NATIONALA  ·  FRF

Reacţii ACIDE ale lui Mircea Sandu la adresa conducerii FRF: "Ştiu că pot părea subiectiv şi poate interesat"

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 26 octombrie 2014 19:33

Fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu a dat publicităţii o scrisoare deschisă, în care avertizează că actuala conducere de la Casa Fotbalului acţionează în mod "discreţionar şi haotic", ceea ce va duce la "falimentul federaţiei" şi la tragerea la răspundere civilă şi penală a vinovaţilor.

Fotbalul românesc şi-a pierdut "direcţia corectă", după alegerile din 5 martie, care au adus la conducerea FRF echipa lui Răzvan Burlenu, susţine Mircea Sandu.

"După 50 de ani de fotbal, între care 24 de ani ca preşedinte al federaţiei, sînt trist să constat că un grup de diletanţi, ajuns conjunctural la conducerea administrativă a FRF, acţionează discreţionar, împotriva intereselor fotbalului, fără ca nimeni din cei care au dreptul şi obligaţia statutară de a conduce, cei ce compun Adunarea Generală şi Comitetul Executiv, să le spună că greşesc grav.

Ştiu că pot părea subiectiv şi poate interesat dar vă asigur că nu urmăresc prin acest demers nici un scop personal ci numai salvarea de la dezastru a federaţiei şi implicit a fotbalului românesc.

Sandu îl acuză pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, de gafe şi excese, comise cu "pasivitatea vinovată a membrilor Comitetului Executiv" al federaţiei.

"Voi trece pe scurt în revistă cîteva dintre omisiunile, neglijenţele sau greşelile intenţionate săvîrşite de administraţia FRF, aflată în fapt sub conducerea unui consilier obscur si nu a preşedintelui diletant, fapte săvîrşite profitându-se de pasivitatea vinovată a membrilor Comitetului Executiv", a menţionat el.

Sandu spune că "tînărul ajuns preşedinte" nu a supus aprobării Adunării Generale un plan strategic privind activitatea fotbalistică din România, elaborat pe o perioadă de patru ani: "Prima lui grijă a fost să atace şi să desfiinţeze tot ceea ce s-a realizat pînă la venirea sa accidentală în cea mai înaltă poziţie din FRF".

El a declarat că rezilierea contractului selecţionerului Victor Piţurcă s-a făcut fără aprobarea Comitetului Executiv al FRF şi poate fi considerată "un act de sabotaj" cu consecinţe grave asupra evoluţiei echipei naţionale la următorul meci din preliminariile Euro-2016, cel cu Irlanda de Nord. De asemenea, renunţarea la clauza de reziliere din contractul lui Piţurcă reprezintă o pierdere financiară substanţială pentru FRF, crede Sandu.

"Actualul Preşedinte al FRF a avut mandat din partea Comitetului de Urgenţă numai pentru a negocia încetarea pe cale amiabilă a raporturilor contractuale, urmând ca la prima şedinţă a Comitetului Executiv membrii săi să adopte o decizie finală asupra acestui aspect.

Încuviinţarea plecării lui Victor Piţurcă de la conducerea echipei naţionale reprezintă un act de sabotaj care poate avea consecinţe grave asupra evoluţiei acesteia în următorul meci cu Irlanda de Nord. Mai mult decît atît, este cel puţin suspectă şi la limita infracţionalităţii modalitatea în care s-a renunţat la clauza de reziliere prevăzută în contractul cu Victor Piţurcă, federaţia suferind prin această decizie o pierdere financiară substanţială", a afirmat Mircea Sandu.Florin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (19)
nykes  •  27 Octombrie 2014, 13:40

Sunt de acord ca Burleanu este un looser, dar nu inteleg ce mai vrea Sandu......

marianmereuta  •  27 Octombrie 2014, 04:08
Postat de robotzel pe 26 Octombrie 2014, 20:55

oricat de infractor il crezi pe sandu are perfecta dreptate. de ce s-a renuntat la clauza de reziliere? de ce nu i-au cerut bani lui piturca daca a vrut sa plece? ai cumva impresia ca piturca ar fii plecat daca era data afara fara sa primeasca clauza?

Da cine i-a fc contractul lui piturca nu Sandu??? Si ce contract de om prost i-a facut in plus.

ricco  •  27 Octombrie 2014, 00:54

Spre Binele Fotbalului Romanesc, Razvan Burleanu a ajuns sef la FRF datorita unei conjuncturi favorabile DETERMINATA IN PRIMUL RIND DE "ASCUNDEREA" LUI Gica Popescu, care ar fi trebuit sa fie OMUL LUI Mircea Sandu, omul care SA-I GARANTEZE RENTA VIAGERA SI TOATE CELELALTE AVANTAJE FINANCIARE DE SUTE DE MII DE EURO PE AN... Va spun eu, acest Mircea Sandu vede ce NEINSPIRAT a fost cind a renuntat sa mai fie sef la FRF si acum a inebunit, va spun eu, o sa i se puna pe inima si e posibil ca asta sa-l rapuna mai repede decit boala...

Vezi toate comentariile (19 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1