FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

EXCLUSIV Românul care a învins Real Madrid știe marea problemă a fotbalului nostru: „Nu ducem lipsă de talent, ducem lipsă de altceva!”

Remus Vlad, cu capul bandajat, îi strânge triumfător mâna căpitanului lui Real Madrid, Zoco, la finalul meciului câștigat de FC Argeș cu 2-1. Sursă: Arhivă GSP +47   FOTO
Remus Vlad, cu capul bandajat, îi strânge triumfător mâna căpitanului lui Real Madrid, Zoco, la finalul meciului câștigat de FC Argeș cu 2-1. Sursă: Arhivă GSP

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 16:32 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 18:18

Remus Vlad, 77 de ani, căpitanul lui FC Argeș în 1972, anul în care echipa a cucerit campionatul și a învins Real Madrid în Cupa Campionilor, vorbește despre potențialul actualei generații de la națională, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro. Fostul fundaș a prins trei meciuri sub tricolor în anii '70, când a înfruntat Peru, Maroc și Uniunea Sovietică.

Legenda piteștenilor a evidențiat câteva dintre detaliile observate la ultimele meciuri ale primei reprezentative și e de părere că noul val de fotbaliști ai naționalei nu duce lipsă de talent. „A venit momentul să demonstreze că nu ducem lipsă de așa ceva”, punctează Remus Vlad. 

„Ne-a rămas varianta a doua” » Fostul campion al României, despre noua ordine de la națională și secretul calificării: „Un moment de cotitură”
ROMÂNIA
„Ne-a rămas varianta a doua” » Fostul campion al României, despre noua ordine de la națională și secretul calificării: „Un moment de cotitură”

Cum vede Remus Vlad actuala generație?

„Există un nucleu de jucători tineri, de valoare, care pot să facă față unor asemenea meciuri importante.

Chiar mă uitam pe formație la un moment dat și am văzut că, în afară de Horațiu Moldovan și Bancu, erau titulari doar cei care joacă în campionate din afara țării. Nivelul fotbalului în afara țării noastre e mult mai consistent. 

Să nu uităm că un nucleu suficient de jucători din actualul lot al României a fost trecut mereu printr-un filtru de performanță, în sensul în care ei au mai participat la Campionate Europene de tineret. A venit momentul ca acești tineri jucători români să demonstreze clar că noi nu ducem lipsă de talent!”, a mărturisit Remus Vlad, pentru Gazeta Sporturilor. 

3 fotbaliștidin Superligă au fost în formula de start utilizată în Israel: Horațiu Moldovan, Screciu și Bancu

Românul care a învins Real Madrid știe marea problemă a fotbalului nostru: „Nu ducem lipsă de talent, ducem lipsă de altceva!”
Remus Vlad / FOTO: Raed Krishan

Teoria lui Remus Vlad: „Nu ducem lipsă de talente, ducem lipsă de condiții!”

Remus Vlad și-a argumentat teza:

„Campionatul nostru are mai puțină calitate, dar, cu toate acestea, să nu uităm că mulți dintre acești fotbaliști au crescut și s-au format în fotbalul românesc, unde nu ducem lipsă de talente, dar ducem lipsă de condiții în care ele să se dezvolte. Mă refer la ce e la juniori, absolut!”.

Remus Vlad: „Să demonstreze că există talent în sângele fotbalistului român”

Remus Vlad mai spune că testul de marți cu Elveția e prilejul ideal pentru ca selecționerul și susținătorii naționalei să-și dea seama care e potențialul real al echipei în perspectiva Europeanului de la vară.

„Ce facem la European? În primul rând, pentru mine este un test ce facem cu Elveția mâine (n.r. - marți). Având în vedere că suntem eliberați de presiunea calificării, jucătorii noștri ar trebui să demonstreze de ce sunt în stare, ar trebui să demonstreze că există talent în sângele fotbalistului român!

Să demonstrăm că suntem o națiune care produce jucători de talent și să revenim la adevărata noastră calitate - o să folosesc un cuvânt destul de mare, dar care a mai fost pronunțat - aceea de brazilienii Europei”, a mai spus Remus Vlad, în dialogul purtat cu Gazeta.

Probabil că acesta este o etapă din viața fotbalului nostru care ar trebui să ne motiveze total în privința lucrurilor pe care putem să la realizăm.

- Remus Vlad, fost campion cu FC Argeș

România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)
România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)
România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)
România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)
România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)
+43 FOTO

Tragerea la sorți la Euro 2024 va avea loc pe 2 decembrie

Euro 2024 va avea loc în Germania în perioada 14 iunie-14 iulie. Pe 2 decembrie, începând cu ora 19:00, ora României, va avea loc tragerea la sorți a grupelor. Ceremonia se va desfășura la „Elbphilharmonie” din Hamburg.

Vor fi patru urne, care se vor fi stabilite în funcție de rezultatele din această campanie de calificare. Germania, echipă calificată din oficiu, va fi primul cap de serie. Ea va fi urmată de câștigătoarele seriilor preliminare, alese în ordinea punctelor, apoi locurile secunde. În grupele cu câte șase echipe, cum este cea a noastră, se vor șterge cele două meciuri cu ultima clasată.

Dacă va termina pe locul 1 în grupa I, România va urca în urna a doua. În caz contrar, „tricolorii” vor fi în a treia sau a patra urnă valorică.

VIDEO Match Preview: Elvețienii vin la București cu un singur gând » Marea miză a duelului direct de marți

Citește și alte știri despre naționala României:

„Unii zâmbesc strâmb și strepezit acum” » Ode pentru Burleanu de la un politician cu nume: „O victorie a viziunii și perseverenței. Echipa FRF a rezistat unui tsunami de insolențǎ”

EXCLUSIV „Ne-a rămas varianta a doua” » Fostul campion al României, despre noua ordine de la națională și secretul calificării: „Un moment de cotitură”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
istet10
istet10  •  20 Noiembrie 2023, 21:13
Postat de parachioara5 pe 20 Noiembrie 2023, 19:28

...nimeni nu pomeneste de Vladimir Screciu adevaratul erou al Romaniei cel care a calificat singur nationala la Euro ...

Chiar asa...

parachioara5
parachioara5  •  20 Noiembrie 2023, 19:28

...nimeni nu pomeneste de Vladimir Screciu adevaratul erou al Romaniei cel care a calificat singur nationala la Euro ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează