FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV // Update Emilian Hulubei răspunde după ce Răzvan Burleanu l-a omis pentru meciul naționalei: „S-a revenit la o practică care era la modă în anii '90” + Reacția FRF

Burleanu, 37 de ani, e în fruntea FRF din martie 2014
Burleanu, 37 de ani, e în fruntea FRF din martie 2014

Articol de , , - Publicat marti, 31 august 2021 17:55 / Actualizat marti, 31 august 2021 18:04

Burleanu i-a invitat în Islanda pe membrii Comitetului Executiv, cu excepția lui Hulubei, șeful AFAN, care a comis „păcatul” de a contesta la TAS o decizie a Federației care îi afecta pe jucători, adică pe membrii sindicatului pe care-l conduce. Hulubei a ținut să clarifice însă motivul deciziei sale.

Update 18:00 | Reacția FRF: „Domnul Hulubei nu este singurul”

„Ca urmare a materialului “Nu ești cu noi, stai acasă!”, publicat azi, 31 august, în Gazeta Sporturilor, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări: 

Nu a existat niciun dialog cu membrii CEx pe acest subiect în ședința care a avut loc luni, 30 august. Din cauza locurilor limitate, au fost invitați doar reprezentanți ai cluburilor. 

Domnul Emilian Hulubei nu este singurul membru CEx care nu va face deplasarea în Islanda, încă 5 dintre aceștia nu vor însoți echipa națională, printre care și reprezentanții cluburilor de fotbal în sală și de fotbal feminin”, se arată în comunicatul emis de FRF.

UPATE: Emilian Hulubei, a dezvăluit motivele pentru care a dat Federația Română de Fotbal în judecată

Într-o intervenție la emisiunea „Ora exactă în sport”, reprezentantul AFAN, Emilian Hulubei, a ținut să clarifice motivul pentru care acesta a trimis FRF-ul la TAS.

„Din păcate s-a revenit la o practică care era la modă în anii '90, imediat după revoluție. Din punctul nostru de vedere s-au făcut niște cesiuni de cedare a dreptului de participare la Liga 2, căt și la Liga 3 care nu reflectă regulamentul și atunci am fost obligați să atacăm această decizie pentru a nu se crea un precedent. 

Nu dorim să se mai întâmple în viitor. A ajuns subiectul unei dezbateri între noi și federația pentru a le reglementa prin ROAF pentru că nu e posibil să se întample așa ceva. La Brașov erau la un moment dat 15 jucători și 4 antrenori cu contractele reziliate și nu știau pe unde să o apuce. 

Nu e normal ce se întamplă și acest lucru se va reglementa pe viitor. Am dat hotărârea Comitetului Executiv în judecată. Mai departe, TAS-ul va decide dacă este aplicabilă sau nu”, a declarat Hulubei.

Știrea inițială: Răzvan Burleanu, în conflict cu Emilian Hulubei

Răzvan Burleanu conduce Federația fără să mai existe vreo opoziție puternică, ceea ce nu li se pare de ajuns președintelui și oamenilor săi. Ei țin să aibă parte de unanimitate în toate ședințele, să nu protesteze chiar nimeni. 

De curând a avut Emilian Hulubei o acțiune prin care a contestat o hotărâre a FRF. Comitetul Executiv, din care face parte și Hulubei, a readus în practică o metodă veche, de pe vremea Cooperativei din anii '90: un club poate să schimbe societatea, să renunțe la aceea veche și să înființeze una nouă fără să aibă de pierdut din punct de vedere sportiv.

Abandonează jucătorii și scapă de plata salariilor

Printre consecințele pe care le are metoda aceasta: clubul poate să scape de jucătorii pe care nu-i mai vrea, nu preia contractele lor pe noua societate. 

FC Brașov și Dacia Unirea Brăila, ambele din liga a doua, au apelat deja la manevra aceasta și au lăsat „în aer” zeci de jucători a căror situație nici măcar nu poate fi limpezită de comisiile Federației, întrucât regulamentul prevede doar judecarea unor procese care îi privesc pe afiliații FRF. 

Ori, societățile vechi cu care au contracte jucătorii abandonați nu mai sunt afiliate ale Federației. Fotbaliștii aceia nu sunt nici liberi, nici angajați, nici nu au posibilitatea să deschidă procese cu angajatorii-fantomă.

„Faceți teste toți. Hulubei, nu!”

În ședința de Comitet Executiv care a aprobat strategia aceasta a cluburilor, împotrivă a fost doar Hulubei, reprezentantul AFAN. El e minoritar acolo, așa că noua regulă a fost aprobată ușor, nu a contat opoziția sindicatului. 

AFAN a trecut la pasul următor pentru a contesta decizia Federației: a atacat-o la TAS și urmează ca Tribunalul de la Lausanne să judece cazul. 

Înainte ca judecătorii din Elveția să se pronunțe, Burleanu s-a răzbunat pe Hulubei cu prima ocazie pe care a avut-o: l-a scos din lotul pentru deplasarea din Islanda, unde naționala va juca joi în preliminariile Campionatului Mondial. 

Toți ceilalți membri ai Comitetului Executiv au fost invitați în Islanda. CEx a avut o ședință și ieri. Înaintea ședinței au fost testați Covid toți membrii care vor merge la Rejkyavik, singurul exclus din testare și din călătorie fiind Hulubei, fiindcă a îndrăznit să conteste o decizie a Federației.

Emilian Hulubei răspunde după ce Răzvan Burleanu l-a omis pentru meciul naționalei: „S-a revenit la o practică care era la modă în anii '90” + Reacția FRF
Hulubei, 43 de ani, a jucat în anii '90-2000 la Chindia, Drobeta, Bistrița, Vâlcea, Poli Timișoara, Internațional Pitești și Inter Gaz /FOTO sportpictures.eu

Aplauze ca în comunism

Burleanu a reacționat astfel față de gestul pe care l-a avut președintele AFAN încurajat și de un context care îi este complet favorabil. 

Acum e cel mai liniștit de când a preluat conducerea Federației, din martie 2014, nu mai are nici contracandidați clari, nu mai primește critici dese și agresive nici din partea foștilor internaționali, care-l atacau la început. 

În ședința Adunării Generale de pe 15 iunie a existat un moment care a semănat cu ședințele de partid din anii '80. Burleanu s-a aflat în rolul pe care-l avea Ceaușescu, aplaudat de toată lumea prezentă în sală. 

Adunarea Generală este tocmai departamentul care îl alege pe președintele Federației. Aplauzele au anticipat rezultatul alegerilor programate în 2022: încă un mandat pentru Răzvan.

Citește alte știri de actualitate:

Chiar este echipa lui Edi! Gigi Becali i-a cedat toată puterea lui Iordănescu

Răzvan Burleanu reacționează după rezultatul de 14-0 din Liga 2: „Soluția? Să schimbăm echipa”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
ucluj2011
ucluj2011  •  31 August 2021, 11:55

Burleanu este un *** grețos care ar trebui să dispară DEFINITIV din fotbalul românesc dacă vrem să mai avem șanse de însănătoșire a fotbalului. ASTA (precum și multe altele) sunt adevăratele probleme din fotbalul nostru , nu faptul că Săpunaru a strigat cu galeria împotriva celor de la Craiova!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dora
dora  •  31 August 2021, 11:33

Ce rost are sa plimbi atatia oficiali in Islanda, pe banii federatiei, banuiesc. Bani care, poate, ar fi fost mai bine sa fie utilizati pentru finantarea fotbalului mic, de copii si de juniori, din tara !

mike59
mike59  •  31 August 2021, 10:58
Postat de marcelclujnapoca pe 31 August 2021, 10:19

BUget garantat de banci si VAR !!! Asta trebuie votat in Comitetul executiv !!!! Atunci nu vor mai fi probleme !

VAR-ul nu garantează nimic. O să vedeți. În România se va folosi VAR-ul șmecherește. Nu ne întrece nimeni la așa ceva. Iar dacă ar fi ca bugetul să fie garantat de bănci Liga 1 ar juca numai playoff ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează