FOTBAL  »  NATIONALA  »  REACȚIE

„Dezastru!” » Edi Iordănescu, avertizat de o legendă: „Poate fi schimbat în curând”

Helmuth Duckadam, 62 de ani, fost mare portar al României, nu e optimist în privința viitorului lui Edi Iordănescu (43) pe banca primei reprezentative.
Helmuth Duckadam, 62 de ani, fost mare portar al României, nu e optimist în privința viitorului lui Edi Iordănescu (43) pe banca primei reprezentative.

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2022 18:30 / Actualizat marti, 29 martie 2022 18:48

Helmuth Duckadam, 62 de ani, fost mare portar al României, nu e optimist în privința viitorului lui Edi Iordănescu (43) pe banca primei reprezentative.

  • Amicalul Israel – România, al doilea din mandatul lui Edi Iordănescu, se joacă azi, de la ora 20:45. Partida e liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe ProX

După un debut ratat al lui Iordănescu, 0-1 cu Grecia, eroul de la Sevilla '86 vorbește despre valoarea fotbaliștilor români și amintește de eșecurile umilitoare suferite de România U20. Ultimul, 0-5 cu Elveția. 

Stranierul de 23 de ani care NU mai vrea să audă de națională: „M-au făcut să mă simt inexistent”
STRANIERI
Stranierul de 23 de ani care NU mai vrea să audă de națională: „M-au făcut să mă simt inexistent”

Helmuth Duckadam: „Dacă nu va avea rezultate, Edi Iordănescu va fi schimbat”

Acum putem înţelege mai bine de ce Ladislau Boloni nu a acceptat să preia echipa naţională. El şi-ar fi dorit să construiască o naţională în timp şi nu să vâneze rezultate de moment. Materia primă, ca să zic aşa, este cea pe care o vedem cu toţii. Avem jucători care sunt în străinătate, dar sunt mai mult rezerve, iar cei care arată cât de cât ceva, o fac în campionatul intern, dar în nişte meciuri foarte slabe. 

Pentru că trebuie să recunoaştem, avem un campionat slab. Eu cred că pentru Edi va fi foarte greu. Dacă nu va avea rezultate cu naționala, în câteva luni va fi schimbat. Cu toţii ne dorim să avem o echipă naţională valoroasă, dar e foarte greu. Uitaţi-vă ce se întâmplă la U20, unde avem 30 de goluri primite. Este un dezastru!” , a spus Duckadam, citat de Orange Sport.

Palmaresul lui Helmuth Duckadam la Steaua

  • 3 sezoane şi jumătate (1983-1986)
  • 80 de partide în prima divizie
  • 11 meciuri în cupele europene
  • 2 titluri de campion
  • o Cupă a României
  • Cupa Campionilor Europeni (1986)
  • desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 1986 în ancheta ziarului „Sportul”

Basarab Panduru: „Nu credeam că Iordănescu poate accepta acest contract”

Revenit ca analist TV, Basarab Panduru se declară uimit de contractul dintre FRF și selecționerul Edward Iordănescu.

Federația i-a oferit un contract valabil pe doi ani lui Edi Iordănescu, cu o clauză care-i permite lui Burleanu să schimbe selecționerul dacă România nu termină măcar pe locul al doilea grupa din Liga Națiunilor. Adversarii: Bosnia, Finlanda, Muntenegru.

„FRF a inventat căruța cu 5 roți. Edi spunea că nu vrea să fie a 5-a roată la căruță, dar acum e prima roată. Apare căruța cu 5 roți și tu ești roata care duce căruța.

Acum am văzut de ce alti antrenori nu au vrut la echipa națională. Nu au vrut un asemenea contract. Am văzut de ce unele rezultate au fost așa cum au fost și nu au fost altele. Selecționerul depinde de contractul pe care-l face cu FRF și în care se zice «Dacă ești locul 4 sau locul 3, te dau afară».

Să presupunem că într-un meci e 1-1 și, dacă bați, termini pe 1, iar dacă pierzi ajungi pe 3. Ce faci? Vă zic eu: încerci să faci 1-1, ca să nu riști să ajungi pe 3. Noi ne întrebăm «De ce nu forțăm să dăm un gol?», dar antrenorul va zice «Stai puțin, că dacă iau gol, mă trezesc fără contract». Dacă te dădea afară pentru că pierzi în amicale, era o problemă. Așa, te poate da afară în iunie. Acum știi de ce ăla nu a venit, ălalalt nu a venit nici el... Asta e explicația. Cine să vină?

Noi, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda sau Muntenegru, putem termina pe 4 sau pe 1? Mai degrabă pe 4. De ce ai accepta să vii până în iunie? Nu am crezut că Edi poate semna un așa contract. Poți pierde toate meciurile și te poate da afară în iunie.

Se spune să-i dăm timp. Cum să-i dăm noi timp dacă el nu a cerut timp? El, prin acest contract, nu a cerut timp. A zis «Vin și nu am nicio problemă în Liga Națiunilor»”, a spus Panduru la Orange Sport.

VIDEO / Lotul României, afectat de COVID. Edi Iordănescu: „Aveam emoții de fiecare dată când îmi vibra telefonul!”

Citește și:

Vlad Chiricheș promite o altă atitudine în meciul cu Israel: „Să fim mai agresivi!” + reacție după atentatul din Hadera

Mihai Stoichiță, luat la țintă de un patron din Liga 1: „Ne trebuie un alt director tehnic la FRF!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
108808261708421
Francisco Dascal  •  29 Martie 2022, 19:41
Postat de vasileroaita pe 29 Martie 2022, 19:28

Ar fi păcat ca Edi să fie dat afară astăzi. Trebuia dat afara când a fost numit!

Ai dreptate

108808261708421
Francisco Dascal  •  29 Martie 2022, 19:39

Eu de la instalare am scris ca trebuie sa demisioneze in iunie cand nu vom avea sansa la castigarea grupei in LIGA NATIUNILOR,dar impreuna cu el trebuie sa paraseasca corabia FRF tot grupul Burleanu.Deci sfarsitul e aproape EDY POLITICO si RAZVAN POLITICO,alaturi de ei Misu"GRATAR" STOICHITA.Daca lui LASZLÓ BÖLÖNI au stipulat cistigarea grupei ,atunci in caz de nereusita Razvan Burleanu-POLITICO et.comp sa paraseasca peisajul fotbalului (masculin).

vasileroaita
vasileroaita  •  29 Martie 2022, 19:28

Ar fi păcat ca Edi să fie dat afară astăzi. Trebuia dat afara când a fost numit!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează