FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD

Protestul ultrașilor români: „Marii traficanți, hoți sau criminali n-ajung la închisoare, iar Statul delirează cu demente vânători de vrăjitoare”

Bannerul de protest afișat de suporteri
Bannerul de protest afișat de suporteri

Articol de , , - Publicat vineri, 22 martie 2024 22:10 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 09:37

Ultrașii români n-au încurajat naționala în debutul meciului cu Irlanda de Nord și au sancționat cu un banner de protest arestările în dosarul materialelor pirotehnice introduse pe stadioane.

Startul amicalului România - Irlanda de Nord i-a găsit pe suporterii tricolorilor pe silent. Nicio încurajare! Scenă asemănătoare cu aceea surprinsă la meciul Rapidului cu Farul (1-2), din prima etapă a play-off-ului, când temuta galerie a giuleștenilor a refuzat să încurajeze echipa în semn de protest față de arestările în dosarul materialelor pirotehnice introduse pe stadioane.

Ionel Ganea, urcat în mașina Poliției înainte de România - Irlanda de Nord! Scene incredibile la Arena Națională » Cum a fost pedepsit
România - Irlanda de Nord
Ionel Ganea, urcat în mașina Poliției înainte de România - Irlanda de Nord! Scene incredibile la Arena Națională » Cum a fost pedepsit

Ce scria pe bannerul de protest al ultrașilor

Acesta a fost și pe Arena Națională motivul tăcerii ultrașilor, sugerat de altfel foarte bine de bannerul afișat la peluza-sud a stadionului. „Marii traficanți, hoți sau criminali n-ajung la închisoare, iar Statul delirează cu demente vânători de vrăjitoare / Pentru un strop inofensiv de pasiune, lumină și culoare”.

Abia în minutul 8, după ce oaspeții au deschis scorul, suporterii de la tribune - nu ultrașii! - au început să scandeze timid pentru România.

Ultrașii, în schimb, au renunțat la protest undeva prin minutul 15, când au afișat și banner-ul mai sus menționat. Ulterior, însă, au început să scandeze obișnuintele lozinci vulgare anti-FRF, anti-Jandarmerie sau presă.

Despre materialele pirotehnice introdus pe stadioane a vorbit și Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului

După cum se știe, liderul galeriei Rapidului, Liviu Ungurean, alias Bocciu, se numără printre cei trei arestați în dosarul materialelor pirotehnice. El a fost închis pentru 30 de zile, acuzat că ar fi fost capul unei rețele care s-a ocupat cu introducerea acestora pe stadioane.

Despre întreaga situație a vorbit vineri și căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru. „Eu consider că fanii Rapidului trebuie să fie alături de echipă. Dar și eu și colegii mei trebuie să fim alături de Liviu. Nu știu ce s-a întâmplat, dar în plin campionat să fie condamnat pentru torțe, când înainte au fost nu știu câte torțe și fumigene...

Nu vreau să vin cu teoria conspirației, că e ceva împotriva Rapidului, dar viața în tribună e altfel. Nu sunt de acord să se arunce torțe dintr-o parte în alta, în tribune, unde mai sunt copii, nu sunt de acord. Dar să aprinzi o torță în peluză și să cânți pentru echipa ta, nu cred că deranjezi pe cineva. Asta e părerea mea.

Nu stau să spun dacă galeria Rapidului și-a găsit momentul ideal să nu cânte. Toți care sunt pe stadion trebuie să vină acolo pentru Rapid, clubul primează în fața tuturor, indiferent că te numești Săpunaru sau altfel. Noi venim și lucrăm pentru rapid și cântăm pentru Rapid, pentru că asta e echipa pe care o iubim”, a declarat Cristi Săpunaru.

VIDEO. ROMANIA - IRLANDA de NORD » Declarație oferită de Monica Ganea, după ce Ionel Ganea a fost săltat de poliție la Arena Națională

Mai puteți citi:

Întâlnire de gradul zero la România - Irlanda de Nord: ce au făcut Gică Hagi și Răzvan Burleanu pe gazon

„Tricolorii”, făcuți KO de un debutant din al treilea eșalon » Contraatac devastator

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
forumeer
forumeer  •  23 Martie 2024, 18:12

Au dreptate.

Cronos666
Cronos666  •  23 Martie 2024, 09:43

Purtatorii de pertade si fumigene ne dovedesc inca o data ca sunt rupti de realitate. Au in caputul lor doar batai, conspiratii...

laur_gr
laur_gr  •  23 Martie 2024, 08:38

Sa fie pedepsiti si marii si micii infractori: primii mai mult, ceilalti pedepsiti mai putin. Ce prostie mai e si asta sa facem faradelegi ca si altii fac?@!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează