FOTBAL  »  NATIONALA  »  JO TOKYO

Un fost Balon de Aur, despre șansele României la Jocurile Olimpice: „Luptă la medalie!”

Echipa națională U21 a României a ajuns în semifinalele Campionatului European din 2019
Echipa națională U21 a României a ajuns în semifinalele Campionatului European din 2019

Articol de GSP - Publicat luni, 08 martie 2021 11:48 / Actualizat luni, 08 martie 2021 15:11

Fostul mare internațional brazilian Rivaldo (48 de ani), Balon de Aur în 1999, crede că echipa națională de fotbal a României are șanse de a obține o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

  • Competiția de la Tokyo este programată în perioada 23 iulie 2021 - 8 august 2021;
  • România a obținut calificarea la proba de fotbal grație prezenței în semifinalele Campionatului European U21 din 2019;
  • Pe 20 aprilie va avea loc tragerea la sorți a grupelor turneului final, unde „tricolorii” vor evita Spania, Franța și Germania.

Echipa olimpică a României, cea sub 23 de ani, intră deja în linie dreaptă privind participarea la Olimpiada de la Tokyo. Ianis Hagi și compania vor reprezenta România în Japonia, unde Rivaldo crede că „tricolorii” vor putea face o figură frumoasă.

„Fotbalul din România crește rapid în ultimii ani și acum începe să culeagă roadele. Sfatul meu pentru jucători, în mod special, este să continue să-și facă treaba la cluburile la care joacă, pentru a ajunge la această competiție într-o formă care le oferă cea mai bună șansă să fie competitivi. Nu ar fi o surpriză pentru mine dacă România va reuși să se lupte pentru o medalie la Tokyo în acest an”, a spus Rivaldo pentru Betfair.

România la Jocurile Olimpice

 În acest moment se știu 14 dintre cele 16 echipe calificate, iar ultimele 2 grupări vor veni din America Centrală și de Nord. Una dintre condițiile pe care organizatorii le vor impune la tragerea la sorți ne avantajează în mod direct: nu vom putea juca împotriva unei alte grupări din Europa, de unde vin mari forțe precum Spania, Germania și Franța.

Știm sigur că România va avea de întâlnit o grupare din Asia, poate chiar țara gazdă, Japonia, singura care n-a avut nevoie de calificări pentru a obține accesul la Olimpiadă.

Primul lucru pe care Mirel Rădoi va fi nevoit să-l facă e întocmirea listei lărgite a lotului României. Aceasta trebuie să conțină 50 de nume și doar de aici se vor alege cei care vor rămâne la final și care vor ajunge și vor juca la Tokyo. Între cei 50 trebuie să se regăsească inclusiv variantele de fotbaliști născuți și înainte de 1 ianuarie 1997. Sunt 3 astfel de fotbaliști care se vor putea afla în lista tuturor celor 16 participante. 

Printre numele vehiculate ca variante în cazul României sunt Budescu și Alibec, dar și cei care s-au aflat la Euro U21 de anul trecut și care nu mai îndeplinesc criteriul de vârstă, fiind născuți în 1996, exemple: Nedelcearu, Pușcaș, Răzvan Marin, Florin Ștefan.

Ce echipe sunt calificate până acum la Jocurile Olimpice:

  • Țara gazdă: Japonia
  • Europa: Franța, Germania, Spania, România
  • Oceania: Noua Zeelandă
  • Africa: Egipt, Coasta de Fildeș, Africa de Sud
  • Asia + Australia: Australia, Arabia Saudită, Coreea de Sud 
  • America de Sud: Argentina, Brazilia
  • America Centrală și de Nord: meciurile de calificare vor avea loc între 18 și 30 martie.

VIDEO. Ministrul Eduard Novak anunță cu câte medalii ne vom întoarce de la Jocurile Olimpice: „Și eu am șanse!”

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

Legendarul Rivaldo a vorbit despre Simona Halep: „E ceva ce lipsește în cariera ei”

Pot sportivii să concureze la Jocurile Olimpice dacă nu se vaccinează? Mihai Covaliu a făcut lumină

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mattteo
mattteo  •  08 Martie 2021, 15:50

Normal asa ar fi. Ca evitam la tragerea la sorti orice alta echipa din Europa. Avem 2 sanse din 4 sa nu cadem in grupe cu Argentina si Brazilia, ci cu Japonia sau Coreea de Sud. Ok, nu sunt slabe nici acestea, dar parca ai sanse sa te califici. Iar apoi mai tine doar de 1 meci sa ajungi in primele 4 si medalia e chiar acolo, fie ca e aur, argint sau bronz.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează