FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Război în linie dreaptă! Răzvan Burleanu, acuzații devastatoare pentru Mircea Sandu și Ionuț Lupescu: firme personale care "sifonau banii Federației"

Articol de GSP - Publicat luni, 05 martie 2018 22:27

Răzvan Burleanu a publicat un articol în care îl acuză direct pe Mircea Sandu că s-ar fi folosit de banii Federației Române de Fotbal pentru a atribui contracte unor firme apropiate familiei sale.

În articolul postat pe site-ul personal, actualul președinte FRF amintește două firme, care și-au atins apogeul în timpul mandatului lui Mircea Sandu, și care, susține Burleanu, ar fi dispărut imediat după pierderea puterii.

Permanent, în articol, Răzvan Burleanu menționează prezența lui Ionuț Lupescu în structurile FRF, exact în momentul presupuselor contracte suspecte.

Ce acuză Burleanu

"Cea mai prolifică firmă în raport cu FRF din categoria acestor companii născute să sifoneze banii fotbalului spre buzunarele Nașului și ale privilegiaților se leagă de numele Milenium. Fie că vorbim de Milenium Clading, Milenium Clima sau Milenium Food & Beverages, la nivelul acționariatului îi găsim pe Raluca Sandu, pe Ziv Tetelman (soțul său), sau pe ambii.

Cum ar fi întors Nașul banii prin complexul Milenium

  • Prin servicii de catering și restaurant facturate de FRF, inclusiv la meciurile echipei naționale, la prețuri uneori triple față de costurile de astăzi.
  • Prin servicii de proiectare, cum a fost cazul la Centrul de Fotbal Buftea.
  • Prin servicii de execuție, după ce o altă firmă din grup finaliza serviciile de proiectare.

Dacă la proiectare sau execuții se mai oboseau să descrie, sumar, pe factură, serviciul oferit, la nivel de catering era suficient “servicii restaurant” sau „organizare eveniment”. Facturile erau oricum aprobate imediat, deși nu există un contract iar facturile nu precizau prețurile!

Și ca să nu existe îndoieli cu privire la dependența firmelor de banii fotbalului, evoluția cifrei de afaceri pentru firma de proiectare Milenium Clading crește tocmai în perioada în care Ionuț Lupescu este director general FRF și care dispare, ce coincidență!, odată cu finalul regimului Mircea Sandu".

 Vezi AICI întregul mecanism de funcționare al firmelor incriminate de Răzvan Burleanu!

Răspunsul lui Mircea Sandu

"Pe ce post joacă Burleanu ăsta? Federaţia Română de Fotbal este o societate de drept privat. Nimeni ncu-mi interzicea să fiu acţionar la altă societate. Într-o societate privată nu există conflict de interese. Burleanu ne arată că a intrat în panică, asta ne arată cu aceste ieşiri.

Le-am lăsat bani în conturi, iar ei zic că n-au găsit nimic. Ca să fie clar, eu nu fac parte din echipa lui Ionuţ Lupescu.

El este capabil să-şi convingă singur oamenii de calităţile lui. Dar cum poate mincinosul ăsta să-şi facă din banii Federaţiei campanie?", a declarat Mircea Sandu la TV Telekom Sport.

Lupescu apelează la instanțe

Ionuț Lupescu a reacționat prompt după acuzațiile lui Răzvan Burleanu și anunță că va apela la justiție pentru a clarifica tot.

"Iată că a început campania murdară de care vă anunțam zilele trecute. Este unica modalitate a actualei administrații a FRF de a conduce fotbalul: multe acuzații mincinoase și puține realizări. 

Nimic nu poate compensa însă lipsa rezultatelor, nimic nu poate acoperi această realitate. Una peste alta, este foarte interesant că președintele FRF a așteptat patru ani până să descopere atâtea atrocități comise de către mine. Vă promit că, în cazul meu, nu va dura atât timp, iar lucrurile pe care le voi descoperi vor lua calea normală a justiției. Așa este normal și așa trebuia să procedeze și președintele FRF, dacă avea suspiciuni de asemenea natură. Tot la justiție probabil voi apela în cazul însăilărilor ilogice făcute de actualul președinte al FRF. 

Sunt convins că ultimul atac al încă președintelui FRF va fi urmat și de altele. Ele sunt consecința temerilor din ce în ce mai mari că vor pierde alegerile, după ce din ce în ce mai mulți membri afiliați îmi acordă susținerea lor", a scris Ionuț Lupescu pe pagina de facebook.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
1763887750508605
Calin Francu  •  23 Martie 2018, 08:26

Are dreptate Burleanu atit Sandu cit si Lupezcu au *** cit au putut dun banii frf dar nici un ziarist nu se o oseste sa cerceteze si sa scoata la lumina toate mizerile facute de cei doi.Asta e Romania o tara de hoti si oameni care manipuleaza.Nu sint fan Burleanu dar nici Lupescu asta nu e mai bun tot nu va face nimic la fel ca si Daum.Totul pleaca de la societate si nivelul dw saracie in care ne aflam.Restul sint manipulari si prietenia ale ziaristilor fata de Lupescu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

itrobert
itrobert  •  11 Martie 2018, 21:03
Postat de maxp pe 07 Martie 2018, 10:02

Cu tot respectul, pe unii atata va duce capul sa intrebati. Da' ce anume se poate vedea dupa 4 ani de mandat la un presedinte de federatie? Se vede defapt unde se afla, dupa mult timp in lupta pt calificarea la Euro U 21, dupa introducerea regulii Under 21. In rest unde sa se afle, ca la nivel inalt, schimbarile de acum ar trebui sa se vada peste vreo 10 ani, ca nu-ti produce nimeni fotbalisti sa iei tu titlu mondial dupa 4 ani de mandat. Acum se vede unde se afla fotbalul romanesc dupa vreo 20 de ani cu Mircea Sandu defapt. Mai incolo putem trage concluziile si pt Burleanu.

Cu tot respectul, daca crezi treaba asta te pacalesti singur.

maxp
maxp  •  07 Martie 2018, 10:02
Postat de itrobert pe 06 Martie 2018, 05:15

Intrebarea mea e simpla si la obiect: Harry Potter, unde se afla azi, la patru ani de mandat al tau, fotbalul romanesc?

Cu tot respectul, pe unii atata va duce capul sa intrebati. Da' ce anume se poate vedea dupa 4 ani de mandat la un presedinte de federatie? Se vede defapt unde se afla, dupa mult timp in lupta pt calificarea la Euro U 21, dupa introducerea regulii Under 21. In rest unde sa se afle, ca la nivel inalt, schimbarile de acum ar trebui sa se vada peste vreo 10 ani, ca nu-ti produce nimeni fotbalisti sa iei tu titlu mondial dupa 4 ani de mandat. Acum se vede unde se afla fotbalul romanesc dupa vreo 20 de ani cu Mircea Sandu defapt. Mai incolo putem trage concluziile si pt Burleanu.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează