FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS

România - Belarus: dilema Stanciu + două schimbări în defensivă

România - Belarus: dilema Stanciu + două schimbări în defensivă
România - Belarus: dilema Stanciu + două schimbări în defensivă

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 18:26 / Actualizat luni, 27 martie 2023 19:58

Nicolae Stanciu, mijlocașul de 29 de ani, s-a prezentat la națională fără meci jucat de 3 luni, iar prezența lui în echipa de start cu Belarus, la 72 de ore după meciul din Andorra, este incertă

  • România - Belarus are loc marți, de la ora 21:45, pe Arena Națională. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Selecționerul Edward Iordănescu (44 de ani) ia în calcul să renunțe la câțiva titulari folosiți în Andorra, pentru a împrospăta echipa de start pe care o va alinia marți seară, cu Belarus. 

Dincolo de considerentele tehnico-tactice și de problemele medicale, Iordănescu spune că oboseala deplasării în Pirinei și-a pus amprenta pe starea jucătorilor.

Cel mai expus pare să fie Nicolae Stanciu, care s-a prezentat la națională fără meci jucat de 3 luni, din 27 decembrie 2022. 

Prezența decarului de la Wuhan în primul "11" depinde în mare măsură de resursele fizice pe care Edi va constata că le mai are după cele 78 de minute jucate în Andorra și după cele 16 ore pierdute pe drum.

Opruț, șanse mari

Iordănescu ar putea face două schimbări în defensivă. Nedelcearu în locul lui Drăgușin, în centru, lângă Burcă, și Opruț în banda stângă. 

Jucătorul de la Hermannstadt, indisponibil în Andorra din cauza unei entorse la glezna dreaptă, s-a antrenat normal și sunt șanse mari să joace. Astfel, Sorescu, fundaș stânga de conjunctură sâmbătă, poate fi urcat în extremă stânga, iar Man mutat în dreapta.

"E posibil să fie schimbări, avem şi unele probleme medicale, nu grave, dar sunt. Marți, spre ora prânzului, încercăm să tragem linie şi să stabilim un prim 11 şi sper să fim inspiraţi", a precizat selecționerul, la conferința de azi.

"Mental suntem bine"

Principala preocupare a staff-ului este să-i readucă pe "tricolori" la parametrii fizici optimi, după cei 4.200 de kilometri parcurși cu avionul și 340 de kilometri cu autocarul până în Andorra și înapoi. 

+20 FOTO

"Suntem foarte obosiţi pentru că timpul a fost inamicul nostru, coroborat cu drumul. Am dormit puţin, băieţii nu au avut timp de odihnă, am avut întârziere şi cu avionul. Am ajuns acasă şi am mâncat la 10:00 seara. E oboseală, e o deplasare foarte complicată. 

Provocarea cea mai mare a noastră este să recuperăm din punct de vedere fizic jucătorii, pentru că mental sunt destul de bine". Nu mai e timp de lamentări, "tricolorii" știu că doar victoria contează în această seară, pentru a continua drumul spre Euro 2024.

Belarus nu a folosit cinci jucători de bază cu Elveția. Poate ei au considerat că sunt şanse minime cu Elveţia şi sunt încrezători că pot produce un rezultat mai bun la Bucureşti. Belarus e o echipă diferită faţă de Andorra, are o calitate tehnică superioară, e mai robustă, mai masivă, mai pozitivă decât Andorra în joc
Edward Iordănescu, selecționer România

Echipa probabilă a României: I. Radu - Rațiu, Nedelcearu, Burcă, Opruț - N. Stanciu, M. Marin, R. Marin - Man, Alibec, Sorescu

VIDEO Șumudică despre șansele de calificare la Euro, Chiricheș și Maxim: „Nu avem jucători la nici o echipă de top a Europei”

Naționala lui Pancu, umilită de Norvegia U20 » Coincidență incredibilă: nordicii ne-au bătut cu același scor la toate grupele de vârstă
Norvegia U20 - România U20 4-0
Naționala lui Pancu, umilită de Norvegia U20 » Coincidență incredibilă: nordicii ne-au bătut cu același scor la toate grupele de vârstă
Marius Șumudică, discurs distrugător la adresa naționalei: „Jenant! Locul 4 e al nostru” + „Și Tunariul îi bate pe Andorra”
ROMÂNIA
Marius Șumudică, discurs distrugător la adresa naționalei: „Jenant! Locul 4 e al nostru” + „Și Tunariul îi bate pe Andorra”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
VanBasten
VanBasten  •  28 Martie 2023, 18:35
Postat de gigimarga2 pe 28 Martie 2023, 01:44

Când vorbesti de oboseală in fata presei si implucit a jucatorilor oferi alibiul perfect pentru cazul unei evolutii slabe . *** *** de psihologie *** . Mai citeste ca vad ca nu prea stai prin bibliotecă

Circumstante atenuante. Va spune ca erau obositi de la drum, cand realitatea e ca ei s-au nascut obositi si lipsiti de motivatie (sau valoare). X solist.

inshallah
inshallah  •  28 Martie 2023, 16:36

"Belarus nu a folosit cinci jucători de bază cu Elveția." - dezgustator

magic4ever
magic4ever  •  28 Martie 2023, 11:11

Stanciu si Olaru sa fie rezerve si sa intre Cicaldau si Baluta...plus Manea pe dreapta

Vezi toate comentariile (23)
Comentează