FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM

Andrei Burcă, impresionat de un coleg de la echipa națională: „Jos pălăria pentru el”

Andrei Burcă // foto: captură frf.ro +36   FOTO
Andrei Burcă // foto: captură frf.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 martie 2021 12:13 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 14:03

Andrei Burcă (27 de ani), fundașul central al lui CFR Cluj, s-a declarat impresionat de Valentin Mihăilă (21), colegul său de la echipa națională de seniori a României.

Valentin Mihăilă a debutat pentru prima reprezentativă a României în meciul de joi seara cu Macedonia de Nord, câștigat de „tricolori” cu 3-2. Dâmbovițeanul a înscris un gol superb, continuând astfel evoluțiile bune pe care le-a avut în ultima perioadă în Serie A, la Parma.

Mihăilă l-a impresionat astfel pe Andrei Burcă, colegul său de la „națională” și fost rival în Liga 1.

Andrei Burcă: „Jos pălăria pentru Mihăilă”

„Am rămas impresionat de Mihăilă. Îl știam din Liga 1, am jucat contra lui, mi se părea un jucător bun. Dar ce a făcut în ultima perioadă în Serie A și la meciul de aseară... chiar am rămas impresionat, pot spune «jos pălăria» pentru el”, a declarat Burcă într-un interviu acordat FRF TV. 

Stoperul lui CFR Cluj, integralist cu Macedonia de Nord, a prefațat partida cu Germania, următoarea pentru „tricolori” din preliminariile pentru Cupa Mondială.

„Noi suntem conștienți că vom întâlni o echipă bună, cu cei mai buni jucători, de la echipe de top din Europa. Noi suntem un grup unit, trebuie să suferim pentru orice minge, să ne ajutăm între noi. Doar așa vom putea obține un rezultat bun. Nu putem spune că vom avea meci ușor din punct de vedere fizic. 

Majoritatea jucătorilor joacă în Champions League, trebuie să ne ridicăm nivelul, iar pe plan mental trebuie să intrăm determinați pe teren și să dăm totul pentru noi și țară, doar așa putem obține ceva. Trebuie să fim războinici, să nu avem regrete când ieșim de pe teren, să știm că am lăsat acolo ultima picătură de energie și cât va arăta tabela la final vom vedea”.

Macedonia de Nord este o echipă bună, am simțit asta pe propria piele aseară, dar consider că la noi este cheia. Noi trebuie să fim atenți, pe viitor nu mai are voie să ne egaleze nimeni de la 2-0. E prea devreme să dau un pronostic, dar cred că vor face o figură frumoasă.

Când sunt la echipa națională, cred că mă transform, îmi reprezint țara și este cea mai mare onoare. Cred că este cel mai mare vis să îți reprezinți țara și să mergi la un turneu final, cum ar fi Cupa Mondială.
- Andrei Burcă, România

VIDEO. Răzvan Marin, optimist după victoria cu Macedonia: „Cred că putem scoate un rezultat pozitiv și cu Germania”

Mai multe știri despre echipa națională:

România - Macedonia de Nord, în vârful audiențelor TV » Câți oameni au urmărit primul meci din preliminarii

Ce a remarcat Mirel Rădoi după „thriller-ul” cu Macedonia de Nord: „Este eterna problemă a fotbalului românesc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  26 Martie 2021, 21:18

Bravo Burcă!

the.fixer
the.fixer  •  26 Martie 2021, 15:11

Felicitări Andrei Burca pentru Fair-Play! Felicitări lui Mihăilă, adevarata Perla!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează