FOTBAL  »  NATIONALA  »  SENIORI

VIDEO Burleanu l-a chemat „la raport” pe Edi Iordănescu după meciurile naționalei din iunie, dar îl asigură că e susținut în continuare

Articol de , - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 19:28 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 19:28

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a comentat situația primei reprezentative a României, care a început dezastruos campania de Liga Națiunilor: 3 puncte din 12 posibile, plus umilințe cu Muntenegru! 

„Este o dezamăgire pe care am trăit-o cu toții. Nu mă refer doar la rezultate, ci la faptul că ne-am asumat obiective mult mai mari, am avut așteptări mult mai mari după performanțele înregistrate de România U21 în 2019, urmate de cele din 2021. 

Ne-am fi dorit să putem continua evoluția bună, mai ales că am mai avut o calificare la turneu final în 2016. Starea de spirit prin care am trecut în ultima vreme noi, ca administrație, staff-ul tehnic și jucătorii, a fost de dezamăgire profundă”, a declarat Răzvan Burleanu în prima parte a intervenției. 

FCSB - FC Sfântul Gheorghe 6-0 » Vicecampioana României se distrează în primul amical al verii
FCSB - FC Sfântul Gheorghe
FCSB - FC Sfântul Gheorghe 6-0 » Vicecampioana României se distrează în primul amical al verii

Răzvan Burleanu: „Nu am fi obținut rezultate mai bune cu alt selecționer”

Ulterior, întrebat de reporterul GSP dacă echipa națională ar fi avut rezultate mai bune cu alt selecționer decât Edi Iordănescu, Burleanu a negat:

„Au fost mai mulți antrenori cărora am dorit să le încredințăm mandatul de selecționer. Nu au fost de acord din diferite motive. Dacă am fi avut un selecționer care ar fi putut produce rezultate mai bune, ne-am fi dorit să-l avem. 

Nu este corect față de actualul selecționer ca antrenorii cu care am fost în discuții să poată spună că ar fi reușit să obțină rezultate mai bune. Nu cred că am fi putut obține rezultate mai bune cu alt selecționer”.

Răzvan Burleanu: „Îl susținem în continuare pe Edi Iordănescu”

Burleanu l-a chemat „la raport” pe selecționerul Edi Iordănescu, deși își declară susținerea față de acesta.

„Pentru săptămâna viitoare am programat o ședință în care va fi invitat selecționerul naționalei, care va prezenta un raport după ultimele rezultate. Pe Edward Iordănescu îl susținem în continuare în poziția de selecționer al României.

La finalul lunii septembrie vom lua o decizie privind viitorul. Noi trebuie să avem un selecționer care crede că această națională poate fi reclădită. Poate e mai bine că s-a întâmplat acum, pentru a identifica zonele de intervenție.

Trebuie să fim sinceri, avem generații de jucători care nu au mai confirmat. De exemplu, din generația lui Nicolae Stanciu, doar el și Benzar au făcut rezultate în fotbalul important.

Naționala e dependentă de rezultatele cluburilor. În trecut, aveam mulți jucători de la FCSB, care trecea de Ajax și câștiga cu Chelsea. Astăzi avem doar 3 jucători de la campioana României, pe Burcă, Camora și Manea.

Am identificat 5 zone de intervenție și vom acționa din această vară. Împreună cu cluburile, ne dorim să formăm măcar un jucător”, a afirmat Burleanu.

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

FRF, gata să intervină dacă situația lui Dinamo se agravează » Ce spune Burleanu despre CSA Steaua: „Două variante pentru a ajunge în Liga 1”

Imbatabil în dueluri, sigur cu mingea la picior » Dawa, prestație pozitivă la debutul pentru FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
Jambo_Bwana
Jambo_Bwana  •  30 Iunie 2022, 10:11

- Burleanu l-a chemat la "raport" pe Edi Iordanescu! :)))) Ca sa discute despre ce? Despre vreme sau despre masini?? Despre fotbal oricum nu au ce discuta, amandoi sunt praf pe subiectul asta.

Analiza
Analiza  •  30 Iunie 2022, 09:11

Pleacă!

amoniac
amoniac  •  29 Iunie 2022, 20:10

Tocmai am aflat de ce nu scapam de Burleanu: asteptari mici. Daca nu sunt asteptari setate pentru el... de ce sa plece?! Cel mult sa plece Edi, ca la el au fost "asteptari mari", fraaate?!!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează