FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

VIDEO / EXCLUSIV România 2016 sau România 2024? Comparație post pe post, în direct » Scor final: 7-4!

În direct la GSP Live, Raul Rusescu a acceptat provocarea de a compara echipa României de la Euro 2016 cu formația probabilă a „tricolorilor” pentru Campionatul European din vară
În direct la GSP Live, Raul Rusescu a acceptat provocarea de a compara echipa României de la Euro 2016 cu formația probabilă a „tricolorilor” pentru Campionatul European din vară

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2024 16:04 / Actualizat vineri, 29 martie 2024 18:35

În direct la GSP Live, Raul Rusescu a acceptat provocarea de a compara echipa României de la Euro 2016 cu formația probabilă a „tricolorilor” pentru Campionatul European din vară ♦ Concluzia fostului golgheter de la FCSB: naționala era semnificativ mai bună în urmă cu 8 ani!

După o comparație post pe post, echipa de start a României din meciul de deschidere de la Euro 2016, 1-2 cu Franța, versus o formație probabilă a naționalei actuale, Rusescu a ales 7 jucători din trupa României de la Campionatul European 2016 și doar 4 din garnitura lui Edi Iordănescu.

Atacantul pe care Raul Rusescu îl vrea la FCSB: „Mâine l-aș lua, cu ochii închiși! Îmi place la nebunie!”
FCSB
Atacantul pe care Raul Rusescu îl vrea la FCSB: „Mâine l-aș lua, cu ochii închiși! Îmi place la nebunie!”

VIDEO. România 2016 vs. România 2024. Raul Rusescu a comparat echipele la GSP Live

Alegerile lui Raul, atacant cu 10 selecții și un gol la prima reprezentativă, plus explicațiile expertului GSP Live, mai jos.

  • Tătărușanu vs. H. Moldovan: „Tătărușanu. Horațiu e un portar bun, a apărat bine în ultimii doi ani, dar Tătărușanu cred că e cel mai bun portar român din ultimii 15 ani”
  • Săpunaru vs. Rațiu: „Săpunaru, 2-0 pentru România 2016”
  • Chiricheș vs. Drăgușin: „Chiricheș”
  • Dr. Grigore vs. Burcă: „Dragoș Grigore, fără dubii. A fost un fundaș central foarte bun. Iar cuplul Chiricheș-Grigore a jucat bine atât la acel European, cât și în preliminarii”
  • Raț vs. Bancu: „Răzvan. Nu a fost un fundaș stânga pe placul meu, mie îmi plac mai mult fundașii ofensivi. Dar «din cauza» lui Raț am marcat primul și singurul meu gol la națională. Toată apărarea e de la România 2016...”
  • Hoban vs. Răzvan Marin: „Răzvan Marin”
  • Pintilii vs. Screciu: „Pintilii, peste”
  • Ad. Popa vs. D. Man: „Dennis Man, clar. Îmi place mult Man și mi-a plăcut mereu. Acum joacă și pentru echipă, a crescut mult fizic, tehnica a avut-o tot timpul. A învățat jocul foarte bine. M-a uns pe suflet preluarea aia pe poziție viitoare cu Columbia”
  • Stanciu 2016 vs. Stanciu 2024: „Stanciu de atunci își asuma mai multe riscuri. Jucătorul de azi e mult mai echilibrat, are experiență mult mai mare. Știe când să pună frână, când să accelereze. Îmi place mai mult Stanciu de acum”
  • B. Stancu vs. Fl. Coman: „Bogdan Stancu a fost un jucător senzațional, l-am admirat tot timpul. Juca al doilea vârf, extremă stânga, vârf împins. Îl aleg pe Stancu aici, un fotbalist incredibil!”
  • Fl. Andone vs. Alibec: „Merg pe Alibec. Îmi place mult Denis, îmi pare rău pentru el că e acum într-un campionat mai slab, chiar dacă nici liga din Qatar nu mai e atât de modestă ca în trecut”

Care echipă a României este mai bună?

România 2016
România 2024

La Euro 2016, România nu a depășit faza grupelor. Cu un punct acumulat, naționala antrenată la acea vreme de Anghel Iordănescu a terminat pe locul 4 într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania. În Germania, adversarele României vor fi Belgia, Slovacia și Ucraina.

Programul României la Euro 2024:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Mai multe articole despre naționala României:

Gică Popescu vine cu o opțiune pentru Edi Iordănescu » Propune la EURO un jucător neconvocat la meciurile amicale
ROMÂNIA
Gică Popescu vine cu o opțiune pentru Edi Iordănescu » Propune la EURO un jucător neconvocat la meciurile amicale
Nicușor Bancu, titular cert la EURO? Ce a observat fostul său coechipier, care a jucat pe același post
DILEMĂ
Nicușor Bancu, titular cert la EURO? Ce a observat fostul său coechipier, care a jucat pe același post

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
rav410wrc
rav410wrc  •  29 Martie 2024, 21:31

Tatarusanu > Moldovan; Sapunaru > Ratiu; Chiriches > Burca; Dragusin > Grigore; Rat > Bancu; Pintilii > Marin; Screciu > Hoban; Man > Popa; Stancu > Coman; Stanciu '16 > Stanciu '24; Andone = Alibec. 7 - 3 pentru Romania 2016 !! :((

demostene1
demostene1  •  29 Martie 2024, 19:13

daca nu au reusit sa bata albania e clar care era nivelul lor. cu o victorie in meciul cu albania romania ar fi iesit din grupe ca cel mai bun loc 3

AlessandroNesta
AlessandroNesta  •  29 Martie 2024, 19:09

Parerile lui Rusescu sunt extrem de amuzante. Singurul jucator mai bun din echipa aia e Sapunaru. Desi pe termen lung cred ca Ratiu are mai mult potential ca fundas dreapta (Sapunaru e mai mult fundas central). Nu va lasati pacalit de Rat. Baiatul era de mult trecut de apogeul carierei. Era rezerva de lux, nu prindea deloc minute la Rayo Vallecano in 2016. Iar in atac va fi Dragus (peste Andone). Pe stanga Mihaila (peste Stancu).

Vezi toate comentariile (4)
Comentează