FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

EXCLUSIV Metode șocante la naționala U21 a României! » Pentru ce erau treziți jucătorii la ora 7:00 și ce au fost nevoiți să îndure la antrenamente

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 21:18 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 00:18

Noul selecționer de la tineret, Daniel Pancu, a introdus câteva metode șocante de pregătire.

Naționala de tineret a României a avut în septembrie prima acțiune oficială cu noul ei selecționer, Daniel Pancu, cel care e ajutat de secunzii Lucian Sânmărtean și Răzvan Rotaru. România a și disputat un joc, 2-3 în Albania, primul în grupa contând pentru preliminariile Campionatului European din 2025, care va fi organizat în Slovacia.

Pentru că reprezentativa noastră a avut o singură partidă, nu o „dublă", jucătorii convocați au avut parte de un cantonament prelungit sub comanda staff-ului condus de Pancu. 

Iar unele dintre metodele folosite pe parcursul acțiunii, atât cele de pregătire, cât și cele din afara terenului, au avut darul realmente să-i șocheze.

Gata cu lăfăiala pe bani publici în handbal! » Noile măsuri fiscale afectează din plin și fotbalul. Plafoane salariale pentru cluburile primăriilor, taxe mărite pentru privați
TAXE
Gata cu lăfăiala pe bani publici în handbal! » Noile măsuri fiscale afectează din plin și fotbalul. Plafoane salariale pentru cluburile primăriilor, taxe mărite pentru privați

Treziți la 7:00 cu tensiometrul și puși în zid să încaseze șuturi în plin!

În anumite zile, jucătorii erau nevoiți să doarmă cu ușile deschise, pentru că cei din staff le-au transmis că vor veni de dimineață și îi vor trezi pentru o acțiune cu tentă medicală. La ora 07:00, fotbaliștii erau treziți și li se lua direct tensiunea, în timp ce erau încă întinși pe pat.

Ulterior, se repeta scena cu tensiometrul, dar cu jucătorii stând în picioare. După ce li se lua tensiunea, jucătorii erau anunțați că pot să se odihnească în continuare, fiindcă până în jur de ora 9:30 nu era prevăzută nicio altă activitate. Unii dintre fotbaliști s-au arătat însă total bulversați. Odată treziți din somn, nu mai reușeau să adoarmă și s-au plâns din cauza disconfortului creat.

Stranierii, uluiți de antrenamentele de la lotul de tineret

Pe terenul de antrenament, la una dintre ședințele de pregătire, staff-ul a comandat un exercițiu incredibil. Unul pe care jucătorii l-au acuzat din plin. Se simula executarea unei lovituri libere, se forma un zid consistent, dar șutul nu trebuia să caute poarta, ci să fie expediat în forță, direct spre cei care formau zidul.

Unul dintre colaboratorii lui Pancu ar fi refuzat să se supună și să tragă, fiind chiar deranjat de acest exercițiu, moment în care, conform surselor GSP, chiar Daniel a decis să șuteze în minge. Scopul urmărit era acela de a vedea care dintre jucători se feresc în momentul șutului și care au curaj să blocheze balonul cu orice risc, chiar și al unei eventuale accidentări.

Mai ales jucătorii din străinătate au fost mirați de acest exercițiu, la fel și cei de la Farul, care au povestit șocați scenele și colegilor lor din echipa antrenată de Gică Hagi, după ce au revenit la Ovidiu.

Farul a fost clubul care a oferit cei mai mulți fotbaliști la această acțiune, nu mai puțin de 4 jucători, plus alți doi care au fost până de curând sub comanda lui Hagi: Pitu și Borza. În schimb, stranieri au fost nu mai puțin de 9, dintre care mai mult de jumătate din Italia: 4 de la Lecce și unul de la Padova.

Eșec, după 2-0 în minutul 60

Meciul de debut în preliminarii, cu Albania în deplasare, a fost un fiasco total al „tricolorilor mici". România a condus cu 2-0, scor înregistrat după mai bine de o oră de joc, grație golurilor marcate de Grameni și Borza. Apoi, ultima treime din întâlnire a fost o umilință. Albanezii au marcat de 3 ori, au întors meciul și au câștigat. 

Echipa de start folosită de Pancu a fost: R. Sava - Pantea, Ignat, M. Ilie, Borza - Corbu, Vulturar, Grameni - Mazilu, L. Munteanu, R. Ilie. După pauză au intrat Burnete, Rareș Pop, Robert Filip și Cîrjan

4 meciurimai are de disputat România U21 în acest an, toate oficiale în preliminariile CE: Armenia (13 octombrie, acasă), Finlanda (17 octombrie, acasă), Albania (17 noiembrie, acasă) și Elveția (21 noiembrie, deplasare)

Care a fost lotul pe care Pancu l-a avut la dispoziție

  • Portari: R. Sava (CFR), Borbei (Lecce), Al. Roșca (Șelimbăr)
  • Fundași: Pantea (FCSB), Sârbu (Farul), Ignat (CS Mioveni), Pașcalău (Lecce), Umit Akdag (Goztepe), M. Ilie (Padova), Borza (Rapid), Amzăr (Dinamo)
  • Mijlocași: Corbu (Akademia Puskas), R. Filip (CFR), Grameni (Farul), Vulturar (Lecce), Cîrjan (Rapid), Danciu (CSU Craiova), R. Pop (UTA), R. Ilie (Lausanne), Pitu (Bordeaux)
  • Atacanți: Mazilu (Farul), L. Munteanu (Farul), Burnete (Lecce)

VIDEO Ce plănuiește Daniel Pancu să schimbe la selecționata U21: „Atitudine, agresivitate pozitivă, altruism, disciplină”

Citește și: 

A aflat de la TV că Rapid îl dă afară: „Am rămas șocat! Nu mai suport supărările, vreau să joc și eu liniștit fotbal”

Ionel Dănciulescu și-a pierdut calmul în direct: „Tu ești cine ești, A3 la FCSB! Mă deranjează că te dai mai mult decât ești”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (73)
Ioano13
Ioano13  •  20 Septembrie 2023, 18:15

Nu sunt mirat. Pancu e un tip bizar, fără nicio performanță ca antrenor dar "uns" la nationala U21. Nu știu cât de traumatizanta e trezirea la 7 dimineața, dar, sigur, lipsa științei antrenoratului afectează grav fotbalul. Am o mie de argumente dar nu le mai reproduc. Este vorba, în primul rând, de boala sistemică a fotbalului românesc: incompetenta antrenorilor. Pancu este emblematic pentru aceasta situație Se situează în vârful piramidei incompetentei, alcătuită din antrenorii de copii și juniori fără background fotbalistic, fără sa fi fost antrenat de vreo somitate de la care sa "fure" meserie fără sa fi jucat la vreun lui mare de afară.

balderis
balderis  •  20 Septembrie 2023, 17:13

Auzi dom”ne ! Să-i trezească pe ei la 7 dimineața ! Deci dacă se culcă la 23 și se trezesc la 7, după opt ore de somn , să li se ia tensiunea, deci pentru sănătatea lor, sunt bulversați, ,,e supărați pă viață” !!! Deci după opt ore de somn !!!!

mihai_capraru
mihai_capraru  •  20 Septembrie 2023, 15:15
Postat de AmuzantulTrollescu pe 20 Septembrie 2023, 12:48

Pai si aia care joaca in Champions League? Joaca asa, cu noaptea in cap? :))

Vorbim de lucruri diferite :), jucatori romani si restul. Eu zic de ai nostri, nu de fotbalisti. Oricum, daca joaca la ora de Champions League, dorm pe teren, din ce am observat.

Vezi toate comentariile (73)
Comentează