FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA

Viorel Moldovan știe care este fotbalistul capabil să aducă victoria României în fața Armeniei: „S-a întors pe cai mari. Știe jocul combinativ pe spații reduse”

Claudiu Keșeru, văzut favorit de Viorel Moldovan să aducă victoria României în fața Armeniei
Foto: Imago
Claudiu Keșeru, văzut favorit de Viorel Moldovan să aducă victoria României în fața Armeniei Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 11 octombrie 2021 12:44 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 15:01

Viorel Moldovan (49 de ani), fost antrenor secund la echipa națională în mandatul lui Anghel Iordănescu, a analizat meciul dintre România și Armenia. Acesta îl vede pe Claudiu Keșeru (34 de ani), omul capabil să destabilizeze apărarea armeană și să aducă victoria „tricolorilor”.

  • România - Armenia se joacă în Ghencea, pe 11 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Pro TV.

„El s-a întors pe cai mari. A reușit să marcheze câteva goluri importante pentru FCSB, el rămâne un marcator înnăscut. Cam peste tot unde a activat, ultima dată în Bulgaria, numai dacă nu voia el nu ieșea golgheterul campionatului. Trebuie să îți faci jocul ușor, marcând rapid și destabilizându-i. 

Nu va fi ușor, dar Keșeru se pretează pentru acest joc ca vârf de atac. Știe jocul cu spatele la poartă, știe și jocul combinativ pe spații reduse, nu-i trebuie prea mult spațiu pentru a găsi posibilitatea să termine o acțiune fie colectivă, fie individuală. Are un picior stâng foarte bun, te poate ajuta și cu șuturi de la distanță”, a declarat Viorel Moldovan potrivit ProX.

De asemenea, fostul mare atacant al României este de părere că pentru a-i putea surprinde pe armeni este nevoie ca în zonele laterale ale terenului, Mirel Rădoi să folosească fotbaliști care pot scoate ușor adversar din joc în duelurile unu contra unu.

„Pentru un asemenea joc, cu Armenia, care sunt sigur că vor veni și se vor poziționa deliberat în jumătatea proprie, trebuie să atacăm și să marcăm. Cred că se impune să avem jucători de dezechilibru în benzile laterale”, a mai precizat acesta.

Chiar dacă am pierdut acest meci, după mulţi, foarte mulţi ani, am demonstrat că suntem o echipă care a avut atitudine în teren. Şi asta a contat cel mai mult, Mi-a plăcut naţionala noastră. Mi-aş dori mai multă disciplină în teren atunci când e vorba de marcaje om la om. De o mai mare concentrare. 

Dacă Germania fiind pe teren propriu trebuia să atace pentru a înscrie, acum, pentru noi, lucrurile se înversează. Noi va trebui să atacăm pentru a obţine victoria. Trebuie să fim conştienţi că aceste treui puncte puse în joc ne pot aduce calificarea la baraj.

-Marius Niculae, pentru Telekom Sport.

Lotul României pentru meciul cu Armenia. Ionuț Nedelcearu, apt de joc

Dacă la meciul cu Germania au lipsit din lot Dragoș Nedelcu (suspendat), Ionuț Nedelcearu (cu probleme medicale) și Horațiu Moldovan (decizie tehnică), împotriva Armeniei au fost lăsați în afara lotului George Pușcaș (suspendat), Marian Aioani (decizie tehnică) și Andrei Burcă. 

Ultimul s-a accidentat în meciul cu Germania, fiind înlocuit în minutul 50, la 1-0 pentru România. Din păcate, stoperul de la CFR Cluj nu s-a refăcut în timp util pentru a fi inclus în lotul cu care România va o înfrunta pe Armenia. 

În schimb, Ionuț Nedelcearu a trecut peste problemele medicale care l-au ținut pe tușă la meciul de la Hamburg și a fost inclus în lot. El va purta numărul 5. 

În continuare, lotul și numerele „tricolorilor” pentru partida cu Armenia:

Viorel Moldovan știe care este fotbalistul capabil să aducă victoria României în fața Armeniei: „S-a întors pe cai mari. Știe jocul combinativ pe spații reduse”
Numerele „tricolorilor” pentru meciul cu Armenia // foto: FRF.ro

Cum ar putea arăta primul „11” al României: Niță - Rațiu, Chiricheș, Ad. Rus, Bancu - Stanciu, Nedelcu, Cicâldău - I. Hagi, Keșeru, Maxim

VIDEO Tot ce trebuie să știi înainte de România - Armenia

Citește alte știri despre echipa națională:

Mesaj amenințător al jucătorilor armeni înaintea meciului cu România: „Nu intrăm pe teren pentru a juca la remiză”

4 „tricolori”, analizați de un fost antrenor de la națională: „O «găselniță» extraordinară” / „Poate fi următorul fundaș central de neclintit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
lake1001
lake1001  •  11 Octombrie 2021, 16:15

De aia nu mai avea loc la bulgari nici rezervă....e bun ce este.

energydrik
energydrik  •  11 Octombrie 2021, 16:00

Keseru a demonstrat de n ori ca nu este un fotbalist capabil sa aduca un plus daca meciul este cu miza mare, o sa fie omul in minus. Sper sa fie inspirat antrenorul, diferenta o poti face cu fotbalisti care dau 110% in meciuri eliminatorii. Din pacate, nationala noastra nu are om de careu care sa o bage in "ate" - eu, as merge pe un mijloc agresiv, cu jucatori capabili sa inscrie de la 16 - 25m. Personal, mizez pe Stanciu!

relu1250
relu1250  •  11 Octombrie 2021, 15:57

Cine face aprecieri despre expiratul Cheseru,antrenorul zero.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează