FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD

România, dezamăgitoare pentru BBC după egalul cu Irlanda de Nord » Analiza jurnaliștilor britanici

România - Irlanda de Nord, meci amical //foto: Raed Krishan
România - Irlanda de Nord, meci amical //foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 13:14 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 13:47

Naționala României a fost taxată în presa britanică după prestația din remiza cu Irlanda de Nord, scor 1-1, pe Arena Națională.

Jurnaliștii de la BBC au concluzionat că elevii lui Edward Iordănescu au fost lipsiți de calitate în a doua repriză, chiar mai mult decât reprezentativa nord-irlandeză.

„Adică eu n-am onoare?!” » A răbufnit după imaginile cu Hagi și Iordănescu: „Plenară ca pe vremea lui Ceaușescu!”
INIȚIATIVĂ
„Adică eu n-am onoare?!” » A răbufnit după imaginile cu Hagi și Iordănescu: „Plenară ca pe vremea lui Ceaușescu!”

România, taxată de BBC

„A existat o lipsă clară de calitate în a doua repriză, mai ales din partea formației gazdă”, a notat BBC.

Ziariștii britanici s-au raportat în analiza lor inclusiv la statutul României de echipă calificată la EURO 2024 în calitate de câștigătoare de grupă în fața Elveției și la forma pe care o aveau „tricolorii”.

Aspectul pozitiv remarcat pentru Irlanda de Nord

De cealaltă parte, ei au subliniat că Irlanda de Nord, care nu va participa la turneul final din Germania, a folosit o echipă tânără împotriva României.

„Rezultatul de egalitate de la București este unul corect după un act secund sub așteptări. Jamie Reid a deschis scorul la debutul pentru Irlanda de Nord, iar Dennis Man a egalat pentru România.

Niciuna dintre cele două naționale nu a mai creat prea multe ocazii în a doua repriză. Irlanda de Nord este mulțumită de rezultat, ținând cont de echipa tânără trimisă în teren și de forma bună traversată de România înaintea amicalului”, a mai precizat sursa citată.

Edward Iordănescu, nemulțumit de unele momente din meci

România - Irlanda de Nord 1-1. Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale, a explicat alegerile făcute în amicalul de pe Arena Națională. A fost mulțumit de atitudine, nu și de unele momente din joc, atunci când acțiunile „tricolorilor” au fost statice.

Iordănescu a anunțat că a vrut să verifice anumiți jucători, precum Mogoș și Niță. Cu Columbia, pe Metropolitano, în amicalul de pe 26 martie, vor juca Moldovan și Rațiu, care sunt rezerve la echipele de club, Atletico, respectiv Rayo.

„Încep cu mulțumiri pentru suporteri, un public călduros. La penultimul joc împotriva Irlandei de Nord au fost mai puțini ca la acest amical, ne mândrim cu asta. Testul a fost util, cu un adversar pe care l-am studiat. Felicitări lor pentru că au dat tot, o echipă arțăgoasă. Mi-aș fi dorit să nu fragmenteze meciul, pentru că nu au plecat cu un punct, ci cu mâna goală.

Înainte de orice, sunt 3 luni jumătate de când nu m-am văzut cu băieții. Au fost lucruri bune, ca atitudine, implicare. Dar puteam mai mult, am demonstrat asta. Trebuie să facem mai mult. Au fost mai multe lucruri pe care le-am urmărit. Ne-a interesat să facem corecții, am făcut niște încercări.

A fost un moment care ne-a permis să încercăm. Nu e ușor să joci cu un fundaș dreapta pe postul de fundaș stânga. Nu e ușor cu un adversar care s-a apărat în bloc. Mi-aș fi dorit altceva, dar din anumite puncte de vedere au făcut ce am zis”, a declarat Iordănescu, la Prima TV.

Mi-aș fi dorit ca banda stângă să facă mai multe. Opruț a venit târziu, nu puteam să îl expunem, sunt șanse mari să joace cu Columbia. Când joci la club și ai moral, și tonus, joci bine și la națională. Avem probleme. Îmi e greu să dau minute jucătorilor când e vorba de o echipă calificată la EURO. Mi-aș fi dorit o altă consistență, mai multă rapiditate, mai multe ocazii.

Am avut posesie pasivă, orizontală. Acum 3 luni ne calificam de pe primul loc, acum suntem dezamăgitori? Azi am făcut încercări. Vom face și cu Columbia. Nu pot să le reproșez nimic, atât timp cât au avut atitudine. În septembire, octombrie și noiembrie ne-am văzut, acum nu ne văzuserăm de 3 luni și jumătate. Miercuri am avut primul antrenament cu tot grupul, vineri am jucat.

Subiectul celor care nu evoluează la cluburi e macro. Rațiu joacă rar, dar ne bazăm pe el, nu puteam să îl expunem. Am preferat să îl verific pe Mogoș și Rațiu va juca cu Columbia. Moldovan va juca în Spania cu Columbia, pe stadionul unde el joacă la echipa de club, să joace sub nasul spaniolilor. Acum am vrut să îl încerc pe Niță, pentru că merita și el să joace

- Edward Iordănescu, selecționerul României

VIDEO ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1 » Edi Iordănescu: „Ne doream să câștigăm, chiar dacă am ajuns la 12 meciuri fără înfrângere”

Citește și:

Minutul 12 din România - Irlanda de Nord
România - Irlanda de Nord 1-1
Minutul 12 din România - Irlanda de Nord
Edi Iordănescu, mesaj direct pentru Ianis Hagi: „Nu poate să continue așa!” + Avertisment frontal: „Altfel, ești zdrobit!”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1
Edi Iordănescu, mesaj direct pentru Ianis Hagi: „Nu poate să continue așa!” + Avertisment frontal: „Altfel, ești zdrobit!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  23 Martie 2024, 17:11

Meci amical, nici nu m-am uitat. N-are nicio relevanta, Spania a pierdut cu Columbia, despre ce vorbim?

cineva90
cineva90  •  23 Martie 2024, 14:22

Ce tot atata le luati partea la irlandezi ce asta e echipa unde joaca componentii lor liverpool etc? Liverpool si celelate sunt echipe?

m1k3
m1k3  •  23 Martie 2024, 14:21

astia de la BBC n-au vazut la ce cluburi imense joaca mamaligarii nostri?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează