FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA 2-1

România a câștigat un fotbalist în Germania! » La un pas de retragere, voia să joace pentru Ungaria

Germania - România 2-1 » Adrian Rus, după ce l-a împiedicat pe Kai Havertz să marcheze +44   FOTO
Germania - România 2-1 » Adrian Rus, după ce l-a împiedicat pe Kai Havertz să marcheze

Articol de - Publicat sambata, 09 octombrie 2021 17:00 / Actualizat sambata, 09 octombrie 2021 17:35

Adrian Rus (25 de ani), fundașul central care activează în Ungaria din 2019, acum la MOL Fehervar, a avut o prestație solidă în meciul cu Germania, pierdut în cele din urmă de România, scor 1-2, după ce „tricolorii” au condus „Die Mannschaft” 43 de minute.

Rus a fost al doilea cel mai bun jucător al României de aseară, având un indice InStat de 300. Ianis Hagi (322), marcatorul golului, e singurul jucător din tabăra noastră care l-a depășit pe stoperul de la Fehervar. 

Cel mai probabil, Rus nu ar fi apărut în formula de start a lui Rădoi dacă Ionuț Nedelcearu nu se accidenta chiar în ziua meciului. Tot răul spre bine. Fundașul a făcut echipă în centrul apărării de 5 cu Burcă, Chiricheș, apoi și cu Manea, și a ținut în cele mai multe rânduri piept superstarurilor Germaniei.

Germania - România 2-1 » Adrian Rus, câștig pentru Rădoi

Prestația lui Adrian a fost mai bună inclusiv decât cea a lui Antonio Rudiger, omologul său german care evoluează la Chelsea și care e cotat la 35 de milioane de euro!

Mai slab decât Rudiger la numărul de pase sau mingi pierdute, Rus are aproape de două ori mai multe dueluri câștigate decât neamț și de peste 3 ori mai multe intercepții! Per total, un index InStat superior: 300, față de 271. 

+40 FOTO
RUSPARAMETRURUDIGER
97minute97
23 (74%)pase (reușite)91 (98%)
5mingi pierdute2
9mingi recuperate11
88%dueluri câștigate54%
12intercepții4
300index InStat*271

*indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite, etc.

Rudiger a fost ridiculizat la golul lui Ianis Hagi. Mijlocașul lui Rangers i-a trecut mingea printre picioare înainte să-l execute pe Ter Stegen din interiorul careului.

Germania - România 2-1 » Cei mai buni români de la Hamburg

JUCĂTORINDEX INSTAT
1. Ianis Hagi322
2. Adrian Rus300
3. Andrei Burcă287
4. Nicolae Stanciu282
5. Vlad Chiricheș265
România a câștigat un fotbalist în Germania! » La un pas de retragere, voia să joace pentru Ungaria
În minutul 76, Rus a reușit intervenția meciului: l-a deposedat în ultimul moment pe Havertz, scăpat singur spre poarta noastră, cu un tackling perfect (foto: Imago)

Cum Rădoi l-a pierdut pe Burcă, accidentat în repriza a doua cu Germania, Rus are șanse mari să înceapă din primul minut și partida cu Armenia, de luni.

9 selecțiiare Adrian Rus la prima reprezentativă

500.000 €este cota de piață a lui Rus, conform portalului de specialitate Transfermarkt

La un pas să se lase de fotbal

Într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor în martie 2019, la scurt timp după ce debutase pentru prima reprezentativă a României, Rus a povestit că a fost la un pas să se lase de fotbal în perioada în care evolua pentru Olimpia Satu Mare. 

„Prin 2015, dacă îmi aduc bine aminte, am leșinat într-o piață și am fost aproape să mă las de fotbal. Am făcut tot felul de analize pe la Satu Mare și am fost trimis și la București, la INMS. Mi-au spus că dacă ei își dau acceptul, atunci și cei de la Satu Mare îmi vor da voie să mai joc. Răspunsul a fost, din păcate, negativ. 

Dacă rămâneam în țară și continuam la Olimpia în Liga a 2-a, atunci când au fost probleme, poate mă lăsam de fotbal. Cum mi-au dat interzis să mai joc undeva în luna martie a anului 2015, eu până în august nu făceam decât să strâng mingile din spatele porții. În acea vară am decis să o iau de la capăt și am mers în Ungaria, în Liga a 4-a. În 5 luni am progresat și am ajuns în Liga a 2-a Mi s-a pus holter pentru 24 de ore și nu a fost nicio problemă. Iar un medic specialist din Ungaria mi-a zis că acel leșin i se poate întâmpla oricui o dată în viață fără să fie vreo problemă la inimă”.

A vrut să joace pentru naționala Ungariei

Având dublă cetățenie, română și maghiară, Rus a recunoscut că a fost tentat să joace pentru prima reprezentativă a vecinilor:

„Mereu mi-a plăcut să fiu sincer și așa voi fi și acum. Da, m-am gândit să joc pentru naționala Ungariei deoarece pot spune că am fost supărat pe țara mea, România, pentru că mi s-a interzis să mai joc fotbal. Iar cei de acolo mi-au întins o mână de ajutor. 

Chiar am fost de mai multe ori la naționala U21 a Ungariei, dar au fost mici probleme cu cetățenia, de fapt eu am acum dublă cetățenie. Până la urmă, mă bucur sincer că am început să joc pentru România, sunt chiar foarte fericit. Acel capitol s-a încheiat, acum doar România există pentru mine”.

Răzvan Raț, după Germania - România 2-1: „Ne-am apărat eroic”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Andrei Ivan, luat la rost după Germania - România: „Am murit frumos, dar tot morţi suntem. Toată munca se anulează din cauza acestei iresponsabilități”

Calcule și scenarii în grupa României, după Islanda - Armenia și Liechtenstein - Macedonia de Nord

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
4671694366202426
Mihai Pitea  •  10 Octombrie 2021, 16:02

Voiam sa comentez si eu despre cat de inepta e stirea asta, dar deja mi-au luat-o multi inainte. Cum sa compari prestatia unui fundas dintr-o echipa dominata 90 de minute cu cea a omologului din echipa dominatoare? Cum sa nu vezi ca analiza InStat e utila doar daca te duce capul sa o interpretezi, pt ca ea nu acopera de exemplu momentele cand fundasul nu iese sa blocheze sutul atacantului de pe partea lui (cum a facut Rus la golul 1), nici situatiile cand fundasul rascheteaza mingea singur in careu si ofera corner adversarilor (cum a facut Rus la golul 2), ba mai rau, numara ca interventie reusita un tackling al fundasului care a alergat 50m dupa atacant desi initial el a fost cel care l-a scos pe atacnt din ofside (cum a facut Rus la interventia la Havertz). Cum sa spui ca Romania a castigat un jucator cand mediocrul ala sta de 2 ani la echipa de pe locul 6 din Ungaria si nu il ia nimeni de acolo? Asta e stire de prostit habarnistii si nu imi dau seama daca autorul e de rea credinta, nu s-a uitat la meci sau pur si simplu incompetent in a analiza ce a vazut.

314turca
314turca  •  10 Octombrie 2021, 09:46

Hai că asta e faină. Să fii român, să ai cetățenie maghiară și să te numești Rus!

azalkmar
azalkmar  •  09 Octombrie 2021, 21:15
Postat de valentindragobete pe 09 Octombrie 2021, 19:00

Istețimea prostiei si daca bateai jermania, in final tot pe locul secund erai, prostalaule, si tot la același baraj se ajungea !

Esti un needucat.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează