FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA

România - Elveția se dispută cu casa închisă. 50.000 de spectatori vor umple Arena pentru a sărbători eventuala calificare la Euro 2024

45.000 de spectatori au fost prezenți pe Arena Națională la duelul România - Israel, din preliminariile EURO 2024
45.000 de spectatori au fost prezenți pe Arena Națională la duelul România - Israel, din preliminariile EURO 2024

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 15:49 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 17:21

Arena Națională va fi arhiplină la meciul România - Elveția, programat marți, 21 noiembrie, în ultima etapă din grupa I din preliminariile Euro 2024. FRF a anunțat sâmbătă că toate cele 49.500 de bilete au fost vândute. „Tricolorii” luptă cu Elveția și Israel pentru cele două locuri care duc la turneul final din Germania.

  • Israel - România are loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1
Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru dubla de foc cu Israel și Elveția » Pe cine mizează pentru partidele decisive pentru EURO 2024
PRELIMINARII EURO 2024
Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru dubla de foc cu Israel și Elveția » Pe cine mizează pentru partidele decisive pentru EURO 2024

„Sâmbătă, 11 noiembrie, au fost procesate toate biletele disponibile pentru meciul cu Elveția! În eventualitatea în care vor exista comenzi ce nu vor fi onorate, e posibil ca în zilele următoare să mai apară tichete disponibile pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro. Vă mulțumim și ne vedem pe stadion!”, a transmis FRF, într-un comunicat pe site-ul oficial.

FRF a pus în vânzare 49.500 de bilete, începând din 23 octombrie, atât cât permite legea. Tichetele au fost disponibile doar în regim online, pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro, respectiv în aplicația Fan Arena by FRF.

55.000 de locuriare Arena Națională, din care 20.000 sunt la tribuna I

Copiii sub 14 ani au acces gratuit în tribune

Copiii cu vârsta sub 14 ani au acces gratuit în cele două tribune, decizie luată de FRF în semn de mulțumire pentru prezența masivă a acestora la precedentul meci de acasă, 4-0 cu Andorra.

Fanii Elveției au cerut numai 289 de bilete pentru meciul contra României

Fanii naționalei Elveției nu vor lua cu asalt Arena Națională din București. Chiar dacă aceștia puteau primi 5% din capacitatea stadionului, adică aproximativ 2.750 de bilete, suporterii din Țara Cantoanelor au solicitat numai 289 de tichete. 

România, liderul la zi al grupei I preliminare, mai are de disputat două partide în actualele calificări, cu Israel, pe teren neutru, în Ungaria, la Felcsut, și cu Elveția, pe Arena Națională din București. 

Cum poate fi calificată România la Euro 2024 înaintea meciului cu Elveția

România ar putea fi deja calificată la Euro 2024 la ora disputei cu elvețienii. Pentru asta e nevoie ca tricolorii să păstreze o distanță de cel puțin 4 puncte față de Israel, care până la meciul direct cu România are de disputat cele două restanțe cu Kosovo (12 noiembrie) și Elveția (15 noiembrie).

Indiferent de rezultatele pe care naționala din Țara Sfântă le va înregistra cu Kosovo și cu Elveția, meciul Israel - România va avea conotații decisive. 

În cazul în care Israel nu obține mai mult de un punct din "dubla" cu Kosovo și Elveția, "tricolorii" se pot califica și cu un egal contra Israelului, iar ultimul meci cu Elveția, de pe Arena Națională, n-ar mai conta decât pentru palmares. Distanța dintre România și Israel ar fi de 4 puncte înaintea ultimei etape.

Altfel, misiunea "tricolorilor" devine mult mai complicată, iar victoria cu Israel va fi obligatorie. În cel mai dramatic scenariu, soarta calificării s-ar putea decide în ultima rundă, când sunt programate jocurile România - Elveția și Andorra - Israel.

Clasamentul la zi din grupa României

Următoarele meciuri: 

  • 12 noiembrie: Kosovo – Israel (21:45) 
  • 15 noiembrie: Israel – Elveția (21:45) 
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45) 
  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

VIDEO. Răzvan Burleanu, despre discuțiile pe care le-a avut cu selecționerul înaintea „decisivelor” pentru Euro: „Ne-am fi bucurat să îi avem pe Man și Sorescu”

Citește și alte articole:

Vezi selecția și te crucești
românia
Vezi selecția și te crucești
Daniel Pancu a anunțat lotul naționalei U21 pentru meciurile cu Albania și Elveția » Atacantul care a devenit eligibil recent, chemat în premieră la lot
ROMÂNIA U21
Daniel Pancu a anunțat lotul naționalei U21 pentru meciurile cu Albania și Elveția » Atacantul care a devenit eligibil recent, chemat în premieră la lot

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (2)
Andrei127
Andrei127  •  11 Noiembrie 2023, 17:36

Urmeaza intrebarea rosie: Cata lume o sa se mai duca daca nationala pierde meciul cu Israelul?

robert720
robert720  •  11 Noiembrie 2023, 17:28

Asta daca nu se vor intampla incidente provocate de ultrasii lui "Galusca" ala la Budapesta. FRF si politia romana ar trebui sa fie foarte atente cine se duce acolo si ce scandari si bannere vor sa afiseze. Ca ne trezim la meciu cu Elvetia cu stadionul gol.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează