FOTBAL  »  NATIONALA  »  RETRAGERE

Cel mai în formă fotbalist israelian se retrage din națională la 29 de ani, din cauza unui scandal sexual cu minore » Ar fi fost adversarul României în preliminariile Euro 2024

Omer Atzili, în duel cu Neymar / FOTO: Imago
Omer Atzili, în duel cu Neymar / FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 12:30 / Actualizat vineri, 11 noiembrie 2022 12:54

Omer Atzili (29 de ani), cel mai în formă fotbalist israelian, a anunțat că se retrage din echipa națională. Motivul este un scandal sexual cu minore din urmă cu doi ani.

  • „Tricolorii” înfruntă Israelul anul viitor, acasă pe 9 septembrie și în deplasare pe 18 noiembrie, în preliminariile Euro 2024.

Mai multe organizații de femei au pus presiune pe Federația de fotbal din Israel, cerând ca Omer Atzili să nu mai fie convocat. Motivul este un scandal din 2020, când mijlocașul, pe atunci la Maccabi Tel Aviv, a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu minore. Nu a fost condamnat, dar clubul l-a dat afară. 

Anamaria Prodan îl dă în judecată pe fostul mijlocaș de la FCSB: „Sunt despăgubiri mari, eu nu mă joc! Trebuie să plătească pentru ce a făcut”
PROCES
Anamaria Prodan îl dă în judecată pe fostul mijlocaș de la FCSB: „Sunt despăgubiri mari, eu nu mă joc! Trebuie să plătească pentru ce a făcut”

Omer Atzili se retrage din naționala Israeulului

Federația din Israel a răspuns că nu poate interveni și nu poate bloca selecția lui Atzili, pentru că fotbalistul nu făcea parte din anturajul primei reprezentative în acea perioadă, iar comisiile nu pot hotărî în această speță. 

În vară, un reporter al canalului 13 de televiziune a publicat mai multe mesaje de la fete minore, în care se preciza că ar fi băut alcool și ar fi consumat droguri în compania lui Omer. Fotbalistul a negat și de această dată, dar a transmis că nu mai rezistă să fie înjurat la meciurile primei reprezentative și că se va sfătui cu avocații în privința următoarei mutări. 

Comisia Disciplinară l-a convocat la o ședință pe data de 23 noiembrie 2022, dar idolul galeriei lui Maccabi Haifa nu mai așteptat și a luat decizia de a se retrage din națională. Nu va fi pe teren împotriva României în preliminariile Euro 2024.

Omer Atzili: „Voi agăța tricoul naționalei în dulap”

„De mic copil îmi doream să ajung fotbalist și să joc pentru naționala Israelului. Este o mare cinste. Am fost încurajat de clubul meu și de foarte multe persoane să nu mă retrag, dar am mai spus-o că s-a exagerat. 

Nu a fost simplu, dar am hotărât să mă retrag. Sau altfel spus să mă dau la o parte. Am făcut ce am considerat cel mai bine pentru mine și pentru familia mea. Voi agăța tricoul naționalei în dulap”, a fost mesajul transmis de Omer Atzili.

Respectăm decizia lui Omer. Nu a fost simplu pentru el. Și-a exprimat părerea de rău pentru cele întâmplate și acum se va concentra pe familia lui și pe fotbal la club
- Comunicat Maccabi Haifa

Omer Atzili are origini în România

Omer Atzili s-a născut în Israel, în orașul Holon, la fel ca părinții lui. Are legături cu România, bunicul din partea mamei fiind din București. Datorită acestui lucru întreaga familie a moștenit pașaportul românesc. Atzili a îmbrăcat doar tricourile naționalei din Israel.

2 goluriși o pasă decisivă a reușit Omer Atzili în grupele actualei ediții de Liga Campionilor

Numărul 7 al lui Maccabi Haifa, 1,77 metri înălțime, este un stângaci foarte tehnic care evoluează la fel de bine și în spatele atacanților, și extremă. Sezonul trecut a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Israelului.

Omer Atzili

  • 29 de ani, născut la Holon, Israel;
  • a crescut la juniorii lui Maccabi Tel Aviv;
  • a evoluat la Hapoel Rishon LeZion, Beitar Ierusalim, Granada, Maccabi Tel Aviv, APOEL Nicosia și Maccabi Haifa;
  • are 5 selecții în naționala Israelului;
  • a câștigat 4 titluri, 3 Toto Cup și o Supercupă în Israel;
  • golgeterul primei ligi din Israel ]n sezonul trecut și cel mai bun pasator din ultimii doi ani;
  • declarat Fotbalistul Israelian al Anului în 21/22, trofeu acordat doar jucătorilor din întrecerea internă.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Constantin Anghelache lansează o informație-șoc: „Un investitor din Emirate ar vrea să investească la Dinamo. Are zeci de miliarde din petrol”

Și FIFA se implică pentru recuperarea lui Sadio Mane: „Trebuie să fie pe teren la Mondial”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
inshallah
inshallah  •  14 Noiembrie 2022, 12:49

il luam noi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează