FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Îngrijorare la națională în cazul Răzvan Marin! Cădere la Empoli, rezervă în ultimele 3 etape, e în echipa „dezamăgirilor” din Serie A!

Un sezon dificil pentru Răzvan Marin la Empoli Foto: Guliver/GettyImages
Un sezon dificil pentru Răzvan Marin la Empoli Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 13:45 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 13:55

Răzvan Marin, 27 de ani, un jucător important al echipei naționale, se află într-o situație dificilă la Empoli. Antrenorul Aurelio Andreazzoli nu l-a mai titularizat din 6 noiembrie, în ultimele trei runde, iar jurnaliștii italieni l-au inclus printre cei 11 jucători cu cele mai mici note din primele 14 runde de Serie A 2023-2024!

Dacă Radu Drăgușin e revelația sezonului printre „tricolori", continuând ascensiunea începută anul trecut la Genoa, în schimb, unii dintre jucătorii importanți ai echipei naționalei sunt în situații ce pot fi periculoase în perspectiva Campionatului European.

Răzvan Marin, de 9 ori titular la Empoli în primele 11 etape. Niciodată titular în ultimele 3 runde!

Răzvan Marin e într-o asemenea situație. Mijlocașul central în vârstă de 27 de ani, împrumutat în 2022 de la Cagliari la Empoli pentru două stagiuni, până pe 30 iunie 2024, e pe o pantă descendentă la formația toscană.

Aici vor sta Ianis Hagi, Stanciu și compania la EURO 2024 » Hotel de 4 stele și stadion ales în trecut de naționala Ghanei
EURO 2024
Aici vor sta Ianis Hagi, Stanciu și compania la EURO 2024 » Hotel de 4 stele și stadion ales în trecut de naționala Ghanei

În primele 11 etape (și cu Paolo Zanetti antrenor, și cu Aurelio Andreazzoli pe bancă, din septembrie), a fost de nouă ori titular, numai în două rânduri rămânând rezervă (o singură dată nu a jucat deloc).

În ultimele trei runde, Andreazzoli nu a mai apelat niciodată la el pentru primul „11". În două partide, nu a fost folosit deloc, în a treia a apărut pe teren doar un sfert de oră spre sfârșit.

Răzvan Marin, media notelor 5,60, a 11-a cea mai slabă în Serie A. Topul „deziluziilor"

Semnalul de alarmă e că Marin nu a avut o toamnă bună la Empoli. Site-ul italian Tuttomercatoweb a realizat o ierarhie a „dezamăgirilor", a jucătorilor cu cele mai mici note din prima parte a sezonului în Serie A. Și Răzvan e acolo.

Marin e pe poziția a 11-a în Top 20 „cei mai slabi", clasificare realizată în funcție de media notelor primite după 14 etape. „Tricolorul", cu 5,60 medie, a fost inclus și în echipa „deziluziilor". Nouă dintre „coechipieri" sunt sub el ca medie.

Răzvan Marin, nicio reușită în acest sezon. Cota sa a scăzut de 3 ori în doi ani și jumătate!

Alt motiv de îngrijorare în cazul lui Răzvan Marin: în 715 minute (65 în medie pe meci) jucate în Serie A 2023-2024, nu a reușit niciun gol și nicio pasă decisivă pentru Empoli.

Alt motiv de alarmă. Cota sa a scăzut drastic în ultimul timp. În iunie 2021, când juca la Cagliari, valoarea lui era estimată la 5 milioane de euro pe site-ul de analiză financiară în fotbal Transfermarkt.de. Astăzi, a coborât la 5 milioane. De trei ori mai puțin!

Dennis Man, al doilea cel mai bun atacant și al 6-lea jucător din Serie B

Și o veste bună pentru națională. Dennis Man a pornit în forță sezonul 2023-2024 la Parma, în liga secundă italiană. Cu 8 goluri și două assisturi în 13 meciuri (11 în Serie B, două în Cupă), extrema și-a confirmat supercalitățile. Același site Tuttomercatoweb l-a ales pe Man în Top 10 al jucătorilor cu cele mai bune note din D2 (pe locul 6, medie 6,40), fiind pe poziția secundă la atacanți, depășit numai de Massimo Coda (Cremonese, 6,53).

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ce veste! România scapă la EURO de unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume
JUCĂTORI
Ce veste! România scapă la EURO de unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume
Planul de 15 zile al lui Real Madrid pentru Kylian Mbappe: așa vrea Florentino Perez să evite o nouă „telenovelă”
TRANSFER
Planul de 15 zile al lui Real Madrid pentru Kylian Mbappe: așa vrea Florentino Perez să evite o nouă „telenovelă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  07 Decembrie 2023, 03:43

" În iunie 2021, când juca la Cagliari, valoarea lui era estimată la 5 milioane de euro pe site-ul de analiză financiară în fotbal Transfermarkt.de. Astăzi, a coborât la 5 milioane. De trei ori mai puțin! " stau eu rau cu gramatica, dar de la 5 la 5 sa fie de 3 ori mai putin?

titiduru22
titiduru22  •  07 Decembrie 2023, 01:37

Asta n-a impresionat cu nimic niciodata .

nicto
nicto  •  06 Decembrie 2023, 16:42

No problems... luam de la Galati...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează