FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

VIDEO Edi Iordănescu, amintire cu Anghel Iordănescu la EURO 2016: „Am vrut să fac ca el, dar mi-am dat seama că o copilărie”

Articol de , , - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 09:00 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 09:08

În timpul conferinței de presă susținută înainte de România - Elveția, Edi Iordănescu a povestit un episod amuzant cu tatăl său, Anghel Iordănescu.

  • România - Elveția, meci pentru locul 1 în grupa I, are loc marți, de la ora 21:45. Partida de pe Arena Națională va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Antena 1
  • Cu minimum o remiză, România câștigă grupa și va fi în urna 2 la tragerea la sorți a grupelor EURO 2024

Întrebat ce făcea la precedentul Campionat European la care a participat România, în 2016, Edi a povestit că tatăl său nu l-a lăsat să vină când a dorit în cantonamentul „tricolorilor”, ci doar în timpul programului. Și a transmis că nu va proceda la fel.  Ulterior, a vorbit și despre comparația cu tatăl său.

„Unii zâmbesc strâmb și strepezit acum” » Ode pentru Burleanu de la un politician cu nume: „O victorie a viziunii și perseverenței. Echipa FRF a rezistat unui tsunami de insolențǎ”
ROMÂNIA
„Unii zâmbesc strâmb și strepezit acum” » Ode pentru Burleanu de la un politician cu nume: „O victorie a viziunii și perseverenței. Echipa FRF a rezistat unui tsunami de insolențǎ”

VIDEO Edi Iordănescu, amintire amuzantă cu Anghel Iordănescu la EURO 2016

„Când România a fost la ultimul EURO eram la Pandurii și am terminat pe podium. Până în penultima etapă aveam șanse la titlu. Am avut o dezamăgire că am ratat titlul, am sperat... 

Îmi aduc aminte că am fost atunci în Franța, am călătorit alături de el, dar am putut sta doar la meciul de deschidere. Într-o discuție cu el, i-am cerut acces ca să mă lase să-l văd. Și m-a limitat. Mi-a spus că nu era atunci ora la care să intru și că trebuie să mă adaptez. 

Și nu l-am uitat. Eu îi voi deschide total ușa, dacă vrea să vină și să stea cât își dorește. În primă fază, mi-am promis că o să fac și eu ce a făcut el cu mine. Dar m-am gândit mai bine și m-am dat seama că e doar o copilărie

Aș vrea să-l contrazic pe tatăl meu (n.r. - care a spus că Edi e mai bun decât el). Înainte de toate, e tatăl meu, e apropiat de sufletul meu, îmi știe trăirile. Cu el am vorbit cel mai des în toată această perioadă. Tatăl meu e mentorul meu. Când a făcut acea afirmație a spus ce-și dorește, nu ce crede. Probabil a fost mai dus de entuziasmul momentului decât am fost eu. Nu se pune problema. Are un palmares fantastic, a reușit lucruri fabuloase. Mi-aș dori să-i calc pe urme, dar e foarte departe de mine”, a mai spus Iordănescu. 

România - Elveția, decisiv pentru locul 1 grupă 

Deși ambele echipe sunt deja calificate matematic la EURO 2024, România și Elveția se luptă pentru primul loc. Cine câștigă grupa va fi în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor turneului final și va avea șansa să joace cu adversari teoretic mai slabi. 

România are două puncte peste Elveția, 19 față de 17, și câștigă grupa cu un egal. Meciul de pe Arena Națională se va juca având susținerea a 50.000 de oameni pe stadion.

Citește și: 

„Rămâneți la națională după EURO?” » Ce a spus Edi Iordănescu înainte de România - Elveția

Vrei să vezi meciurile României la EURO 2024 de pe stadion? » Află când se pune în vânzare noua tranșă de bilete + Cât costă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează