FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Remember » Au trecut 13 ani de la ultima victorie a României la Mondiale: 2-1 cu Anglia!

Romania - Anglia 2-1 +7   FOTO
Romania - Anglia 2-1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2011 15:36

Astăzi se împlinesc nu mai puţin de 13 ani de cînd naţionala României a cîştigat ultimul meci la un Campionat Mondial. Se întîmpla în Franţa, la Coupe Du Monde, pe 22 iunie 1998.

Meciul a avut loc la Toulouse, pe stadionul "Municipal", iar arbitru a fost francezul Marc Batta. Partida a fost urmărită de la faţa locului de 33.500 de spectatori.

România deschidea scorul imediat după pauză, în minutul 46, prin Viorel Moldovan. Atacantul nostru l-a depăşit pe Tony Adams în apropierea careului mic şi a fructificat centrarea excelentă a lui Hagi.

Owen a adus egalarea pentru englezi pe final de meci, în minutul 80, dar meciul era departe de a se fi încheiat. La ultima fază a meciului, Dan Petrescu a scăpat în careu, surprinzînd întreaga apărare engleză, iar fundaşul lui Chelsea a trimis balonul în poartă printre picioarele lui David Seaman, aducînd astfel victoria României.

ROMÂNIA - ANGLIA 2-1
Au marcat: Moldovan (46), Petrescu (90) / Owen (80)
România: Stelea - Petrescu, Filipescu, Gh. Popescu, Ciobotariu - D. Munteanu, Hagi, Gîlcă, G. Popescu - V. Moldovan, Ad. Ilie. Au mai intrat: Marinescu, Lăcătuş, Stîngă.

Anglia: Seaman - G. Neville, Adams, Campbell, Le Saux - Anderton, Batty, Ince, Scholes - Sheringham, Shearer. Au mai intrat: Beckham, Owen.

România reuşea atunci să iasă din faza grupelor, după 1-0 cu Colubmia, 2-1 cu Anglia şi 1-1 cu Tunisia, dar drumul "tricolorilor" către fazele finale a fost curmat de Croaţia, care ne-a bătut în optimi cu 1-0. Golul a fost marcat de Davor Şuker, din penalty.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
rapid..
rapid..  •  22 Iunie 2011, 18:21
Postat de ochiul_critic pe 22 Iunie 2011, 13:11

offf, ce vremuri... din pacate o sa traim din amintiri multa vreme, pentru ca stimabilii conducatori ai fotbalului romanesc s-au multumit sa traiasca precum parazitii pe spatele acelei generatii iar in privinta viitorului i-a interesat doar viitorul buzunarului lor. s-au preocupat de "afacerile" lor, nu de centre de copii si juniori unde sa se faca o selectie corecta (nu sa joace doar cei ce coboara din limuzina lu' taticu') si unde antrenorii sa puna mana la treaba nu la spaga.

trist dar adevarat ce spui...

flafy
flafy  •  22 Iunie 2011, 17:16

si asta porneste de la proasta organizare la nivelul de copii si juniori!!va dati seama ca in Bucuresti sunt foarte multe centre de copii si jiuniori insa acestea sunt particulare si cer o gramada de bani deci prin urmare copii saraci dar talentati se pierd...cat despre provincie ...probabil doar in marile orase si in rest doar grupe incepand de la 15-16 ani...

ronaldo666
ronaldo666  •  22 Iunie 2011, 15:29

ce echipa sh ce echipe am invins pe la turneiele finale akum nu suntem in stare sa batem o franta din care a ramas doar numele sh ne speriem de bosnia si belarus

Vezi toate comentariile (9)
Comentează