FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

VIDEO Burleanu, prins cu minciuna în „cazul Rădoi”: „Înscris la licența Pro cu diploma de la Coverciano”

Răzvan Burleanu, în dreapta, alături de Mirel Rădoi
Răzvan Burleanu, în dreapta, alături de Mirel Rădoi

Articol de , , - Publicat vineri, 27 ianuarie 2023 20:31 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2023 20:47

Răzvan Burleanu (38 de ani), președintele FRF, a spus la conferința de presă de astăzi că Mirel Rădoi, acceptat ca selecționer fără să aibă carnet de antrenor, a obținut licența A la Coverciano, apoi licența Pro în cadrul Federației. Fals!

Context: 

  • Prin intermediul directorului Școlii Federale de Antrenori, Lucian Burchel, Federația a pornit o ofensivă totală la adresa antrenorilor care nu se află în legalitate.
  • FRF nu a acționat la fel în cazul lui Mirel Rădoi, căruia i-a permis să activeze ca selecționer al naționalelor de seniori și U21 deși acesta nici măcar nu deținea carnetul de antrenor!
  • Acum, Federația îi taxează dur pe cei care activează a poziții pentru care n-au licențele aferente. Pe Croitoru, Poenaru și Prepeliță i-a suspendat, iar următorul vizat este Mihai Pintilii.
Acuzații grave la CS Dinamo: „Dănuț Lupu a dat în mine, m-a înjurat și scuipat! Merg la poliție!” » Lupu a reacționat halucinant: „Ha-ha-ha. E nebun”
CS DINAMO
Acuzații grave la CS Dinamo: „Dănuț Lupu a dat în mine, m-a înjurat și scuipat! Merg la poliție!” » Lupu a reacționat halucinant: „Ha-ha-ha. E nebun”

Răzvan Burleanu, despre „cazul Mirel Rădoi”: „Așa am interpretat în acel moment”

Întrebat despre situația lui Rădoi astăzi, la finalul ședinței de Comitet Executiv al FRF, Burleanu a spus:

„În ceea ce îl privește pe Mirel Rădoi, el a primit Licența A la Coverciano în 2019. A fost înscris la Licența Pro ca urmare a diplomei de licență A pe care a primit-o în afara țării. Aceasta este interpretarea pe care am folosit-o în acel moment.

Această interpretare a fost folosită până acum 6 luni de zile. Începând de anul acesta, dacă vrei să parcurgi toate formele de licențiere este necesar carnetul de antrenori.

Poți antrena în România cu o licență Pro obținută oriunde în Europa. Prin urmare, când toate Federațiile au semnat aceste licențe, toate diplomele trebuie recunoscute”.

Răzvan Burleanu a mințit în „cazul Rădoi”

Ceea ce a precizat Burleanu e fals, pentru că tot FRF i-a dat lui Rădoi și licența A, pe care el a primit-o în iulie 2017. A absolvit examenul cu nota 9,86, cea mai mare din clasa lui.

Când preluase postul de antrenor al FCSB imediat după retragerea din activitatea de jucător, Mirel era monitorizat atent de Federație, nu îi era permis să se ridice de pe bancă în timpul meciurilor. Ulterior, el a mers la Coverciano, unde nu e necesară diploma de Bacalaureat la înscriere, și a obținut acolo licența B.

După ce a fost angajat în Federație ca team-manager al naționalei U21 și apoi ca selecționer de tineret și de seniori, angajatorii i-au oferit calificările superioare: licența A, necesară unui secund din prima ligă și unui selecționer U21, și licența maximă, Pro.

Martie 2018 - Noiembrie 2021este intervalul în care Mirel Rădoi a lucrat la FRF. A fost team-manager și antrenor la U21, apoi antrenor și la naționala mare

Mai multe știri de actualitate: 

FCU Craiova a reziliat contractul cu Ricardo Grigore: de ce era nemulțumit fundașul + ce jucător ar mai putea pleca

Răzvan Burleanu, plan radical în scandalul licențelor: „Doi ani de suspendare! Toleranța noastră este ZERO!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Ianuarie 2023, 09:07

Burleanu prins cu minciuna...atat ...nu mai trebuie dezvoltat ...

ceglumabuna
ceglumabuna  •  28 Ianuarie 2023, 08:04
Postat de sud97 pe 27 Ianuarie 2023, 22:06

Ia vezi ba giqist obosit unde are Ancelotti scoala de antrenori, apoi Bergodi sau Napoli! Sau ba sa iti dau unul de al tau: Teja! Pintilie al tau Nici usier nu ajunge la Coverciano!

E plina romania de oameni ca tine.. avem si un imn dedicat celor ca tine .. Desteapta te!!! Voi chiar sunteti chiori ? Astia va fura pe fata ... Apropo ca spui Gigis .. in ziua de azi gigi are mai multa coloana decat voi ...o sa mi spuneti ca e puscarias (rly? In romania toti suntem puscariasi) Politicul se foloseste de hate ul impotriva lui gigi ca sa fure romania ... plateste romane taxe si impozite .. ca armata sa se joace dea manager 2023 ... Nu avem spitale .. strazi .. autostrazi .. dar noi lovim basica...ai ca sa fiu on topic ... burleanu a vazut la politicieni ca este usor sa sperii lumea .. Asa ca acum baga pumnul pe gura .. pentru burleanu nu exista lege .. cum nu exista nici pentru cei de la csa ... In perioada un care avem razboaie si curentul este scump .. echipa clona politica de la amatori joaca fotbal cu nocturna .... ati prins ideea ? Dupa ce ca romania le plateste transferuri..jucatorii.. cantonamentele (care sunt ca n liga 1) Jucand pe un stadion facut de romani .. le platim si nocturna .... ca deh ei sunt ditamai clona si ei nu sunt ca restul !Romani .. daca sunteti destepti .. de cate ori auziti politicienii cu scuze de genul .. suntem saraci..... dati le replica .. taiati bugetul la csa . Si faceti niste spitale ..;)

paolo12
paolo12  •  28 Ianuarie 2023, 04:47
Postat de sud97 pe 27 Ianuarie 2023, 22:06

Ia vezi ba giqist obosit unde are Ancelotti scoala de antrenori, apoi Bergodi sau Napoli! Sau ba sa iti dau unul de al tau: Teja! Pintilie al tau Nici usier nu ajunge la Coverciano!

S-a umflat prazu-n tine!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează