FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

Florin Niță și cei 37 de pitici » Portarul României, singurul „tricolor” care merita să participe la Mondial

Florin Niță // foto: Imago Images +44   FOTO
Florin Niță // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 08:28 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 14:29

Portarul Florin Niță (34 de ani) a fost singurul integralist din această campanie şi singurul „tricolor” care ar fi meritat să participe la Cupa Mondială din Qatar.

Mirel Rădoi a folosit 38 de jucători în cele 10 meciuri din preliminariile CM 2022. Portarul Florin Niță a fost singurul care a prins toate cele 900 de minute pe teren. Şi Nicolae Stanciu a jucat în toate cele 10 partide, dar a fost schimbat de mai multe ori pe parcursul jocurilor. 

38 de jucători folosiți de Mirel Rădoi, un singur integralist 

Printre cei 38 s-a regăsit şi Enes Sali, care a devenit aseară cel mai tânăr debutant din istoria echipei naționale a României, la 15 ani și 264 de zile. Puștiul legitimat la Farul a doborât recordul deținut de Cristi Manea (24 de ani), care a îmbrăcat pentru prima oară tricoul naționalei la 16 ani și 10 luni.

Nicolae Stanciu ripostează după o nouă campanie eșuată: „Nu suntem prima generație care a ratat o calificare”
LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA
Nicolae Stanciu ripostează după o nouă campanie eșuată: „Nu suntem prima generație care a ratat o calificare”

Cei mai folosiți 11 „tricolori” în campania de calificare 

JucătoriMeciuri/minute jucate Post
Florin Niță10/900portar
Nicolae Stanciu 10/777mijlocaș stânga
Vlad Chiricheș8/720fundaș central
Răzvan Marin9/671mijlocaș central
Andrei Rațiu 6/519fundaș dreapta
Alexandru Cicâldău 8/483mijlocaș dreapta
Ianis Hagi8/446extremă dreapta
Alin Toșca 5/428fundaș central/stânga
Dennis Man6/421extremă dreapta
Nicușor Bancu5/382 fundaș stânga
Ionuț Nedelcearu 4/360fundaș central

În cele 10 meciuri din preliminarii, Niță a încasat 8 goluri: două de la Macedonia de Nord, 3 de la Germania și 3 de la Armenia. El a păstrat poarta intactă în 6 partide: 2-0 cu Islanda, 2-0 cu Liechtenstein, 0-0 cu Macedonia de Nord, 1-0 cu Armenia, 0-0 cu Islanda și 2-0 cu Liechtenstein.

România a avut 10 marcatori în preliminariile CM 2022: Dennis Man (2), Ianis Hagi (2), Alexandru Cicâldău (2), Alexandru Mitriță, Alin Toșca, Cristian Manea, Nicolae Stanciu, Valentin Mihăilă, Florin Tănase, Nicușor Bancu. 

VIDEO » Mirel Rădoi PLEACĂ de la cârma naționalei: „Este ultima mea conferință ca selecționer”

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Florin Răducioiu, verdict clar după un nou Mondial ratat: „Macedonia e o echipă mult mai puternică”

Gică Hagi, cerut selecționer după ce Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea: „Au curaj cei din FRF?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
4774403515910795
Istvan-Lorinc Pakurar  •  15 Noiembrie 2021, 16:12

Poate ca ar fi timpul sa-l intrebam pe "rege" cum a crescut aceasta generatie stelara care in 10 ani va cistiga Cupa Mondiala!? Poate de acolo trebuie sa incepem. Au trecut cei 10 ani, rezultatul se vede probabil in buzunarul sau!

coco1987
coco1987  •  15 Noiembrie 2021, 11:41
Postat de observator_federal pe 15 Noiembrie 2021, 11:29

Iecstraordinar, cred că doar tu te-ai gândit la asta.... Dar la penaltyul ”asumat” de Pușcaș în meciul de 1-1 al lui Mitriță cu Norvegia, te-ai gândit? ...Te-ai uita la golul lui Bancu pe linkul trimis? Supergol. O să-l premieze alții, noi nici măcar o înregistrare mai acătării cu golul nu avem pe internet - pe bune, FRF TV ce face??

Am vazut golul lui Bancu aseara, nu am nevoie de linkul tau. Frumos golul, esti multumit? Doar ca vezi tu, eu nu stiu din ce generatie faci parte, insa pretentiile generatiei mele sunt mai mari cand vine vorba despre un meci cu Liechtenstein, fiindca eu stiu ca Romania obisnuia sa bata Liechtenstein cu 7,8-0 (si asta fara efort). Faptul ca un fotbalist profesionist semidecent, mediocru chiar, marcheaza un gol, fie el si frumos, intr-un meci cu niste amatori, nu ma aduce in extaz cum vad ca te aduce pe tine. Si oricum, cine citeste aici comentariile noastre si nu a vazut meciul, se va grabi sa dea click pe linkul tău crezand ca Bancu a reusit o executie cel putin la fel de wow precum Hagi in meciul cu Columbia. Poate sunteti prieteni, poate sunteti rude, habar nu am si nici nu ma intereseaza. Sa nu uitam totusi ca multe din meciurile cu echipe serioase de fotbal (nu de pescari sau de amatori) au fost decise pe "bulevardul Bancu", fiindca fundasul nostru stanga a fost inexistent (valabil si pentru Tosca, stai linistit, la fel de praf). Ca sa ne intoarcem insa la subiectul "dialogului" nostru, faptul ca am ajuns sa ne bucuram de un sut frumos cu Liechtenstein arata ca am ajuns in ultimul hal la nivel de nationala...Dar lasa, ca vine Mutu si ne linisteste de tot...

sportix
sportix  •  15 Noiembrie 2021, 11:31

Nita este un portar excelent, are plasament, viteza de reactie, e curajos si da liniste echipei. Din punctul meu de vedere este probabil in Top 20 cei mai buni portari din Europa anul asta.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează