GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  KOSOVO - ISRAEL

Kosovo, fără principalele vedete la meciul cu Israel » Jucătorul din SuperLiga care poate ajuta România

România - Kosovo a fost un meci marcat de tensiuni / FOTO: Raed Krishan
România - Kosovo a fost un meci marcat de tensiuni / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 19:57 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 22:06

Naționala României se reunește duminică pentru ultimele meciuri din preliminariile Euro 2024, cu Israel (18 noiembrie, Felcsut/Ungaria) și Elveția (21 noiembrie, Arena Națională), decisive pentru calificarea la turneul final din Germania.

”Tricolorii” încep pregătirea la Mogoșoaia, dar vor sta cu ochii și pe restanțele Israelului, cu Kosovo și cu Elveția, programate duminică, 12 noiembrie, la Priștina, respectiv miercuri, 15 noiembrie, la Felcsut (Ungaria). Israel este principala noastră contracandidată pentru al doilea loc calificant, după favorita Elveția. 

Cine transmite la TV Kosovo - Israel » Meciul se dispută azi, de la ora 21:45
PRELIMINARII EURO 2024
Cine transmite la TV Kosovo - Israel » Meciul se dispută azi, de la ora 21:45

Cele două partide erau programate în octombrie, dar au fost amânate din cauza conflictului dintre Israel şi Hamas. Astfel Israel joacă ultimele patru meciuri din grupă, unul după altul, în numai nouă zile.

În acest moment, România este liderul grupei, la un punct de Elveţia, care are un joc mai puțin, și la 5 puncte de Israel, cu două restanțe.

De ce este important pentru România meciul Kosovo - Israel

Indiferent de rezultatele pe care naționala din Țara Sfântă le va înregistra cu Kosovo și cu Elveția, meciul Israel - România va avea conotații decisive.

În cazul în care Israel nu obține mai mult de un punct din "dubla" cu Kosovo și Elveția, "tricolorii" se pot califica și cu un egal contra Israelului, iar ultimul meci cu Elveția, de pe Arena Națională, n-ar mai conta decât pentru palmares. Distanța dintre România și Israel ar fi de 4 puncte înaintea ultimei etape.

Altfel, misiunea "tricolorilor" devine mult mai complicată, iar victoria cu Israel va fi obligatorie.

În cel mai dramatic scenariu, soarta calificării s-ar putea decide în ultima rundă, când sunt programate jocurile România - Elveția și Andorra - Israel.

Kosovo joacă fără Amir Rrahmani și Edon Zhegrova meciurile cu Israel și Elveția

Kosovo a anunțat vineri lotul pentru meciurile cu Israel, Elveția și Belarus. Ieșiți din cursa calificării, kosovarii nu vor conta pe vedetele Amir Rrahmani (Napoli) și Edon Zhegrova (Lille).

Meciul Kosovo - Israel este programat în aceeași zi cu Napoli - Empoli, din Serie A, și Lille - Toulouse, din Ligue 1.

Ermal Krasniqi, de la CFR Cluj, este în lotul naționalei Kosovo pentru meciul cu Israel din preliminariile Euro 2024

Kosovo, fără principalele vedete la meciul cu Israel » Jucătorul din SuperLiga care poate ajuta România

Nu lipsește însă golgeterul Vedad Muriqi, de la Mallorca. În lotul Kosovo se regăsește și un fotbalist din SuperLiga, Ermal Krasniqi, de la CFR Cluj.

Selecționerul Primoz Gliha (56 de ani) a convocat nu mai puțin de 5 fotbaliști din liga internă, de la Ballkani, Dukagjini și Llapi.

Următoarele meciuri: 

  • 12 noiembrie: Kosovo – Israel (21:45) 
  • 15 noiembrie: Israel – Elveția (21:45) 
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45) 
  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Edon Zhegrova a fost criticat după înfrângerea cu România de jurnalista kosovară Qeqa Krelani

După meciul România - Kosovo (2-0), jurnalista kosovară Qeqa Krelani l-a criticat pe Edon Zhegrova (24 de ani).

„Nu pot să iau în serios un jucător precum Zhegrova. Egoismul lui de pe teren a fost problema sau cutumele din cadrul Federației? Ne vom pregăti, eventual, să organizăm ceremonia în care mai mulți jucători își anunță retragerea din echipa națională.

Ca să purtați tricoul echipei naționale, trebuie să demonstrați pe teren acest lucru și să le arătați celor din Federație că sunteți diferiți. Despre problemele din cadrul Federației vorbește un fotbalist care punea condiții ca să facă pasul de la naționala U21 la cea de seniori?

Ați observat cum unii jucători, imediat după meci, încep să vorbească despre patriotism, realizările lor, despre războiul prin care a trecut acest popor și sacrificiile pe care oamenii din Kosovo le-au făcut?

Federația are multe probleme, dar motivul pentru care avem rezultatele pe care le avem este reprezentat de faptul că Zhegrova, și alți jucători ca el, se cred șefii Federației.

Să fie convocați jucătorii care au minute! În fotbal contează faptele și statisticile. Ne-am săturat de fotbaliștii care sunt mai mult rezerve", a spus Qeqa Krelani, conform publicației locale Gazeta Express.

Qeqa Krelani. 
Foto: Instagram @qeqakrelani
Foto: Instagram @ qeqakrelani
Foto: Instagram @ qeqakrelani
Foto: Instagram @ qeqakrelani
+35 FOTO

VIDEO. Răzvan Burleanu a comentat decizia kosovarilor de a nu convoca cei mai buni jucători pentru partida cu Israel

Citește și alte articole:

Edi Iordănescu îl sare iar din schemă pe fotbalistul care l-a acuzat de interese oculte! Impecabil la echipa de club, ocolit mereu de selecționer

Panică în drum spre aeroport! Jucătorii naționalei Israelului au fost opriți de o alarmă cu bombe și s-au ascuns după parapeți

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
MariusN
MariusN  •  11 Noiembrie 2023, 01:17

Numai vise si calcule, rumulanilor.. Atat v-a mai ramas! Ultimele zile de visuri si apoi din nou neimpliniri. Merita Israelul la Euro. A jucat mai bine in meciul direct. Iar acum in retut au ghinionul sa nu joace acasa cu noi, buricul fotbalului european. Deaceea, ar fi merituos ptr Israel sa faca pasul spre Euro. Ei nu au mai fost. Noi, ultimul meci cu Albania la un Euro, defapt stim cum este. Mai bine sa stea acasa, bafta si cerul iordanestenilor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează