FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Radiografia mandatului Victor Piţurcă III: trei bile albe, trei bile negre

Articol de , - Publicat luni, 01 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 31 august 2014 23:48

Selecţionerul a reuşit o calificare puţin probabilă în barajul pentru CM 2014, a promovat mulţi jucători la "naţională", însă conflictele cu Radu ori Săpunaru i-au adus reproşurile fanilor.

31 de meciuri, dintre care mai puţin de jumătate, 15, cîştigate. Totuşi, o calificare la barajul CM după o luptă cu un adversar superior ca lot, Turcia. Iată trei borne pozitive şi alte trei nefericite din ultima şedere a lui Victor Piţurcă la "naţională".

Categoria "Bravo, nea Piţi!"
1. A promovat 30 de fotbalişti din august 2011 pînă azi. O medie excelentă, aproape un fotbalist pe partidă! Printre cele mai cunoscute nume, Chiricheş, Pintilii, Maxim şi Chipciu, toţi oameni de bază în trupa care va debuta în preliminariile Euro 2016. În plus, l-a adus la prima reprezentativă pe puştiul Cristi Manea, care a devenit cel mai tînăr "tricolor" din istorie, la nici 17 ani.

2. A reuşit calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial. Pînă să vedem la lucru dezamăgitoarea Ungarie, am cotat reprezentativa noastră cu a patra şansă la cîştigarea grupei, după Olanda, Turcia şi selecţionata maghiară. Piţi a izbutit două victorii entuziasmante, 1-0 la Istanbul şi 3-0 la Bucureşti, cu Ungaria.

3. A păstrat o trupă disciplinată. În tot mandatul III, un singur "tricolor" a fost eliminat, şi anume Lazăr, la Atena (1-3 în turul barajului).

Categoria "Aşa nu!"
1. Conflicte cu mulţi fotbalişti importanţi. Cele mai cunoscute, cu Săpunaru, Ştefan Radu sau Mutu. Primii doi, folosiţi anul trecut în La Liga, respectiv Serie A. În plus, n-a adus fotbalişti precum Sînmărtean: actualul mijlocaş stelist are doar o prezenţă în noul mandat, la fel ca Strătilă, Nicoară sau Mateiu!

2. Pe cine batem? Dacă e să analizăm numai victoriile oficiale (7), acestea au venit împotriva unor selecţionate ca Estonia (2), Luxemburg şi Andorra (2). Excepţiile, victoriile amintite, la Istanbul şi cu Ungaria.

3. Preferinţe exagerate: deşi a iniţiat o regulă, nu joci la echipa de club, nu o faci nici la "naţională", a insistat cu fotbalişti precum Cociş sau Găman. Iar Torje, mai mult rezervă la Granada, e omul cu cele mai multe prezenţe în mandat, 27!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
helioglobalus
helioglobalus  •  01 Septembrie 2014, 19:32

La baraj nu ne-a calificat distrusul ăsta, ci Olanda! Impotentul trebuia să marcheze câte 4 goluri cu Estonia şi Andorra, iar el juca cu 2 închizători cu Andorra. CU ANDORRA! Iar cu Grecia ne calificau toţi antrenorii de liga1, ba chiar şi Pană de la Farul, până şi boul de Piţurcă, dar oare numai eu am avut impresia că n-a vrut?

iulian1952
iulian1952  •  01 Septembrie 2014, 16:53
Postat de iulian1952 pe 01 Septembrie 2014, 16:50

HALEP A OBTINU REZULTATE PE MUNCA PROPRIE ,BANI PROPRII , NU AI STATULUI . IN SCHIMB POLITICUL A CONFISCAT IMEDIAT POPULARITATE ACESTEIA ,EVIDENT INCEPIND CU ,,ANTENA 3 E CARICI ''.

HALEP A OBTINU REZULTATE PE MUNCA PROPRIE ,BANI PROPRII , NU AI STATULUI . IN SCHIMB POLITICUL A CONFISCAT IMEDIAT POPULARITATE ACESTEIA ,EVIDENT INCEPIND CU ,,ANTENA 3 E C-ARICI ''.

iulian1952
iulian1952  •  01 Septembrie 2014, 16:50
Postat de iulian1952 pe 01 Septembrie 2014, 16:43

ORICARE ANTRENOR VA PRELUA NATIONALA ( VEZI R.LUCESCU ), NICI PEDEPARTE NU VA EGALA PERFORMANTA LUI PITI. MOMENTAN NU AVEM JUCATORI DE VALOARE CARE SA SUSTINA UN PROIECT . DACA NE-AM INTORS LA MUTU , MOTI ETC. CE SA MAI VORBIM. PRICEPUTI CA IOANITOAIA , STUCATU ,MUSCATU ,GEAMBASU ,DECEBAL ,IN GENERAL TOATA FLOTA PRESEI SPORTIVE ,IN AFARA DE A DA DIN GURA SI DE A GENERA TOT FELUL DE TENSIUNI SI INTRIGI INTRE DIFERITE PERSONAJE SPORTIVE ,NU PRICEP NIMIC DIN SPECTACOLELE SPORTIVE IN DESFASURARE . CIT TIMP NU VA EXISTA O INFRASTRUCTURA SOLIDA IN ORICARE DOMENIU SPORTIV NU VOR VENI NICI REZULTATE. NE AMAGIM CU SIMONA HALEP DE CARE NU AUZISE NIMENI , REZULTATELE CAREIA AU FOST IMEDIAT POLITIZATE

HALEP A OBTINU REZULTATE PE MUNCA PROPRIE ,BANI PROPRII , NU AI STATULUI . IN SCHIMB POLITICUL A CONFISCAT IMEDIAT POPULARITATE ACESTEIA ,EVIDENT INCEPIND CU ,,ANTENA 3 E CARICI ''.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează