FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2023

VIDEO + FOTO Pregătiți pentru debutul la Euro 2023: „Nu joacă banii! Așteptăm un stadion plin în Ghencea, e un moment important pentru viitorul nostru”

Emil Săndoi, selecționerul reprezentativei U21, a condus astăzi penultimul antrenament înaintea debutului „tricolorilor” la Euro 2023. Primul meci este programat miercuri, de la ora 21:45, în Ghencea, contra naționalei similare a Spaniei.
Emil Săndoi, selecționerul reprezentativei U21, a condus astăzi penultimul antrenament înaintea debutului „tricolorilor” la Euro 2023. Primul meci este programat miercuri, de la ora 21:45, în Ghencea, contra naționalei similare a Spaniei.

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 17:45 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 17:47

Emil Săndoi, selecționerul reprezentativei U21, a condus astăzi penultimul antrenament înaintea debutului „tricolorilor” la Euro 2023. Primul meci este programat miercuri, de la ora 21:45, în Ghencea, contra naționalei similare a Spaniei.

  • Euro 2023 are loc în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023 și va fi transmis de TVR 1 și liveTEXT pe GSP.ro
  • România și Georgia organizează competiția. Ghencea, Giulești, Cluj Arena și Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” sunt arenele pe care se vor juca meciurile din România.

În cantonamentul de la Mogoșoaia, Emil Săndoi pune la punct ultimele detalii înaintea turneului final european. Selecționerul a avut astăzi la dispoziție doar 16 jucători de câmp și 2 portari. 

Minunea de la Lucerna » „Dubla” lui Mihăilă, din prelungiri, aduce un punct nesperat în Elveția! Clasamentul grupei ACUM
ELVEȚIA - ROMÂNIA
Minunea de la Lucerna » „Dubla” lui Mihăilă, din prelungiri, aduce un punct nesperat în Elveția! Clasamentul grupei ACUM

România U21, antrenament înaintea debutului la Euro 2023

Ștefan Târnovanu, Valentin Țicu, Valentin Mihăilă, Louis Munteanu și Vladimir Screciu sunt prezenți în Elveția cu prima reprezentativă. Ei se vor alătura lotului mâine. Sunt șanse mici să poată fi folosiți împotriva ibericilor.

Atmosfera a fost una foarte relaxată. Jovan Markovic a fost responsabilul cu buna dispoziție. Vârful Universității Craiova s-a jucat pentru câteva clipe cu drona folosită de obicei la filmarea antrenamentelor.

VIDEO. Claudiu Petrila: „Nu joacă sumele, toți suntem egali. Vrem un stadion plin!”

Claudiu Petrila, mijlocașul campioanei CFR Cluj, este optimist înaintea turneului final. 

„Probabil sunt ceva emoții, dar totul va trece după primul meci. Sperăm să facem o impresie bună contra Spaniei. Grupa este grea, toate echipele au jucători buni în Europa. Trebuie să facem ce știm, nu să ne gândim la ce a fost în trecut. Sperăm să iasă bine. Este primul Euro pentru mine, sper să fac față și să joc bine.

Este foarte frumos să jucăm acasă, dar o presiune în plus. Sperăm să vină cât mai mulți suporteri și să ne încurajeze. Este un moment foarte important pentru viitorul nostru, un pas foarte important. Avem nevoie de un stadion plin care să ne încurajeze.

Nu cred că va conta adversarul, noi vom juca la victorie și vom da totul. Acum sunt cu mintea doar aici. Când se va termina totul, voi vedea ce se va decide și la club.

Toți jucătorii sunt buni, nu ne gândim la unul anume. Ne pregătim pentru jocuri grele, nu doar pentru un fotbalist anume. Nu sumele joacă, toți suntem egali la început. Important este cât de mult ne dorim. Nu am în gând schimburi de tricouri”, a spus Claudiu Petrila. 

VIDEO. Alexi Pitu: „Este o scenă bună pentru a ne etala talentul”

Sunt emoții, avem un turneu greu, dar trebuie să le uităm la momentul primului meci. Am simțit încredere din partea staff-ului, din partea oamenilor. Sper să vină cât mai mulți la stadion. Ne gândim să facem un joc bun cu Spania, apoi luăm meci cu meci. Este prima experiență, este o scenă foarte bună pentru a ne etala talentul. Suporterii trebuie să ne împingă de la spate!
- Alexi Pitu, mijlocaș Bordeaux

Lotul României U21 pentru Campionatul European U21

  • PORTARI: Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);
  • FUNDAȘI: Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Victor Dican (FC Botoșani), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi), Alexandru Pantea (FCSB), Andrei Borza (Farul Constanța);
  • MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Constantin Grameni (Farul Constanța), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948), Octavian Popescu (FCSB), Valentin Mihăilă (Parma / Italia), Adrian Mazilu (Farul Constanța);
  • ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanța).

Grupele EURO 2023

  • GRUPA A: Georgia (gazdă), Belgia, Olanda, Portugalia
  • GRUPA B: România (gazdă), Ucraina, Croația, Spania
  • GRUPA C: CehiaIsrael, Anglia, Germania
  • GRUPA D: Norvegia, Elveția, Italia, Franța

Programul în grupa României U21:

  • Etapa 1 (21 iunie 2023):
    România - Spania (Stadionul Steaua, București)  - ora 21:45
    Ucraina - Croația (Stadionul Giulești, București) - ora 19:00
  • Etapa 2 (24 iunie 2023): 
    România - Ucraina (Stadionul Steaua, București)  - ora 19:00
    Spania - Croația (Stadionul Giulești, București) - ora 21:45
  • Etapa 3 (27 iunie 2023)
    Croația - România (Stadionul Steaua, București) - ora 21:45
    Spania - Ucraina (Stadionul Giulești, București) - ora 21:45

Citește și alte știri despre loturile naționale ale României: 

Generația lui Ianis Hagi, fără complexe în fața Elveției » La tineret i-au subordonat

Ce a remarcat Costin Ștucan la șefii FRF: „Păreau veniți în vacanță pe niște diurne foarte mari” + Mișcarea făcută de elvețieni în Andorra: „Au un avantaj imens”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează