FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADVERSARE ROMÂNIA

Reacție plină de optimism, după ce România și-a aflat adversarele din preliminarii: „Să ne facă să visăm”

România se va duela încă o dată cu Islanda. foto: GSP
România se va duela încă o dată cu Islanda. foto: GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 07 decembrie 2020 20:14 / Actualizat luni, 07 decembrie 2020 20:47

România și-a aflat luni seara adversarele din preliminariile Mondialului din 2022. „Tricolorii” se vor duela cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein, iar adversarele nu îl sperie peste măsură pe Aurel Țicleanu. 

Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a FRF, și-ar dori ca generația care a ajuns până în semifinalele Campionatului European U21 din 2019 să facă o figură frumoasă contra Germaniei și Islandei, cele mai puternice echipe din grupă. 

Țicleanu: „Generația de la EURO 2019 trebuie să ne facă să visăm”

„Se putea mai rău, eu zic că depinde de noi. Dacă jucătorii vor evolua la club, dacă tânăra generație va trece examenul de la Euro, avem șanse. Depinde de noi, dacă România va fi într-un moment bun, foarte aproape de potențialul maxim, poate strânge punctele necesare pentru a merge la baraj. E foarte greu să-i luăm puncte Germaniei. E clar că nu ne convine jocul lor. 

Cred în şansa noastră, mă întorc la această generaţie care nu ne poate lăsa la faza de turneu final din Italia (naționala U21). Trebuie să mai dea o pagină, să vină la momentul prezent şi să ne facă să visăm, să fim prezenţi la Cupa Mondială. Trebuie să ne câştigăm la baraj dreptul de a fi în Qatar, la o Cupă Mondială de poveste”, a afirmat Țicleanu, la TVR 2. 

Cum arată preliminariile pentru CM 2022

Cele 55 de formații din Europa se vor lupta pentru 13 locuri rezervate naționalelor de pe Bătrânului Continent. Ele au fost împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 (A-E) și 5 de câte 6 (F-J). Cele 10 câștigătoare ale seriilor se califică direct la turneul final. 

Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.

VIDEO Mihai Stoichiță, despre oamenii care l-au numit pe Mirel Rădoi: „Fotbalul nu e matematică”

Citește și alte știri despre naționala României: 

România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Mondialul din Qatar! Cum arată grupele

EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul FRF, despre Mirel Rădoi: „La 19:00 avea meciul cu Belarus! Știți ce făcea la ora 16:00?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  08 Decembrie 2020, 01:57

Cu cine sa mergi la mondial? cu astia care freaca bancile de rezerve prin vest? si ceilalti care sunt la echipe de subsolul clasamentului la turci si araboi? Treziti-va ca suntem MUCI ! locul 4 cu indulgenta! Daca e sa fiu optimist o sa zic poate la CM 2026 cu putin noroc.

853246084756615
Marcel Popa  •  07 Decembrie 2020, 21:05

Toata stima pt,Aurica Ticleanu dar noi la baraje santem cei care pierdem nu castigam. Romania sta acasa sigur ,optimisti nu avem cum sa fim. Daca Mutu,Marica,Chivu ,Rat,Sapunaru,Lobont nu au prins mondiale prunci astia nici atat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează