FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Răzvan Burleanu anunță când îl schimbă pe Emil Săndoi, după ce România a avut un Campionat European de coșmar

Emil Săndoi, la România - Spania // foto: Cristi Preda, GSP
Emil Săndoi, la România - Spania // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , - Publicat joi, 13 iulie 2023 18:06 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 20:30

Reprezentativa U21 a României a avut un parcurs dezamăgitor la Campionatul European din această vară, găzduit de țara noastră și de Georgia. Emil Săndoi (58 de ani) nu va continua la cârma naționalei mici, până la final de lună urmând ca Federația să anunțe noul selecționer.

Deși a avut statutul de gazdă a competiției, România U21 s-a prezentat dezolant la EURO U21, fiind eliminată din faza grupelor fără victorie și fără gol înscris.

În urma parcursului de la turneul final, reprezentativa U21 va avea un nou selecționer. Emil Săndoi a plecat, urmează ca FRF să decidă numele succesorului său.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat astăzi că Federația dorește ca până la finalul lunii iulie să instaleze un nou selecționer la U21. Totodată, Burleanu a afirmat că parcursul de la EURO nu a fost mulțumitor, dar a găsit două circumstanțe atenuante pentru selecționata condusă de Emil Săndoi.

Negocieri incredibile CSA - FCSB: clauză-garanție de un milion de euro solicitată de Steaua pentru a semna contractul de cedare a stadionului Ghencea
INEDIT
Negocieri incredibile CSA - FCSB: clauză-garanție de un milion de euro solicitată de Steaua pentru a semna contractul de cedare a stadionului Ghencea

Răzvan Burleanu a anunțat când îl schimbă pe Emil Săndoi de la cârma României U21

„Așteptăm propunerile Comisiei Tehnice. Vrem ca până la finalul acestei luni să putem anunța oficial noul selecționer al naționalei U21.

Eu chiar dacă aș avea preferințe, nu aș putea să le exprim public, cu atât mai puțin colegilor din zona tehnică care participă la acest proces. Ei au rolul de a propune cea mai bună soluție”, a precizat Burleanu.

Referitor la parcursul naționalei U21, președintele FRF a afirmat:

„Nu au fost rezultate despre care să putem spune că suntem mulțumiți. Am avut ca obiectiv să ieșim din faza grupelor. Dacă am fi avut jucătorii care astăzi sunt de bază la nivelul primei reprezentative, Drăgușin, Mihăilă și Screciu, dacă ar fi fost prezent de la început, probabil am fi arătat altfel.

La final, dacă e să ne uităm la această generație, care am văzut că a fost destul de criticată, aș spune că a atins un obiectiv, de a contribui cu un număr destul de important de jucători la nivelul primei reprezentative.

Dacă am fi avut parte de meciuri oficiale, este posibil ca și coeziunea de grup să fi fost la alt nivel. Pe de-o parte, îți dorești să găzduiești evenimente internaționale în țara ta. Pe de altă parte, disputarea doar de meciuri amicale poate dăuna creării de un grup unit, care să treacă prin meciuri competitive”.

Cum România s-a calificat la Europeanul din acest an din postura de gazdă a competiției, „tricolorii” U21 nu au disputat meciuri oficiale înainte de turneul final. Toate duelurile României au fost de natură amicală. 

Citește și:

Modificare crucială în Liga 2: „Nu mai retrogradează 5 echipe!”

Răsturnare de situație la Rapid! Anunțul liderului de galerie, după mesajul lui Nicu Gheară

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mihneailie030
mihneailie030  •  13 Iulie 2023, 21:20

Dar pe Burleanu cine-l schimbă? Cât trebuie sa mai stea acest fariseu cu față de strungar???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează