FOTBAL  »  NATIONALA  »  PORTUGALIA U21 - ROMÂNIA U21 1-2

PORTUGALIA U21 - ROMÂNIA U21 1-2 // EXCLUSIV Prima reacție a lui Mirel Rădoi după meciul de senzație cu Portugalia: ”Le voi turna și-n pahare, au fost de 10!”

Articol de - Publicat sambata, 08 septembrie 2018 00:17

Selecţionerul Mirel Rădoi, 37 de ani, se înclină în faţa jucătorilor săi după 2-1 în Portugalia U21, meci care-i face pe tricolorii mici favoriți la calificarea la EURO 2019 din Italia. Fostul fotbalist a vorbit în exclusivitate cu GSP.ro imediat după partidă.

- Domnule Rădoi, Ionuț Radu a primit 10 în Gazetă, dumneavoastră doar 9. Felicitări pentru victoria la debut!
- Toți băieții merită nota 10! Acest meci ne arată că dacă se îndoia cineva de valoarea băieților, s-a înșelat. Cu determinare, cu sacrificiu, acești jucători merită aplauze. Și încă o chestie, să nu uit: victoria jucătorilor aparține și vechiului staff. Dacă Dani Isăilă și vechiul staff nu reușeau să facă atâtea puncte până aici, noi nu aveam șanse acum să ne calificăm.

- Finalul electrizant v-a prins fără glas, cerând apă. Cum a fost?
- Eram încrezător, crede-mă, asta m-am gândit, să nu transmit disperare de la nivelul băncii. După cele două eliminări le-am cerut să rămânem în două linii de 4, să cedăm inițiativa și să-i lăsăm să rămână cu centrări, după care atacurile noastre să fie purtate doar în zona laterală.

- Pe ce loc ați situa această victorie în colecția personală?
- Cu siguranță una dintre cele mai frumoase, clar, prima, cea mai cea, ca antrenor. Sunt mândru că le pot fi antrenor acestor băieți! Sunt mândru că am plăcerea de a-i antrena zi de zi!

- Ce aţi simțit la penalty?
- La ședința video, am încercat să le arătăm penalty-urile executate de lusitani. Sincer, îmi cer scuze în fața lui Radu, nu am avut mari speranțe! Dar de pe bancă se transmitea că va rata, mi-am zis: "Dacă, Doamne, am greșit cu ceva, mai bine să se termine 2-2 acum și să câștig marți cu Bosnia!". Apoi, mi-era frică să nu mai dea arbitrul încă o dată penalty! M-au trecut apele instant în acele secunde!

- Ce i-ați transmis eroului fazei?

- L-am felicitat din suflet. Nu degeaba e unul dintre liderii nationalei.

- Urmează Bosnia.

- Să echilibrăm lotul, să luăm decizii bune dacă vom chema alți jucători, vom face o analiză încă din această noapte.

- Cum veți sărbători?
- Cine vrea un pahar de vin roșu... eu le voi turna în pahare jucătorilor! Au toată admirația mea!

Portugalia U21 - România U21 1-2
Au marcat: 
Carvalho 84 / Cicâldău 52, Ivan 59
Carvalho a ratat penalty (90+9)

CLASAMENT GRUPA 8

1. Bosnia 8 6 0 2 22-5 18p
2. România 7 4 3 0 11-4 15
3. Portugalia 7 4 1 2 18-9 13
4. Țara Galilor 7 3 1 3 8-9 10
5. Elveția 8 2 1 5 7-15 7
6. Liechtenstein 7 0 0 7 2-26 0

S-au jucat azi:
Bosnia - Elveția 3-0
Țara Galilor - Liechtenstein 2-1
Portugalia - România 1-2

Mai sunt de jucat: România - Bosnia, Elveția - Liechtenstein, Țara Galilor - Portugalia (11 septembrie); Liechtenstein - Portugalia (11 octombrie); România - Țara Galilor (12 octombrie); România - Liechtenstein, Portugalia - Bosnia, Țara Galilor - Elveția (16 octombrie)

Ultimele 3 jocuri din calificări sunt acasă, iar cele mai bune 4 locuri 2 merg în baraj.

România e singura echipă națională neînvinsă în grupa 8 a calificărilor pentru Euro 2019. La EURO merg 4 echipe din 9 clasate pe poziția secundă. Așadar, cu succese acasă împotriva Bosniei, pe care am bătut-o în deplasare, și Țării Galilor, ar trebui să avem asigurat un loc de baraj.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
ray51
ray51  •  09 Septembrie 2018, 09:36

Mare bucurie pe fondul esecului lamentabil al celor 'mari' cu Muntenegru. Entuziasmul ar trebui tinut in frau. Sper ca Radoi sa stie sa gestioneze acest final de grupa. Sa inlature starea de prea-multumire si o eventuala stare de ingamfare a baietilor. Esti invincibil si daca faci 3 egaluri consecutive, dar nu te ajuta sa te califici. Asa ca tinerii jucatori trebuie inteleptiti la timp !!!

2danutz2
2danutz2  •  08 Septembrie 2018, 10:20
Postat de Radu Fifea pe 08 Septembrie 2018, 09:37

Nu conteaza ca nu esti mimamovit, tot prost esti! Probail esti suporterul echipei decedate. Eu ti-am demonstrat/argumentat. Tu in afara sa jignesti n-ai adus niciun argument. Tipic frustratilor!

Eu nu te-am jignit primul, mi-am spus parerea si atat! ***! Mai toti spun ca nea gigi nu are habar de fotbal, ca distruge toti tinerii cu potential prin declaratiile pe care le face, ca-i inhiba la nivel mental! Apareti voi, postacilor de serviciu, niste slugarnici la fel ca-n viata reala si ne spuneti ca Pamantul e plat! Am zis, brrrrr, pierd timpul discutand cu oile, mai bine vorbesc cu un copac

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dakesis
dakesis  •  08 Septembrie 2018, 10:13

de ce se face 'analiza' si se insista pt locul 2???? mentalitate de ziar de peste pt o nationala mica...

Vezi toate comentariile (34)
Comentează