FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA 2-1

4 „tricolori”, analizați de un fost antrenor de la națională: „O «găselniță» extraordinară” / „Poate fi următorul fundaș central de neclintit”

Ianis Hagi și Andrei Rațiu (în plan îndepărtat), în Germania - România 2-1 // foto: Imago Images
Ianis Hagi și Andrei Rațiu (în plan îndepărtat), în Germania - România 2-1 // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 11 octombrie 2021 10:01 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 12:28

Ionuț Badea (45 de ani), fost „secund” la echipa națională a României în mandatele lui Anghel Iordănescu și Christoph Daum, între 2014 și 2017, a analizat o parte dintre „tricolorii” care au jucat în meciul de la Hamburg, 1-2 cu Germania.

Invitat în această dimineață la GSP Live, Ionuț Badea, ultima dată antrenor la Astra Giurgiu, a pus sub lupă evoluțiile mai multor „tricolori” titulari în meciul onorabil făcut de România cu Germania, în ciuda înfrângerii, scor 1-2 înregistrate de băieții lui Rădoi.

România a câștigat un fotbalist în Germania! » La un pas de retragere, voia să joace pentru Ungaria
GERMANIA - ROMÂNIA 2-1
România a câștigat un fotbalist în Germania! » La un pas de retragere, voia să joace pentru Ungaria

Ionuț Badea: „Adrian Rus ar putea fi următorul fundaș central de neclintit de la națională”

Pe Adrian Rus (25 de ani), fundașul central al celor de la MOL Fehervar, Ionuț Badea îl vede un posibil jucător „de neclintit la echipa națională”.

„Nu putem spune în acest moment că Rus este un jucător câștigat, a fost doar un meci. Dacă el va continua în următoarele 3 meciuri să își mențină standardul ridicat pe care l-a avut contra Germaniei, am putea spune că Rus este următorul fundaș central de neclintit de la echipa națională”, a declarat antrenorul în studioul Gazetei Sporturilor.

Ionuț Badea îl consideră pe Andrei Rațiu „o «găselniță» extraordinară”

Continuând cu fundașii, Badea l-a lăudat pe Andrei Rațiu (23 de ani), fundașul dreapta care joacă la SD Huesca, în Segunda Divison.

„Rațiu este un tip care găsește foarte ușor soluțiile de joc, din punct de vedere ofensiv este unul dintre cei mai buni fundași dreapta români. Nu am niciun dubiu din acest punct de vedere. Are și o liniște de plasament, o inteligență tactică extraordinare. Nu cred că l-a învățat nimeni că poziția de 1 contra 1 trebuie să fie joasă, să îl închizi pe adversar. Sau chiar dacă l-a învățat, a pus în plus ceva cu care s-a născut. 

Are un echilibru foarte bun în el, nu îl vei vedea niciodată că atacă decisiv, decât atunci când știe 100% că ia mingea. Ceea ce mă face să gândesc că este un jucător foarte inteligent tactic. Este o «găselniță», pentru că nu l-a văzut nimeni până acum, extraordinară pentru naționala României”, a spus Badea.

 „Ianis Hagi duce o luptă continuă”

Din analiza fostului „secund” de la națională nu putea lipsi vedeta meciului de la Hamburg, Ianis Hagi (22 de ani), autorul unui gol de generic.

„Ianis a trecut și trece în continuare prin niște transformări interioare incredibile. Are o luptă continuă cu el însuși, cu așteptările pe care le au alții de la el, pe care le are chiar el, dar lupta asta este un motor care îl poartă înainte. Înainte îl obosea, aveam impresia că intră deja obosit pe teren de multe ori

Acum însă, ieșind din țară și având multe alternative de mentalități de oameni, de societate, lupta asta a devenit filtrată. Acum a rămas esența a ceea ce a trăit până acum. La jocul ăsta a fost fantastic, sper să aibă în continuare astfel de evoluții”, a observat Ionuț Badea.

La un meci cu Armenia, unde trebuie să ataci, cred că e mai potrivit Bancu decât Alin Toșca. 

- Ionuț Badea

„George Pușcaș are toate calitățile pentru a fi atacantul de care naționala are nevoie, dar nu este produs finit”

În fine, Ionuț Badea a discutat cu moderatorul Costin Ștucan și despre Geroge Pușcaș (25 de ani), autorul unui gest controversat la Hamburg. Atacantul lui Reading a încasat un cartonaș galben prostesc, în minutul 80 al meciului, la scorul de 1-1. 

Când Marc-Andre Ter Stegen se pregătea să degajeze, Pușcaș a venit din spate și i-a mișcat acestuia mingea. Un gest nesportiv care l-a provocat pe „centralul” Cuneyt Cakir să-i arate românului cartonașul galben, ceea ce i-a adus suspendarea la partida cu Armenia.

„Pușcaș a luat acel galben gratuit. Copilăros gestul, încă mai are asemenea gesturi. E o linie foarte fină între personalitate puternică, cum crede că-și dezvoltă, și o ușoară infatuare. Atât timp cât imaginea ta despre tine este în concordanță cu ce văd alții la tine, e OK. Dar când doar tu vezi că imaginea ta este foarte bună, iar ceilalți nu confirmă asta, ai putea avea o problemă. 

La începutul carierei, George Pușcaș mi-a dat impresia unui tip inteligent, foarte deschis, cu personalitate foarte bună. Ulterior, în mandatul lui Cosmin Contra a depășit în anumite situații limita grupului. Nu ai voie să faci asta, ești totuși la echipa națională. Tendința asta de izolare într-o echipă unde te duci de 10 ori în 2 ani nu e bună. 

El încă se construiește, nu este produsul finit. Are toate calitățile pentru a fi atacantul de care naționala are nevoie de atât timp”, a comentat Ionuț Badea.

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Un fost internațional armean e sigur: „România e favorită” » Ce probleme au armenii și la ce trebuie să fie atenți „tricolorii”

O altă Românie! Mirel Rădoi, 5 schimbări pregătite pentru meciul cu Armenia » Cum ar putea arăta „tricolorii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează