FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA

UPDATE FRF a lămurit situația lui George Pușcaș! Atacantul, suspendat cu Armenia: „Am primit documentul de la FIFA”

Echipa României cu Germania // foto: frf.ro
Echipa României cu Germania // foto: frf.ro

Articol de , - Publicat duminica, 10 octombrie 2021 13:06 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 14:32

FRF a anunțat în această după-amiază că George Pușcaș (25 de ani) a părăsit cantonamentul echipei naționale, fiind suspendat pentru partida cu Armenia după ce a încasat un cartonaș galben contra Germaniei, la eșecul de la Hamburg, scor 1-2. Ulterior, Federația a revenit și a precizat că atacantul se va antrena alături de echipa națională în această seară. 

UPDATE ora 14:20 - Purtătorul de cuvânt al FRF anunță că Pușcaș este suspendat 

„Pentru a evita alte speculații pe tema suspendării lui George Pușcaș, FRF a primit în această dimineață documentul oficial de la FIFA care anunță suspendarea lui George pentru meciul cu Armenia. Nu a existat vreun dubiu în această privință. 

Din păcate, documentul FIFA nu poate fi publicat, fiind o corespondență oficială. Așadar, nu așteptăm niciun document, nu există și nu a existat vreun dubiu în privința suspendării lui”, a transmis Gabriel Berceanu, purtătorul de cuvânt al echipei naționale.

UPDATE ora 14:05 - FRF anunță că George Pușcaș rămâne în cantonament 

FRF a revenit asupra informației anunțate inițial și transmite că Pușcaș nu va părăsi, de fapt, cantonamentul naționalei. În schimb, el „va participa la antrenamentul din această seară, revenirea lui la Reading fiind amânată”. 

UPDATE ora 13:35 - Răstunare de situație în cazul lui George Pușcaș!

Deși FRF anunță că George Pușcaș a părăsit deja cantonamentul, fiind indisponibil la meciul cu Armenia (foto mai jos), situația atacantului nu a fost încă lămurită. Pușcaș nu a părăsit încă lotul, FRF așteptând o înștiințare de la FIFA, care să lămurească dacă Pușcaș este - sau nu - suspendat.

„Fiind preliminarii de Cupă Mondială, se joacă după regula FIFA, care prevede că se stă la două cartonașe galbene sau la unul roșu, însă nu există niciun fel de precizare dacă după un cartonaș roșu se contabilizează și cartonașele galbene precedente. Noi nu putem să riscăm să-l folosim pe Pușcaș. Am cerut o precizare de la FIFA, dar nu am primit încă răspuns. Încă nu a părăsit cantonamentul, dar ar urma să o facă”, au transmis surse federale pentru GSP.ro.

FRF a lămurit situația lui George Pușcaș! Atacantul, suspendat cu Armenia: „Am primit documentul de la FIFA”
foto: captură frf.ro

Regulamentul FIFA în privința cartonașelor nu specifică cum se procedează în situația lui Pușcaș, care a încasat cu Armenia un cartonaș galben, ulterior unul roșu (pentru care și-a săvârșit suspendarea), apoi altul galben, cu Germania. 

Știrea inițială - George Pușcaș ar fi părăsit cantonamentul echipei naționale. Suspendat sau nu? 

FRF a anunțat că George Pușcaș, atacant la Reading, a părăsit astăzi cantonamentul României. Pușcaș ar fi suspendat pentru partida cu Armenia, programată luni, 11 octombrie, de la ora 21:45, astfel că ar fi fost lăsat duminică să părăsească cantonamentul.

Suspendarea atacantului ar fi fost cauzată de cartonașul galben pe care acesta l-a încasat în minutul 80 al meciului cu Germania, la scorul de 1-1. Când Marc-Andre Ter Stegen se pregătea să degajeze, Pușcaș a venit din spate și i-a mișcat acestuia mingea. Un gest nesportiv care l-a provocat pe „centralul” Cuneyt Cakir să-i arate românului cartonașul galben.

George Pușcaș mai avea un cartonaș galben de la meciul cu Armenia din martie, pierdut de „tricolori”, scor 2-3, în care Pușcaș a fost eliminat. Avertismentul a fost încasat înainte de cartonașul roșu pe care Pușcaș l-a primit în partida de la Erevan. 

Cum eliminarea a venit direct, nu ca urmare a cumulului de cartonașe galbene, acel „galben” primit de Pușcaș ar fi rămas în „cazierul” atacantului și - cuplat cu avertismentul din meciul cu Germania - i-ar fi adus suspendarea la următoarea partidă a României, cu Armenia, una foarte importantă pentru locul 2 în grupa J.

George Pușcaș, în centrul mai multor momente controversate la echipa națională 

Arătat cu degetul pentru modul în care a încasat cartonașul galben la Hamburg, Pușcaș nu este la prima astfel de „scăpare”. În martie, la meciul cu Armenia, a fost criticat dur pentru cartonașul roșu primit în minutul 77. În acel moment România conducea cu 2-1, iar atacantul lui Reading și-a lovit, inexplicabil, un adversar cu talpa. 

Rămasă în 10 oameni, România nu a rezistat până la final, fiind învinsă cu două goluri venite în ultimele 5 minute.

Iar în 2019, la un meci dintre România și Norvegia, scor final 1-1, George Pușcaș a ratat un penalty pe care și-a asumat să îl execute el, deși desemnat pentru execuțiile de la punctul cu var era Nicolae Stanciu. Ratarea lui Pușcaș, costisitoare pentru naționala României, l-a provocat pe selecționerul de atunci, Cosmin Contra, să aibă o reacție reprobabilă.

În lipsa lui Pușcaș, cel mai probabil în atacul României va începe Claudiu Keșeru, vârful celor de la FCSB. 

Citește mai multe știri despre România - Armenia: 

Rădoi n-are nicio scuză: trebuie să batem Armenia! De ce victoria e obligatorie

Ianis Hagi, la 24h după golul cu Germania: „România, ne vedem luni în Ghencea!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
1947____forumer
1947____forumer  •  10 Octombrie 2021, 18:14
Postat de dexter5 pe 10 Octombrie 2021, 17:59

De ce ai pus virgula intre ca si Keseru? :))

Atat poate, asta e nivelul maxim de gigist. Gandeste-te ca scrie "kazastan" :))))).

dexter5
dexter5  •  10 Octombrie 2021, 17:59
Postat de vincejerry pe 10 Octombrie 2021, 14:44

puscas efectiv nu a facut nimic,este zero,nu exista nimic sub zero,deci keseru era mana cereasca. de fapt,o sa vezi cu armenia ca,keseru joaca.

De ce ai pus virgula intre ca si Keseru? :))

dexter5
dexter5  •  10 Octombrie 2021, 17:49

Tehnica n-are, viteza deloc, inteligenta 0, deci cine il plange? Nimeni! O veste foarte buna. Vestea proasta e ca aia care trebuie sa-l inlocuiasca sunt si mai slabi :))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează