INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  JUCĂTORI

Ce veste! România scapă la EURO de unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume

Edi Iordănescu, selecționerul României, scapă de un adversar valoros / Sursă foto: Facebook
Edi Iordănescu, selecționerul României, scapă de un adversar valoros / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 08:24 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 08:33

Thibaut Courtois (31 de ani), portarul belgian al lui Real Madrid, ar fi anunțat clubul blanco că nu va participa la EURO 2024, astfel încât să se refacă în totalitate pentru următorul sezon competițional ♦ Courtois, unul dintre cei mai valoroși goalkeeperi din lume, ar fi înfruntat naționala României la turneul final de anul viitor.

Thibaut Courtois n-a mai jucat de la începutul lunii august, când a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior al genunchiului stâng. Este o accidentare gravă, care îl va ține pe portarul belgian în afara terenului cel puțin până vara viitoare, deci întreg sezonul competițional.

Calculele calificării României în „sferturile” Mondialului și la Jocurile Olimpice » Clasamentul la intrarea în grupa principală + marea rivală
CM de handbal feminin
Calculele calificării României în „sferturile” Mondialului și la Jocurile Olimpice » Clasamentul la intrarea în grupa principală + marea rivală

Thibaut Courtois ar fi anunțat că nu merge la EURO! România scapă de portarul lui Real Madrid

În teorie, Courtois ar trebui să se refacă în timp util pentru a participa la EURO 2024, turneul final unde Belgia a fost repartizată în aceeași grupă cu România, însă portarul lui Real Madrid ar fi înștiințat clubul că nu va răspunde convocării la Campionatul European, după cum relatează Radio MARCA.

Courtois dorește să se refacă în totalitate pentru sezonul următor și vrea să continue recuperarea pe durata EURO alături de antrenorul de portari de la Real, Luis Llopis, conform sursei citate.

Înainte de accidentare, Thibaut Courtois era cel mai în vogă portar al lumii. În 2022 a ieșit al șaptelea în clasamentul pentru Balonul de Aur, după un sezon în care a fost piesă instrumentală în echipa cu care Real Madrid a cucerit Champions League și campionatul Spaniei.

Despărțire cu scandal de naționala Belgiei

Ce veste! România scapă la EURO de unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume
Thibaut Courtois, în centru // foto: Imago Images

Courtois are 102 meciuri pentru naționala Belgiei, cel mai recent bifat în iunie, în calificările pentru Campionatul European.

Ultima lui convocare a fost învăluită de scandal, întrucât portarul lui Real Madrid urma să joace și cu Estonia, dar a părăsit lotul după ce selecționerul Domenico Tedesco a ales să-i ofere banderola de căpitan lui Romelu Lukaku.

Courtois s-a simțit jignit, considerând că în contextul absenței căpitanului de drept, Kevin De Bruyne, banderola i se cuvenea lui.

45 de milioane de euroeste cota de piață a lui Thibaut Courtois în prezent, conform Transfermarkt. Niciun portar din lume nu e evaluat mai sus

Tot despre EURO 2024: 

Unica șansă a lui Alexandru Mitriță să prindă în ultima clipă lotul naționalei de Euro

Anghel Iordănescu propune un nume surpriză pentru lotul naționalei la Euro 2024: „Luați-l și naturalizați-l!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  07 Decembrie 2023, 03:00
Postat de ionescugeorge77 pe 06 Decembrie 2023, 09:41

Ro trebuie sa scape intai de Yannis si Stanciu ...

ar trebui site-ul sa scape de tine!!

dobrin
dobrin  •  06 Decembrie 2023, 20:56
Postat de Vasycool1976 pe 06 Decembrie 2023, 16:37

Frecție la picior de lemn,vă bucurați de parcă ar fi numai portarul pe teren ,stai să vedem câte șuturi avem pe poartă la meciul cu Belgia, ca să nu poată să pareze portarul de rezervă și pe urmă vorbim ,aoleu ce bine că nu apără Courtois

Daca ii naturalizeaza si titularizeaza belgienii pe Radu si pe Vlad, avem si noi o mica sansa de a marca.

gojgaru
gojgaru  •  06 Decembrie 2023, 20:06
Postat de ionescugeorge77 pe 06 Decembrie 2023, 09:41

Ro trebuie sa scape intai de Yannis si Stanciu ...

Lista e mult mai lunga.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează