-a scuturat puțin și gata.

Știam că ne așteaptă un meci de mare luptă și că aveam nevoie de bărbăție. Și până la final, bărbăția a făcut diferența. E o metodă a mea, într-un grup care nu-i cunosc. Mă trezesc la meci că-i pun pe unii în zid, iar zidul e spart...

Sunt convins că cineva a vorbit, cineva căruia nu i-a convenit. Uite, am fost în Italia. La Lecce toți trebuiau să fie la masă la 07:45. La Salernitana, la 9 erau toți la stadion”, a spus Pancu în emisiunea „Liga DigiSport”.

VIDEO Totul despre Rapid - CFR Cluj

Citește și: 

Dan Petrescu, victorie la debutul în noul sezon din Liga Campionilor Asiei » Jeonbuk merge în Thailanda în runda secundă

CSA Steaua nu mai are altă opțiune: rămâne în Liga 2 sau privatizează clubul!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (16)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  21 Septembrie 2023, 06:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten
VanBasten  •  20 Septembrie 2023, 19:30

De ce trebuie sa te explici?!

22cea
22cea  •  20 Septembrie 2023, 19:16
Postat de dr.jivago pe 20 Septembrie 2023, 18:42

Postacii , paharnicii lui Pancu ,o fac pe niznaii... bai , rudimentarilor ,ce nu intelegeti ca, Pancu e ***... N-are nici in clin ,nici in maneca cu antrenoratul.. Gâgă nu intelege, ca Pancu ii trezeste pe la 7 pe adolescentii fotbalisti , ii invata medicina vreo juma' de ora, apoi ii lasa de izbeliste vreo 3 ore... Realizati, ce era in mintea copiilor care veneau de la academiile din strainatate ? Bai, acum intelegeti strategia lui Pancone... Asta e ala care-i dadea dreptate cecenului Ramzan Kadîrov cum sa altoiasca femeile ...

Bercenare , sensibilii aia puteau sa se planga de orice dar nu de faptul ca-i scoala la 7 sa le ia tensiunea . Sunt convins ca daca in locul lui Pancu ar fi fost un fecesebist i-ai fi aprobat masurile .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează