FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIE

UPDATE Încă o modificare de ultim moment în lotul României: Denis Alibec s-a accidentat! Înlocuitorul ales de Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 noiembrie 2022 21:18 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 00:35

Marius Ștefănescu (24 de ani), mijlocașul lui Sepsi, a fost convocat de Edi Iordănescu la prima reprezentativă în locul accidentatului Denis Alibec (31 de ani). 

Amicalele României din luna noiembrie:

  • România – Slovenia, joi, 17 noiembrie, ora 18:30, Cluj Arena (Cluj-Napoca)
  • Moldova – România, duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, Stadion Zimbru (Chișinău)

UPDATE / Denis Alibec, înlocuit cu Ștefănescu

Denis Alibec a ajuns astăzi în cantonamentul naționalei, dar a acuzat o problemă medicală. Staff-ul medical a tras concluzia că atacantul Farului are o leziune musculară. Selecționerul Edi Iordănescu l-a chemat de urgență pe Marius Ștefănescu, mijlocașul celor de la Sepsi, informează FRF.

Bătăi de cap pentru Edi Iordănescu » Unde va avea România probleme în preliminariile EURO 2024
EURO 2024
Bătăi de cap pentru Edi Iordănescu » Unde va avea România probleme în preliminariile EURO 2024

Daniel Paraschiv, convocat de Edi Iordănescu în locul lui Florin Tănase

Selecționerul Edward Iordănescu a fost nevoit să facă o modificare în lotul pentru meciurile din această lună. Florin Tănase a fost titular vineri seara, la Al Jazira, în meciul cu Al Wahda, însă a rezistat pe teren doar 15 minute. Mijlocașul român a suferit o accidentare și nu se va mai prezenta duminică, 13 noiembrie, la reunirea tricolorilor.

În locul său, selecționerul l-a convocat pe Daniel Paraschiv de la FC Hermannstadt

 – anunță FRF

Debutat la echipa națională, Paraschiv a venit la Hermannstadt la începutul acestei veri, de la CFR Cluj. El fusese împrumutat de sibieni din ianuarie 2022, iar în iulie a fost transferat definitiv.

În acest sezon, Paraschiv a impresionat în Liga 1. Are 8 goluri și o pasă de gol în 16 partide.

Nicușor Bancu a fost înlocuit cu Bogdan Vătăjelu 

O altă modificare cauzată de motive medicale este cea a lui Nicușor Bancu, accidentat în meciul Rapid - CSU Craiova 2-2, cu debutantul Bogdan Vătăjelu.

Lotul României pentru meciurile amicale cu Slovenia și Republica Moldova

Forțat de refuzurile primite de la cluburi, Edi Iordănescu a fost nevoit să improvizeze. Pe lista fotbaliștilor convocați în premieră se numără Mihai Popa (22 de ani, portar FC Voluntari), Radu Opruț (24 de ani, fundaș stânga Hermannstadt), Alexandru Pantea (19 ani, fundaș dreapta FCSB), Antonio Sefer (22 de ani, mijlocaș Rapid) și Claudiu Petrila (22 de ani, mijlocaș CFR Cluj). 

  • PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)
  • FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 0/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)
  • MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0), Marius Ștefănescu (Sepsi)
  • ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10)), Daniel Paraschiv (FC Heramnnstadt, 0/0)

VIDEO Constantin Anghelache anunță că Mircea Lucescu e la un pas să pună punct carierei: „Poate fi ultimul lui an”

Citește și: 

Moldova promovează amicalul contra României cu piesa care a făcut furori la Eurovision

Cel mai în formă fotbalist israelian se retrage din națională la 29 de ani, din cauza unui scandal sexual cu minore » Ar fi fost adversarul României în preliminariile Euro 2024

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  14 Noiembrie 2022, 11:18

Paraschiv la nationala?? jucator care acum 4 sezoane juca la judeteana, in liga 4a la Viitorul Ghimbav, AFC Hărman ..... Doamne fereste ... ce a ajuns echipa nationala!

Mondo
Mondo  •  14 Noiembrie 2022, 00:26

Nimic nou. Alibec in cei 10 sau 12 ani de cariera a fost ba prea gras, ba iesit din forma, si foarte des acidentat. Pe scurt Alibec este total nefolositor, ceva talent, dar lenes, si desinteresat total. Nu va mai incuracati cu el pe la echipele naionale, pina la anul scapa si Hagi de el

ovydyusb
ovydyusb  •  13 Noiembrie 2022, 22:34

Daniel Paraschiv - cel mai veritabil atacant din Liga1.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close