FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

Reacția presei din Ungaria după calificarea României la EURO 2024 » „Este clar că dacă partida s-ar fi jucat în Israel...”

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 10:18 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 12:14

Echipa națională a României a învins Israelul, scor 2-1, și s-a calificat astfel la EURO 2024, turneu final care va avea loc în Germania. Dacă obține măcar un egal marți, contra Elveției, România va încheia grupa I pe primul loc.

Partida dintre Israel și România s-a disputat în Ungaria, la Felcsut, din cauza războiului izbucnit în Israel luna trecută.

Scuze, băieți, pentru bășcălie!
editorial
Scuze, băieți, pentru bășcălie!

Presa maghiară: „Este clar că dacă partida s-ar fi jucat în Israel...”

Presa maghiară a comentat calificarea „tricolorilor”, obținută chiar în Ungaria: „Pancho Arena a fost gazda unui meci important. Din cauza conflictului armat din Israel, partida acestei naționale cu România s-a jucat la Felcsut. 

Este clar că dacă partida s-ar fi jucat în Israel, zeci de mii de oameni ar fi susținut echipa națională, dar se poate spune au găsit o gazdă bună în Ungaria. Mulți oameni au venit din Israel pentru acest meci, alții au venit cu mașina din Austria sau din Varșovia ca să-și vadă favoriții”.

Presa din Ungaria: „România s-a calificat la turneul final, după prezența din 2016”

Jurnaliștii maghiari au ținut să precizeze că România a ratat ultimul Campionat European: „În minutul 62, Ianis Hagi a ales o soluție inteligentă și a tras în colțul din stânga al porții, aducând România în avantaj. Echipa gazdă a avut o misiune grea de atunci, românii apărându-se și folosind cartea contraatacului. 

Românii erau deja cu un picior la Campionatul European, dar s-au trezit în dezavantaj numeric după un cartonaș roșu, primit pentru un fault prostesc. Odată cu această victorie, România s-a calificat din nou la Campionatul European, după prezența din 2016”.

VIDEO ROMÂNIA S-A CALIFICAT LA EURO 2024! Imaginile bucuriei alături de galerie, după ce „tricolorii” au câștigat 2-1 cu Israel

Vezi și alte știri:

România e acum în urna a doua la Euro. Cum arată grupa horror și grupa accesibilă
Israel - România 1-2
România e acum în urna a doua la Euro. Cum arată grupa horror și grupa accesibilă
Ce urmează pentru România » Cum arată programul „tricolorilor” după calificarea la EURO 2024
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Ce urmează pentru România » Cum arată programul „tricolorilor” după calificarea la EURO 2024

„Fii, bă, bărbat! Cine-i om noaptea să fie și ziua!” » Cea mai dură reacție după imaginile din club cu Albu și Borza

Bogdan Andone, devastator după meciul cu FCSB: „Dați afară sau desființați! Nu știu cine poate să facă ceva cu ei” + acuzații grave: „Mi-au spus jucătorii”


Comentarii (2)
Turul
Turul  •  19 Noiembrie 2023, 13:37

Aț-i scos citatul din context, sugerînd cu totul altceva, față de reportaj, a cărui titlu este :"Puscas-gol în Arena Pancho. România și Elveția s-au calificat." (Pancho a fost porecla lui Puskàs la Real Madrid). Pe de altă parte trebuie făcut diferență intre presa maghiară, și presa(străină) din Ungaria.

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  19 Noiembrie 2023, 11:55

Citatul este scos din context și,m în niciun caz nu arată că presa maghiară regretă necalificarea Israelului. Chestiile astea vând bine

Vezi toate comentariile (2)
Comentează