FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

ANALIZĂ Principala problemă identificată de Edi Iordănescu, după debutul perfect în preliminarii: „Trebuie să intre cu claritate”

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2023 16:55 / Actualizat joi, 30 martie 2023 17:34

Selecționerul Edward Iordănescu (44 de ani) a identificat o mare problemă după cele două victorii reușite de naționala României în debutul preliminariilor Euro 2024, 2-0 cu Andorra (deplasare) și 2-1 cu Belarus (acasă). 

Jucătorii de rezervă care au intrat nu s-au ridicat la nivelul titularilor, iar exprimarea echipei a avut de suferit pe final. În ambele întâlniri, Florin Tănase a avut cel mai slab index InStat dintre tricolorii intrați pe parcurs.

„Am nevoie de o bancă mai hotărâtă, atunci când intră. Banca are un rol mult mai important decât toți. Înțelegem încă. Cinci schimbări înseamnă 50 la sută din jucătorii de câmp modificați, jumătate de echipă. 

Banca intră, prinde finalul de joc, trebuie să gestioneze bine, trebuie să intre cu claritate. Pentru că vede ce s-a întâmplat până atunci”, a precizat Iordănescu, după meciul cu Belarus.

Ne-au crescut „acțiunile” pentru turneul final » Se pot face deja primele calcule de calificare ale României la EURO 2024
ROMÂNIA - BELARUS 2-1
Ne-au crescut „acțiunile” pentru turneul final » Se pot face deja primele calcule de calificare ale României la EURO 2024

Principala problemă identificată de Edi Iordănescu

Selecționerul a efectuat toate cele cinci schimbări în ambele confruntări.

Cu Andorra, Iordănescu a început să facă schimbări din minutul 66. România conducea cu 2-0 și avea un om în plus, după eliminarea lui Rebes (61). Pe rând au fost introduși T. Băluță, M. Marin, Oct. Popescu Al. Dobre și Fl. Tănase, în locul lui R. Marin, D. Olaru, D. Man, Moruțan, respectiv N. Stanciu.

Potrivit InStat, dintre jucătorii veniți de pe bancă doar unul singur a avut un index mai bun decât titularul pe care l-a schimbat: M. Marin (226) vs. D. Olaru (218).

Faptul că tricolorii n-au mai înscris deși au jucat 30 de minute în superioritate numerică l-a nemulțumit pe selecționer:

„Ce nu am vrut și nu vreau să se mai întâmple pe viitor este ca atunci când poți să calci pe accelerație, să eziți să faci asta. Am avut om în plus și trebuia să avem o atitudine ofensivă. Cred că ne-am relaxat pe final și nu e OK. Ne-am văzut cu om în plus, cu 2-0 pe tabelă, și ne-am mulțumit cu rezultatul. Când ești în superioritate numerică, trebuie să joci, să toci adversarul, să ai o circulație mai susținută și să încerci să marchezi”.

Nici cu Belarus, impactul rezervelor nu a fost cel scontat. Din contră, adversarul a dominat finalul meciului și a reușit să reducă din diferență, 2-1. De data aceasta, toți cei cinci tricolori intrați de pe bancă au avut cifre mai slabe decât jucătorii pe care i-au înlocuit.

Schimbările făcute de Edward Iordănescu la meciul cu Belarus

Jucător introdus (Index InStat) Minutul schimbării Jucător schimbat (Index InStat) 
Cicâldău (209) 44T. Băluță (232) 
Oct. Popescu (214) 65D. Man (242) 
Al. Dobre (199)  65Moruțan (242)
M. Marin (199) 78N. Stanciu (278) 
Fl. Tănase (198) 78Alibec (238)

Schimbările făcute de Edward Iordănescu la meciul cu Andorra

Jucător introdus (Index InStat) Minutul schimbării Jucător schimbat (Index InStat) 
T. Băluță (208) 66 R. Marin (278)
M. Marin (226)  66D. Olaru (218)
Oct. Popescu (206)  73D. Man (276)
Al. Dobre (226) 73Moruțan  (233)
Fl. Tănase (201)79N. Stanciu (222)

VIDEO Gigi Becali, despre victoria naționalei cu Belarus: „Am adormit la 2-0”

Citește și: 

România a reușit în meciurile cu Andorra și Belarus ce nu reușise de mai mult de un deceniu

Scenele care nu s-au văzut la TV » Răbufnirea lui Denis Alibec: „Tu nici nu zici că ești româncă... Mai spuneți și voi «Bravo, bă băieți!»”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
albalbastru72
albalbastru72  •  30 Martie 2023, 22:47
Postat de joscenzura pe 30 Martie 2023, 18:32

Deci Dobre are index Instat 199 si Octavian Popescu 214. Asta pe ce au jucat si s-a vazut cu ochiul liber, nu mai soun de replieri, recuperari, ajutat defensiva, pe care știm ca Oct nu le face. Eu zic sa-i dati foc acestui Index

Doamne ce goange baga gesepeii astia,te ia capul!Ei nu realizeaza ca am vazut si noi meciul???

joscenzura
joscenzura  •  30 Martie 2023, 18:32

Deci Dobre are index Instat 199 si Octavian Popescu 214. Asta pe ce au jucat si s-a vazut cu ochiul liber, nu mai soun de replieri, recuperari, ajutat defensiva, pe care știm ca Oct nu le face. Eu zic sa-i dati foc acestui Index

albalbastru72
albalbastru72  •  30 Martie 2023, 18:23

In concluzie,principala problema e selectia si bine inteles antrenorul.Daca vrem sa ne calificam,pina la urmatorul meci trebuie renuntat la 3/4 din echipa.Doar Dragusin si Burca puncte fixe plus Nita in poarta.In rest,toti aut cu tot cu staff si facuta o selectie pe valoare si forma de moment.Adus un antrenor cu expetienta,cu rezultate si coloana vertebrala,roman sau strain nu are importanta.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează