FOTBAL  »  NATIONALA  »  DISPUTA PIŢURCĂ - MUTU

Răzvan Prepeliţă despre subiectul arzător al convocării "Briliantului": "Să o zicem direct. Oricît de bine va juca, nu va mai fi chemat de Piţurcă!"

Articol de - Publicat miercuri, 13 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 13 august 2014 17:35

„...n-am fost niciodată ranchiunos”. Ghici, ghicitoarea mea. Voi detalia mai încolo, un pic de răbdare.

Pînă cînd convoiul rusesc cu „ajutoare” nu va trece de gurile Dunării, vom scrie. Dar pînă atunci, de ani de zile Gazeta spune ce se vede pe teren şi nu ce ar vrea alţii să se vadă. De la Decebal la Ioaniţoaia şi vuind prin redacţie via milioane de microbişti, acum pe teren, nu altundeva, se vede forma lui Mutu.

Piţurcă este tipul antrenorului perfect pentru România. Deşi a afirmat în multe rînduri că doreşte să preia doar proiecte pe termen lung, capacitatea sa de a nu ierta l-a făcut, uneori, ca pe parcurs să piardă baza proiectului. De la jucători cu personalitate, vezi Hagi, pînă la presă şi conducători, vezi Meme, Piţi a riscat totul. Inclusiv galeria  Stelei l-a părăsit, amintiţi-vă refrenul infernal: „Piţi, Piţi lăsă-ne!”.

Atunci cînd i-a ieşit, senzaţia pe care o lăsa după succes a fost aceea că orice idee sau părere contra lui fusese o subminare la adresa autorităţii sale, o duşmănie, o veritabilă  scînteie pentru cherosenul orgoliu. Cînd nu i-a ieşit, a fost fix la fel.

Dacă Piţurcă ar fi fost selecţionerul Generaţiei de Aur şi ar fi avut conflictul cu Hagi înainte de Cupa Mondială din America, l-ar mai fi convocat?

Să o zicem direct. Oricît de bine va juca de acum încolo, Mutu nu va mai fi convocat de Piţurcă. Alibiurile cu bătrîneţea ori discursurile palide ale secundului Răchită a cărui, culmea, echipă de suflet e împinsă de la spate de Briliant, toate roşesc.

Una dintre coperţi îl prezintă, fotografiat din spate, cu braţele ridicate în faţa publicului. Alex Ferguson, etalonul proiectelor pe termen lung în fotbal, făcea afirmaţia de la începutul articolului, în cartea sa autobiografică.

Aşa că poate răspunsul cu Mutu îl vom afla şi noi, cîndva, în autobiografia lui Piţurcă. Scrisă evident la retragere, nicidecum la demisie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
bamse1901
bamse1901  •  14 August 2014, 10:59

daca pitypoiul era lua locul lui Dinu dupa Kosice nu ne calificam la mondialul din SUA

republicanu
republicanu  •  14 August 2014, 09:08

Dle Prepelita mi se pare absurd,degradant pt firea de ziarist acea scriere ca ...Mutu trage dupa el echipa...Sigur dv scrieti in stilul gsp-ist care nu ezita sa atace echipa din toate pozitiile! La intrebarea -de ce- red sef imi va scrie ca ...asa e in economia de piata!

corectu
corectu  •  14 August 2014, 08:08

Mutu a FOST valoros la echipa nationala,dar s-a TERMINAT.La nationala nu joaca cu CSMSIasi.Sa-l luam la nationala,sa vedem cum joaca,si...Facem experimente.Piti nu poate fi schimbat pentru ca are un contract beton,cu o clauza de reziliere f.mare.Urmariti-l pe Mutu cu Dinamo Zagreb.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează