FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA 2-1

FOTO Germania - România 2-1 » Prestație de Mondial a „tricolorilor”! „Vulpoiul” Muller ne-a înfrânt, dar avem față de baraj

Germania a învins-o pe România, scor 2-1, în grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial. „Tricolorii” au condus 50 de minute la Hamburg. +44   FOTO
Germania a învins-o pe România, scor 2-1, în grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial. „Tricolorii” au condus 50 de minute la Hamburg.

Articol de - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 23:36 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 23:55

Germania a învins-o pe România, scor 2-1, în grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial. „Tricolorii” au condus 50 de minute la Hamburg.

  • Luni, 11 octombrie, în Ghencea, tot de la 21:45, naționala primește vizita Armeniei, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

Naționala noastră a început curajos duelul de la Hamburg. A dus de două ori mingea periculos în careul advers, dar în minutul 5 a fost surprinsă de o pasă în spatele liniei defensive. Werner, starul lui Chelsea, a obținut prim-planul în duelul cu Andrei Burcă. A lăsat piciorul drept în spate și a plonjat în careu, în ciuda unui contact minim. 

„Centralul” Cuneyt Cakir a dictat inițial lovitură de la 11 metri. Ulterior, după o lungă consultare a sistemului VAR, a întors decizia.

Calcule și scenarii în grupa României, după Islanda - Armenia și Liechtenstein - Macedonia de Nord
Grupa J
Calcule și scenarii în grupa României, după Islanda - Armenia și Liechtenstein - Macedonia de Nord

Germania - România » Ianis Hagi, ce gol!

Hagi a deschis scorul în minutul 9, după o acțiune individuală de toată frumusețea. Cu dreptul, mijlocașul lui Rangers l-a ridiculizat pe Rudiger - minge printre picioare! - apoi a finalizat perfect cu stângul, la colțul lung. Ter Stegen nu a avut ce face! Primul gol pe care nemții îl încasează de la venirea noului selecționer Hansi Flick.

A urmat o dominare mai degrabă surdă a gazdelor. Posesie devastatoare, însă puține ocazii. În principiu, i-am închis bine. Iar când ne-au depășit apărarea cu 5 fundași, Niță a fost providențial, cum s-a întâmplat la șuturile trimise de Reus (33), Gnabry (35) sau Werner (43). Portarul de la Sparta Praga a avut și noroc, când Gnabry a trimis la o palmă de bară chiar înainte de pauză.

Dincolo, George Pușcaș, cu două situații pe care n-a putut să le finalizeze, și Rus - „cap” în blocaj, din corner - l-au mai trezit pe Ter Stegen, anunțat titular în ziua meciului, după accidentarea titularului Neuer. 1-0 România!

Germania - România » Două minute de coșmar

Partea a doua a debutat, evident, tot cu Germania în atac. Doar că prima oportunitate au ratat-o românii. Stanciu l-a deschis perfect pe Mihăilă în flancul stâng, extrema Parmei a trimis în careu, la Pușcaș, însă „vârful” lui Reading n-a izbutit să trimită spre poartă nici de această dată (48). 

Burcă, accidentat, iese de pe teren în minutul 50. Schimbarea cu Cristi Manea strică legăturile din apărare, iar Gnabry egalează două minute mai târziu: trasor în diagonală din afara careului. 

Storși de energie, „tricolorii” nu au abandonat totuși ofensiva. Pușcaș a trimis pe lângă de la 20 de metri, apoi a acuzat crampe (74).

+40 FOTO

Germania - România » Evoluție onorabilă, dar eșec

Havertz, introdus pe teren în partea secundă, a fost oprit în ultimul moment de Adi Rus, în momentul în care se pregătea să-l judece pe Niță (74). Intervenție excepțională a fundașului de la Fehervar!

Până la urmă, n-am plecat nici măcar cu un punct de la Hamburg. Muller, venit și el de pe bancă, a decis meciul din corner (81). Scăpat din marcaj, la lung, jucătorul lui Bayern Munchen a îndeplinit o simplă formalitate din câțiva metri.

Păstrăm șanse pentru baraj

România mai are de disputat 3 partide, din care, teoretic, ar putea scoate 9 puncte. Primul este cu Armenia, în Ghencea, un duel crucial în ecuația calificării! Mai întâlnim până la finalul campaniei Islanda și Liechtenstein. 

Simplificând calculele, dacă Germania ar câștiga toate partidele, iar „tricolorii” ar aduna 9 puncte din celelalte 3 meciuri, suntem calificați la baraj. 

Germania - România 2-1 » Prestație de Mondial a „tricolorilor”! „Vulpoiul” Muller ne-a înfrânt, dar avem față de baraj

Statisticile meciului via sofascore.ro

FINAL. Germania - România 2-1

  • Au marcat: Gnabry 52, Muller 81 / I. Hagi 9
  • În minutul 5, arbitrul Cakir a dictat inițial penalty pentru nemți, după un duel între Werner și Burcă. Decizie greșită, reparată apoi cu intervenția VAR.
  • Andrei Burcă a ieșit accidentat în debutul părții secunde. Locul său a fost luat de un alt fotbalist de la CFR, Cristi Manea.

Live + Statistici

ECHIPELE DE START

  • Rădoi a ales să folosească împotriva nemților un sistem cu 3 fundași centrali, fără niciun închizător veritabil.
  • Pușcaș revine în primul „11” după cartonașul roșu încasat în Armenia. 
  • În cele din urmă, selecționerul nostru a ales să ia în considerare și meciul de peste 3 zile. Dintre cei care sunt pe bancă în această seară, e posibil să apară cu Armenia jucători precum Cicâldău, Bancu, Keșeru sau Mitriță.

România: Niță - Rațiu, Rus, Chiricheș, Burcă, Toșca - Hagi, Stanciu, Marin, Mihăilă - Pușcaș
Rezerve: Vlad, Aioani, Manea, Albu, Ivan, Cicâldău, Maxim, Bancu, Keșeru, Cordea, Mitriță, Moruțan
Selecționer: Mirel Rădoi

Germania: Ter Stegen - Hofmann, Sule, Rudiger, Kehrer - Goretzka, Kimmich - Gnabry, Reus, Sane - Werner 
Rezerve: Leno, Schlotterbeck, Ginter, Havertz, Muller, Musiala, Klostermann, Neuhaus, Adeyemi, Raum, Wirtz
Selecționer: Hans Flick

Stadion: Volksparkstadion (Hamburg) / Capacitate: 57.000 locuri
Arbitru: Cüneyt Çakır / Asistenți: Bahattin Duran, Tarik Ongun (toți din Turcia)

Suporterii români fac spectacol la Hamburg:

Atmosfera din stadion:

+30 FOTO

25.000 de spectatoriasistă la meci, nemții anunțând că s-au vândut toate biletele

UPDATE ora 20:45 - Atmosfera pe Volksparkstadion cu 60 de minute înainte de Germania - România

UPDATE ora 19:30 - Imagini din vestiarul „tricolorilor” 

UPDATE ora 18:15 - România joacă în galben!

„Tricolorii” vor îmbrăca echipamentul de bază contra Germaniei, tricouri galbene, șorturi albe și jambiere galbene.

Germania - România 2-1 » Prestație de Mondial a „tricolorilor”! „Vulpoiul” Muller ne-a înfrânt, dar avem față de baraj
Echipamentul pe care România îl va purta în meciul cu Germania

UPDATE ora 17:30 - Neuer e out!

Manuel Neuer (35 de ani), portarul lui Bayern Munchen, s-a accidentat și nu va apăra diseară. Conform jurnaliștilor nemți de la Bild, Neuer a acuzat probleme la mușchii adductori. Sursa citată notează că în locul portarului, anunțat titular contra României, va apărea Ter Stegen, titularul din poarta celor de la Barcelona.

UPDATE ora 17:00 - cel puțin 850 de fani români în tribune

La ședința tehnică UEFA premergătoare partidei de azi cu Germania, s-au anunțat 850 suporteri români în primul sector dedicat fanilor oaspeți din perioada pandemiei, la un meci al României. „Suntem siguri că vom fi aproape 1.000 plus mulți alți români din Germania și țările vecine în restul arenei!”, scrie FRF.ro.

UPDATE ora 15:00 - Trei „tricolori”, pasibili de suspendare 

Portarul Florin Niță, căpitanul Vlad Chiricheș și Valentin Mihăilă au câte un cartonaș galben și sunt în pericol să rateze partida cu Armenia, de luni, dacă primesc încă un avertisment în confruntarea cu Germania din această seară.

Selecționerul Mirel Rădoi a declarat la conferința de presă de ieri că nu va menaja niciun jucător pentru a-l avea odihnit peste trei zile, la întâlnirea cu Armenia, decisivă pentru locul 2 în grupă, poziție ce asigură prezența în play-off-ul pentru calificarea la CM 2022.

UPDATE ora 14:30 - Numerele alese de „tricolori” 

FRF a anunțat numerele pe care „tricolorii” le vor purta la meciul cu Germania. Decar va fi Alexandru Maxim, în vreme ce Ianis Hagi poartă numărul 14. George Pușcaș poartă tricoul cu numărul 9, Andrei Ivan #7.

Germania - România 2-1 » Prestație de Mondial a „tricolorilor”! „Vulpoiul” Muller ne-a înfrânt, dar avem față de baraj
sursă foto: frf.ro

În afara lotului, care trebuie să cuprindă doar 23 de nume, au fost lăsați portarul Horațiu Moldovan, stoperul Ionuț Nedelcearu (accidentat) și Dragoș Nedelcu, suspendat.

1.10e cota oferită de casele de pariuri pentru un eventual succes al Germaniei în această seară. O posibilă victorie a României la Hamburg are cota 26,00

VIDEO. Antrenamentul Germaniei, înaintea duelului cu România

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV La 17 ani după ce umileam Germania în Giulești, un titular de atunci admite: „Nu ne-a ajutat cu nimic! Rezultatul trebuia să ducă spre o calificare”

Niciodată atât de jos! Ilie Dumitrescu are dreptate: când au mai avut „tricolorii” cote atât de mari la pariuri

„Au și ei punctele lor slabe” » Cum își motiveză Rădoi jucătorii, înaintea „șocului” cu Germania + a răspuns dilemei momentului

ANALIZĂ Hansi Flick ne pregătește un „uragan” » Cum vrea noul selecționer să schimbe jocul Germaniei

Șansă pentru Rădoi după un an » Naționala României are ocazia să-și ia revanșa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (416)
flaviuf
flaviuf  •  09 Octombrie 2021, 09:49

Eu cred ca ne cam imbatam cu apa rece. Argumente - am intanit probabil cea mai slaba Germanie a ultimului secol; - am dat un gol intamplator, dupa care nu am mai existat (posesie 27% parca pe final); - se poate intampla ca Andorra sa ia bataie la un scor strans cu o echipa buna, ca asa am facut si noi aseara; Ramane de vazut in urmatoarele meciuri daca am dreptate. As vrea sa ma insel.

110731838029781
Baba Novac  •  09 Octombrie 2021, 07:44

care mondial? poate ala ***, cu 23% posesie, un singur sut pe poarta si sub 150 de pase tot jocul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  09 Octombrie 2021, 04:44
Postat de ha_por_la pe 09 Octombrie 2021, 04:28

APP D-AIA AM INTRAT AICI..CA MI-AM LUAT CONCEDIU O SAPT...DESI E PERIOADA DE EXAMENE-LA UNI :))

La mulți ani Tzushty, frumoși și sănătoși! La ora asta (io mă uit la meciul Raducancei la IW) nu mă așteptam sa mai găsesc pe aici decât “învingătorii” fcsbiști! :-)))

Vezi toate comentariile (416)
Comentează