INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Radu Drăgușin explică explozia carierei sale: „Genoa a fost cea mai bună alegere. Mi s-a dat încredere, i-am simțit pe toți alături”

Radu Drăgușin explică explozia carierei sale. Foto: Instagram
Radu Drăgușin explică explozia carierei sale. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 14:17 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 14:17

La 21 de ani, Radu Drăgușin a descoperit echipa unde se simte cel mai bine, Genoa, care l-a ajutat nu doar să-și găsească drumul ascendent în fotbalul italian, ci și să prindă naționala și să se stabilizeze printre „tricolori”.

Radu Drăgușin a fost împrumutat de două ori de Juventus în sezonul 2021-2022, în tur la Sampdoria, în retur la Salernitana, ambele în Serie A, și nu prea s-a simțit bine nicăieri. A fost nevoie ca bianconerii să-l mai cedeze o dată, la Genoa, în vara lui 2022, în Serie B, pentru ca tânărul stoper să-și găsească în sfârșit echipa potrivită.

Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo
CSA STEAUA
Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo

Radu Drăgușin la Genoa: 38 de meciuri, 37 integralist, 4 goluri!

La „Grifon” a devenit titular indiscutabil, a jucat meci de meci și cu Alexander Blessin, și cu Alberto Gilardino antrenor, a marcat 4 goluri în 38 de partide, fiind inclus de câteva ori și în „11”-le ideal al etapei.

Exact în perioada în care a erupt la echipa de club, a prins și naționala, câștigând un loc în formula de bază. După o primă selecție de care nici nu s-a putut bucura, două minut cu Grecia, în primăvara lui 2022, a strâns încă șase meciuri în 2022-2023, ultimele patru integralist.

Napoli și Milan vor să-l blocheze pe Radu Drăgușin pentru 2024

Odată campionatul încheiat, roș-albaștrii promovând la final, Genoa l-a transferat definitiv, pentru 5,5 milioane de euro. În mare formă, Drăgușin a atras atenția mai multor cluburi, unele dintre forțele Italiei, Napoli și Milan. 

Care se duelează în tentativa de a-l bloca pentru 2024 pe fundașul central în vârstă de 21 de ani. Nu îl vor acum, vor să-l mai vadă la Genoa și în Serie A, dar intră în planurile lor de viitor.

Radu Drăgușin: „Această echipă mi-a oferit tot ce aveam nevoie”

Deocamdată, „tricolorul” nici nu se gândește la transfer. „A fost Genoa alegerea corectă?”, a fost întrebat Drăgușin într-un interviu pentru cotidianul local Il Secolo XIX. „Alegerea corectă? Mai mult, a fost cea mai bună alegere pe care aș fi putut s-o fac”, a replicat el. „Căutam un club care să-mi dea încredere și l-am descoperit aici, în «rossoblu»”.

A apreciat enorm faptul că „am găsit cele mai bune condiții de a crește. Această echipă mi-a oferit tot ce aveam nevoie. I-am simțit mereu pe toți alături de mine, de la colegi la Mister, de la club la fani, ceea ce e fundamental pentru un jucător”.

VIDEO. Dumitru Dragomir: „Radu Drăgușin e de valoare medie, nu de top!”

Citește și: 

Contract semnat! Veste de ultim moment înainte de FCSB - Dinamo

„Derby de România” nu-l mișcă pe Adrian Porumboiu: „Echipe surogat! FCSB - «Dinamo insolvență» nu se compară cu ce era”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează