FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA

„Au și ei punctele lor slabe” » Cum își motivează Rădoi jucătorii, înaintea „șocului” cu Germania + a răspuns dilemei momentului

Mirel Rădoi / foto: Raed Krishan
Mirel Rădoi / foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 07 octombrie 2021 19:59 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 18:24

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul României, a prefațat duelul de mâine seară cu Germania, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022. În conferința de astăzi, Rădoi a răspuns celor mai arzătoare subiecte din sânul echipei naționale. 

  • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg. Fotoreporterul Raed Krishan și reporterul Viorel Tudorache, trimișii speciali GSP în Germania, transmit cele mai importante informații de la fața locului.
  • Luni, 11 octombrie, în Ghencea, tot de la 21:45, naționala primește vizita Armeniei. 
  • Partidele vor putea fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

„Pare o partidă în care jucătorii își găsesc singuri motivația, dar nu vreau să credem că simpla noastră prezență în teren va facilita o înfrângere la un scor cât mai limitat. Se poate întâmpla să pățim ca naționala Armeniei (armenii au fost învinși de nemți cu 0-6). 

Nu vreau să creadă cineva că va fi un meci ușor. Germania, mai ales acum, cu Hansi Flick, e o echipă cu o medie de patru goluri pe meci, iar echipele care au jucat contra ei nu au avut niciun corner. 

Cred că va fi o partidă destul de dificilă pentru noi, dar sper ca atunci când vom avea mingea să exploatăm zonele libere pe care le-am văzut la ei. Au și ei punctele slabe, sunt puține, dar sper să reușim mai mult decât celelalte echipe”, a mărturisit Rădoi, în timpul conferinței de presă de astăzi. 

Rădoi: „Dacă scorul nu va fi favorabil, ne putem gândi să odihnim unii jucători”

Mâine, naționala României și selecționerul Mirel Rădoi încep asaltul final pentru calificarea la Mondialul din 2022. Marea dilemă este dacă Rădoi va prefera să menajeze unii jucători în partida cu nemții, pentru a-i avea proaspeți cu armenii, sau va alege să joace cu tot ce are mai bun încă din disputa cu elevii lui Flick. Rădoi a încercat să răspundă dilemei în cadrul conferinței.

„Mi-e greu să vă spun care sunt titularii pentru meciul de mâine sau cu cel cu Armenia. Avem antrenamentul din această seară pentru a decide primul 11. E clar, cea mai importantă partida e următoarea. E adevărat, parcursul jocului ne poate influența schimbările. 

Dacă noi mizăm pe anumiți jucători care să joace în ambele partide, dacă scorul nu va fi favorabil, ne putem gândi să-i odihnim pe parcursul jocului, dar asta nu înseamnă că vom intra doar cu gândul de a termina meciul. Gândurile noastre sunt să luăm punct sau puncte. Din punct de vedere al posesiei, vom avea dificultăți”. 

Dezbaterea zilei, 7 octombrie » Ar trebui să sacrificăm meciul cu Germania și să ne concentrăm 100% pe cel cu Armenia? „ Rădoi să menajeze artileria grea cu nemții” vs. „Nu ne permitem să pierdem la scor”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 7 octombrie » Ar trebui să sacrificăm meciul cu Germania și să ne concentrăm 100% pe cel cu Armenia? „ Rădoi să menajeze artileria grea cu nemții” vs. „Nu ne permitem să pierdem la scor”

Mirel Rădoi: „E normal ca Germania să sufere pe tranziția negativă”

„Mi-aș dori din tot sufletul să avem posesie 51%, dar mi-e greu să cred asta. Poate fi învinsă Germania nu doar de naționala României, ci și de alte naționale, dar e foarte greu de crezut că se poate întâmpla de multe ori într-o campanie. 

Am revăzut partid Germania - Macedonia de Nord 1-2, rezultatul nu e unul corect, dar se poate întâmpla. Singurul lucru făcut foarte bine de Macedonia a fost tranziția pozitivă. E normal ca Germania să sufere pe tranziția negativă, atacă foarte sus, cu mulți jucători și lasă multe zone libere", a mai spus Rădoi.

În acest moment, după 6 etape din aceste preliminarii, Germania conduce grupa, cu 15 puncte, fiind urmată de Armenia cu 11 și România cu 10.

Kimmich peste toți „tricolorii" » Cifrele care ne strivesc înainte de Germania - România

România va disputa al 15-lea meci all-time cu colosul Germania, pe care n-am învins-o niciodată într-o partidă oficială și din al cărei lot doar micuțul mijlocaș al lui Bayern, Joshua Kimmich, este cotat peste valoarea însumată a celor 26 de jucători convocați de Mirel Rădoi.

Orice comparație cu Germania pare imposibilă, inclusiv prin prisma cifrelor. România pare o liliputană, deși în ultimul duel direct, cel din martie, în aceste preliminarii, elevii lui Rădoi au pierdut doar cu 1-0 cu naționala condusă la acel moment de Joachim Low.

Iar printre cei 23 de jucători convocați acum de Hansi Flick, numai mijlocașul Joshua Kimmich (26 ani) este estimat la 90 de milioane de euro. Mai mult decât toți cei 26 de „tricolori"! Iar alți câțiva germani, precum Goretzka, Havertz, Gnabry sau Werner, sunt și ei foarte aproape de valoarea totală a lotului României.

Meciul de vineri, de la Hamburg, va fi al 15-lea între România și Germania. Doar trei au fost oficiale și niciodată "tricolorii" nu au avut câștig de cauză (1-2 la Euro 1984, 1-1 la Euro 2000, când nemții au plecat acasă, iar noi am mers în „optimi", 0-1 în preliminariile Mondialului 2022). Singurele noastre victorii rămân cele din două partide amicale, 1-0 în 1967 și acel 5-1 de poveste din 2004, în Giulești.

VIDEO Antrenamentul Germaniei, înaintea duelului cu România

Citește și alte știri de actualitate: 

Ilie Dumitrescu, bulversat înainte de Germania - România: „Nu cred că am mai văzut așa ceva vreodată!”

VIDEO Distracție la antrenamentul oficial al nemților » Cine „a avut grijă” de Adeyemi, puștiul cu origini românești

CORESPONDENȚĂ GSP Ce trebuie să știe fanii români care vin la meciul cu Germania » În ce condiții se poate intra în țară + cum se face accesul pe stadion

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
elgabri
elgabri  •  08 Octombrie 2021, 17:04

Poate ca selectionerul lor uita cu cine joaca si greseste tactica asta e singura noastra sansa dar si asa e greu.

karolboy
karolboy  •  08 Octombrie 2021, 08:07
Postat de Iuga Mircea pe 08 Octombrie 2021, 07:00

Rădoi face cea mai mare greșeală ,să joace contra nemților cu cea mai bună echipă(titularii).La meciul cu armenii ,care este vital,va avea o echipă obosită!!!!!

Daca i tine rezerve pe cei mai buni,o sa i scoata din ritm.Depinde cum evolueaza scorul,tiularii o sa joace minim o repriza.Spera la un egal,daca Macedonia a castigat.

368023036732853
Iuga Mircea  •  08 Octombrie 2021, 07:00

Rădoi face cea mai mare greșeală ,să joace contra nemților cu cea mai bună echipă(titularii).La meciul cu armenii ,care este vital,va avea o echipă obosită!!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close