FOTBAL  »  NATIONALA  »  COMENTARIU

„Pleacă afară și se văd realizați” » Radu Drăgușin are o opinie drastică: „Fotbaliștii români se mulțumesc cu puțin”

Radu Drăgușin / Sursă foto: Instagram
Radu Drăgușin / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2023 23:19 / Actualizat luni, 24 iulie 2023 23:39

Protagonist în evenimentul desfășurat luni în Băneasa, unde și-a deschis un restaurant grecesc alături de fratele său, fundașul Radu Drăgușin a vorbit cu reporterii despre problemele tinerilor jucători români. Un nume în vogă în fotbalul românesc, stoperul italienilor de la Genoa consideră că mulți dintre compatrioții săi „se mulțumesc cu puțin”.

În decurs de doar câteva luni, Radu Drăgușin s-a transformat dintr-un puști promițător într-o uriașă certitudine. Titular la Genoa, dar și în prima reprezentativă, fundașul de 21 ani a ajuns să valoreze 8 milioane de euro, iar presa din Italia a scris că Napoli și AC Milan și-ar fi propus să-l transfere la anul. 

Printre puținii stranieri care vor evolua într-un campionat de top al Europei în sezonul 2023-2024, Drăgușin consideră că există o problemă de mentalitate la tânărul fotbalist român.

Radu Drăgușin: „Unii dintre tinerii fotbaliști români se mulțumesc cu puțin”

„Părerea mea e că totul pleacă de la mentalitate, de la felul în care te antrenezi, de la felul în care îți gestionezi viața sportivă și extrasportivă. Totul pleacă de la alimentație, antrenamente, somn, dietă. 

Nu îmi place să vorbesc de rău, dar părerea mea e că unii fotbaliști tineri români se mulțumesc cu puțin. În momentul în care pleacă în afară, la o echipă bună, se văd realizați, [consideră] că și-au atins maximul, dar nu există acest lucru. Mereu poți fi o versiune mai bună”, a afirmat Drăgușin. 

Eu o să rămân la Genoa în acest an. Cum am mai spus, vreau să mă dezvolt, să evolueaz cât mai mult, să fiu din ce în ce mai bun și să îmi dezvolt cariera. Pentru mine, Italia înseamnă locul în care eu am intrat în fotbalul mare, locul unde am învățat majoritatea lucrurilor. E o țară în care mă simt foarte bine și unde îmi place.

- Radu Drăgușin

VIDEO Frații Drăgușin și-au deschis un restaurant grecesc: „Toate produsele sunt naturale”

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Radu Drăgușin și-a deschis o afacere în Băneasa alături de fratele său: „Îi aștept aici și pe colegii de la națională”

EXCLUSIV Chiricheș, direct titular cu CSKA 1948 Sofia?! Becali i-a făcut toate poftele: GSP a aflat clauza-surpriză din noul contract

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (8)
mishu_74
mishu_74  •  03 August 2023, 17:26
Postat de marius1979 pe 25 Iulie 2023, 00:10

Vorbesti prea devreme Dragusine. Fate prieten cu mingea(nu prea o stapinesti) ca altfel Serie B sau Superliga ii si pentru tine. Bafta.

asa-i ca cluburile mari de fotbal din lume te-au contactat pentru a te angaja ca scouter dar tu le-ai refuzat pe toate pe motiv ca vezi altfel lucrurile? :)))

Sibiu1971
Sibiu1971  •  25 Iulie 2023, 16:23

Cine este Dragusin ???

laur_gr
laur_gr  •  25 Iulie 2023, 10:58

Perfect adevarat. Peste 90% din transferurile in strainatate au insemnat capat de drum si frecat banca de rezerve. Daca nu ai dorinta sa devii in fiecare zi mai bun decat ai fost ieri, marea performanta nu va veni. Daca consideri banii inaintea performantei sportive vei ajunge o rezerva perpetua la 23 de ani cand ar trebui sa joci meci de meci si sa cresti.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează