FOTBAL  »  NATIONALA  »  SE CAUTĂ SELECŢIONER

Piţi se întîlneşte mîine cu Mircea Sandu. "Iau în calcul revenirea la echipa naţională"

Piţurcă a devenit favoritul lui Mircea Sandu după refuzul lui Hagi
Piţurcă a devenit favoritul lui Mircea Sandu după refuzul lui Hagi

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 13 iunie 2011 17:15

UPDATE 16:50 "Dacă nu aş lua în calcul revenirea le echipa naţională atunci nu m-aş mai întîlni cu Mircea Sandu mîine. O să aflaţi după dicuţia noastră ce decizie voi lua", a declarat fostul selecţioner Victor Piţurcă pentru Gazeta Sportrurilor..

UPDATE 13:40
Mircea Sandu susţine o conferinţă de presă în care vorbeşte despre demisia lui Răzvan Lucescu, dar şi despre posibilul succesor al acestuia. În opinia preşedintelui Federaţiei, Victor Piţurcă este primul pe listă după ce Hagi a refuzat să preia reprezentativa României

"Turneul din America de Sud a fost programat încă din februarie, anul acesta. El a fost făcut în urma unei discuţii cu Răzvan Lucescu. Delegaţia era alcătuită din 41 de persoane: 24 de jucători şi alţii. Nu am înţeles de ce Răzvan l-a lăsat pe Mutu, Raţ sau Săpunaru să rămînă acasă. Tamaş nu a venit la avion, el nu a fost învoit de nimeni. Am fost forţat în ultimul moment să numesc un antrenor interimar la acest turneu şi l-am trimis şi pe Săndoi pentru a-l ajuta cu jucătorii veniţi de la "tineret".

Am un reproş direct la adresa lui Răzvan Lucescu pentru că nu a fost în America de Sud, chiar dacă el comandase turneul şi pentru că a lăsat cei mai importanţi jucători să lipsească de acolo.

Am fost consternat ieri să văd declaraţia lui Răzvan, care era hotărît încă de acum o lună să renunţe la echipa naţională. Poate a fost o răzbunare a lui vizavi de mine şi de declaraţiile mele. Am avut dreptate, el trebuia schimbat atunci. El, în acest timp, şi-a conturat lotul pentru Rapid şi s-a folosit de echipa naţională pentru a face acest lucru. Eu aveam dreptul să îl critic pe Răzvan Lucescu după rezultatele pe care acesta le-a avut pe banca tehnică. A fost mai mult o comparaţie cu antrenorul care a fost înaintea lui.

Olăroiu ar fi acceptat să preia echipa naţională dacă în urma C.Ex, Răzvan Lucescu era demis. Văd că şi Mircea Lucescu crede că avem 80% şanse să ne calificăm la CE 2012. Dacă ei vor veni să califice echipa la Europeanul de la anul, eu mă retrag din funcţia de preşedinte al Federaţiei

Gică Hagi nu a acceptat să preia echipa naţională, vrea să înceapă un nou ciclu de calificare. În aceste condiţii, am încetat orice negociere cu acesta. Eu cred că a fost o ofertă corectă din partea noastră, dar, din păcate, se încheie aici. Primul pe lista mea este Victor Piţurcă pentru a fi noul selecţioner. Eu cred că îi îndeplinisem dorinţa lui Hagi, aceea de a-i oferi un proiect pe termen lung. Anghel Iordănescu acceptase postul de director tehnic.

Dacă Hagi accepta acum, lui nu îi puteam face nici un reproş în caz că nu ne vom califica. Probabil îl apăsa ratarea din 2001, deşi eu cred că echipa naţională a jucat foarte bine

Am făcut aceste alegeri, pentru că Piţurcă şi Anghel Iordănescu sînt cei care au reuşit să ducă România la turnee finale. Totuşi, eu nu cred că Piţi va accepta să colaboreze cu Iordănescu. Dacă s-ar putea, pentru mine ar fi o încîntare. Am vorbit şi cu Dan Petrescu, dar acesta este implicat într-un proiect în Rusia

Dacă nu vrea nici Piţurcă, mă voi îndrepta în altă direcţie. Mai multe nu ştiu în momentul de faţă, voi avea o discuţie cu el", a spus Mircea Sandu.

UPDATE 13:03 - Mircea Sandu s-a întors la Federaţie după o oră. La 13:30 va susţine conferinţa de presă. Toate semnalele duc către un refuz al lui Gheorghe Hagi. Mircea Sandu probabil că va anunţa numele cu care începe următaoarele negocieri pentru postul de selecţioner. Dintre toţi cei de care vorbise atunci cînd se punea problema schimbării lui Lucescu, adică Olăroiu, Boloni, Piţurcă, numai ultimul este liber de contract.

UPDATE 11:55
- Mircea Sandu a anunţat pentru ora 13:30 o conferinţă de presă în care va comunica decizia lui Gheorghe Hagi, indiferent de răspunsul "Regelui". Gică nu a venit nici pînă acum la FRF şi, surpriză, preşedintele FRF a părăsit Casa Fotbalului cu o destinaţie necunoscută presei. Conferinţa va putea fi văzută în direct la GSPTV şi ascultată la Radio.GSP.ro.

Preşedintele FRF Mircea Sandu a ajuns la Casa Fotbalului cu cîteva minute în urmă, la ora 10:30. El aşteaptă astăzi un răspuns decisiv din partea lui Gică Hagi la propunerea de a prelua echipa naîională. De ceea ce spune Hagi depinde şi instalarea ca director tehnic a lui Anghel Iordănescu.


De asemenea, se aşteaptă sosirea lui Gică la sediul federaţiei pentru discuţia finală. Al cărui deznodămînt e, chiar şi în această dimineaţă, greu de anticipat cu exactitate. Mulţi dintre apropiaţii lui Hagi au sugerat că acesta va refuza. Motivele sînt cunoscute, nu vrea să fie tras la răspundere pentru eventuala ratare a actualei calificări. S-a vorbit şi de condiţiile puse de el lui Mircea Sandu, una dintre ele fiind ca responsabilitatea eşecului în lupta pentru Euro 2012 să fie trecută ferm în cîrca cuplului Lucescu-Lupescu. S-a mai vorbit că Hagi ar fi dispus să preia echipa naîională după terminarea actualelor preliminarii.

Deşi în majoritatea companiilor din ţară astăzi e oficial zi liberă datorită Sărbătorii Rusaliilor, la FRF a fost declarată zi lucrătoare. În afara lui Mircea Sandu, şi mulţi alţi funcţionari sînt la biroruile lor din Casa Fotbalului. Iar o femeie de serviciu mătură frunzele din curte.

În timp ce Mircea Sandu aşteaptă un răspuns de la Hagi, care ar putea deveni selecţioner, fostul antrenor, Răzvan Lucescu, va fi prezentat la hotelul Hilton ca noul tehnician al Rapidului.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (86)
blue_sky
blue_sky  •  14 Iunie 2011, 00:43

Ce sa caute iar Piturca la nationala, n-a facut-o destul de ras campania trecuta?Oare de ce sunt cei de la FRF atat de incuiati si nu cauta un antrenor adevarat care sa faca performanta?Mereu aceleasi cateva nume, de parca s-a terminat lumea la ei.Si cica vroia sa-l aduca pe Camacho...Adevarul e ca pestele se impute de la cap si curatenia trebuie inceputa de la varf, cu Mircea Sandu si cu Mitica de la liga.

vafanculo
vafanculo  •  14 Iunie 2011, 00:25

Sa te califici cu generatia asta anti-talent ai nevoie de foarte mult noroc si mai ales de " fintini otravite si paminturi arse" ca altfel de "barbardesc toti . Partea buna e ca Piti baga numai jucatorii care au meciuri in picioare si pe cei in forma.

stefan2005
stefan2005  •  13 Iunie 2011, 23:46

iar pe id@tul asta

Vezi toate comentariile (86)
Comentează