FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

VIDEO / EXCLUSIV „Iordănescu are o animozitate față de Mitriță!” » Luare de poziție în direct: „Nu latura sportivă contează”

Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a comentat, la GSP Live, pe seama deciziei lui Edi Iordănescu de a nu-l convoca pe Alexandru Mitriță pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Columbia.
Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a comentat, la GSP Live, pe seama deciziei lui Edi Iordănescu de a nu-l convoca pe Alexandru Mitriță pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Columbia.

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2024 17:41 / Actualizat joi, 21 martie 2024 23:10

Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a comentat, la GSP Live, pe seama deciziei lui Edi Iordănescu de a nu-l convoca pe Alexandru Mitriță pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Columbia.

  • România - Irlanda de Nord se joacă vineri, 22 martie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București;
  • Columbia - România, programat marți, 26 martie, de la ora 21:30, se joacă pe Civitas Metropolitano din Madrid.

VIDEO. Pavel Badea: „Mitriță nu e dat deoparte la națională pe latură sportivă”

„Antrenorul echipei naționale a avut în ultima perioadă fler în a selecta jucători care ne-au calificat la Euro. El răspunde de rezultate și trebuie să dea explicații. Însă constatăm toți că unul dintre cei mai buni jucători din România, Alex Mitriță, e dat deoparte. Și nu pe latură sportivă. Ci pe latura unei animozități pe care antrenorul echipei naționale o are față de Mitriță. Dacă nu ar exista acest al doilea motiv, ar fi grav.

Ar însemna clar un dezavantaj imens pe care selecționerul îl aduce echipei Universitatea Craiova, omului și jucătorului Mitriță și fotbalului românesc. În momentul actual, Mitriță e în primii 3 fotbaliști din România, din toate punctele de vedere, ca reușite, calitate fotbalistică, impact asupra jocului unei echipe. Este un jucător extrem de important pentru orice grup”, a declarat Badea, la GSP Live.

Mitriță e un fotbalist polivalent, care are posibilitatea să joace pe mai multe posturi și care este mult mai complet decât alți jucători care sunt pe post cu el. Poate fi extrem de util în momentul în care echipa are nevoie să destabilizeze echipa adversă pe faza ofensivă. Asta e părerea mea. Pot fi considerat subiectiv, dar nu cred că trebuie să omitem un jucător de asemenea calibru

- Pavel Badea, director CSU Craiova

VIDEO. Edi Iordănescu a vorbit cu Alex Mitriță: „Cine spune că are ușa închisă greșește”

În conferința de presă premergătoare amicalului cu Irlanda de Nord, Edi Iordănescu a vorbit cu subînțeles despre Mitriță:

„La Euro ne așteaptă un alt nivel, vom vedea cine va fi cu noi acolo. Toată lumea are ușile deschise. Noi trebuie să analizăm în funcție de context. Avem posturi cu soluții echilibrate, cu jucători de valoare, dar avem și poziții unde suntem la limită. Se poate întâmpla orice.

Oricine are ușa deschisă pentru echipa națională. Dar trebuie să demonstreze că are valoare și să respecte valorile grupului. Cine a arătat asta a rămas. Cine nu, nu a mai fost cu noi.

Trenul e în mers, trebuie eforturi mari ca să sară cineva în tren din mers. După Euro, dacă voi mai fi aici, va fi o perioadă în care vor fi încercați jucători, va fi o perioadă puțin mai lejeră”.

„Iordănescu are o animozitate față de Mitriță!” » Luare de poziție în direct: „Nu latura sportivă contează”
Alexandru Mitriță are 3 goluri în 18 selecții la națională

„Sunt deschis la dialog”

Edi Iordănescu a confirmat și vestea oferită de GSP în exclusivitate, anume că a existat o discuție între el și Alex Mitriță:

„Eu v-am obișnuit cu faptul că focusul a fost pe grupul cu care lucrăm zi de zi. Mitriță a fost la națională, are mare calitate, e un jucător înzestrat. Faptul că nu a avut mentalitate competitivă a făcut să nu realizeze lucruri mai mărețe la cluburile la care a fost sau să joace la cluburi mai mari, cu tot respectul pentru Universitatea Craiova.

Am avut o discuție cu Mitriță, comunic cu jucătorii. Sunt deschis la dialog. Selecția nu a fost făcută după orgolii, chiar dacă am fost supărat uneori”.

12 goluriși 10 pase decisive are Mitriță la Universitatea Craiova în actuala stagiune

Lotul României pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia

  • PORTARI: Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 9/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Marian AIOANI (FC Rapid 1923, 0/0);
  • FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 15/1), Cristian MANEA (CFR Cluj, 24/2), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 4/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 25/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 13/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 25/2), Bogdan RACOVIȚAN (Raków | Polonia, 0/0), Raul OPRUȚ (Hermannstadt, 3/0), Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 14/0);
  • MIJLOCAȘI: Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 66/14), Marius MARIN (Pisa | Italia, 15/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 35/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 52/3), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 14/1), Darius OLARU (FCSB, 15/0), Adrian ȘUT (FCSB, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 20/6), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 17/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 31/4), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 8/2), Florinel COMAN (FCSB, 12/1);
  • ATACANȚI: George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 40/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 36/5), Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2).

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de România - Irlanda de Nord

Mai multe articole despre naționala României:

Ianis Hagi, interviu în Marca: „Sunt un jucător mai bun de când joc în La Liga. Cred că în viitorul apropiat voi arăta tuturor cine sunt”
ROMÂNIA
Ianis Hagi, interviu în Marca: „Sunt un jucător mai bun de când joc în La Liga. Cred că în viitorul apropiat voi arăta tuturor cine sunt”
15 „tricolori” au dispărut din lotul României de la ultimul meci cu Irlanda de Nord » Cum s-a schimbat naționala în decurs de trei ani
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD
15 „tricolori” au dispărut din lotul României de la ultimul meci cu Irlanda de Nord » Cum s-a schimbat naționala în decurs de trei ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  24 Martie 2024, 17:31
Postat de Ubi_Mortus pe 22 Martie 2024, 10:33

Lui Mitrita, daca ii da un adversar un branci mai sanatos acoperit regulamentar, zboara din stadion.

Dacă reușește să îl prindă… ce să vezi… nu prea reușesc mulți…iar dacă îl compari cu mbape Coman… păi Coman e mbape numai la culoare..

CostiCorabu
CostiCorabu  •  22 Martie 2024, 19:52
Postat de brera30 pe 22 Martie 2024, 17:02

Sa ne amintim cum si Gh. Craioveanu a fost uitat de Iordanescu mereu, Hagi si Popescu, s au impotrivit mereu.

De Oblemenco, ce să mai zicem ! Acum, este vorba de cu totul altceva. Până acum, Edi a avut noroc chior și acum chiar se crede mare antrenor. S-ar putea, cu aroganța pe care o afișează și cu aerul de superioritate cu care ne povestește despre trenuri plecate din gară ( filosofie fina , sau mai degrabă, ieftină), sa se cam ducă "pe șipca", pe oltenește.

eunescu09
eunescu09  •  22 Martie 2024, 19:15

Iertați-mă dar asta e proba nesimțirii, nu a rațiunii.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează