FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

VIDEO Edi Iordănescu și Mihai Stoichiță au plecat la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024: „Nu ar fi rău să cădem cu Ungaria, nu e mare diferență între noi și ei” » Cum arată urnele

Mihai Stoichiță și Edi Iordănescu (foto: Imago)
Mihai Stoichiță și Edi Iordănescu (foto: Imago)

Articol de , - Publicat sambata, 08 octombrie 2022 10:20 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2022 14:46

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, și Edi Iordănescu, selecționerul României, au plecat azi spre Germania, pentru tragerea la sorți a grupelor din preliminariile EURO 2024.

  • Tragerea la sorți va avea loc duminică, de la ora 13:00. Evenimentul de la Frankfurt va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV și DigiSport

La plecarea spre Germania, Mihai Stoichiță a vorbit despre posibilele adversare ale României. Oficialul FRF a surprins și a declarat că ar dori ca adversara „tricolorilor” să fie Ungaria, națională care a impresionat în Liga Națiunilor.

„Scuze, Edi, dar nu știi ce înseamnă performanța” » Ce aștepta Gică Popescu de la selecționer după Liga Națiunilor
SELECȚIONER
„Scuze, Edi, dar nu știi ce înseamnă performanța” » Ce aștepta Gică Popescu de la selecționer după Liga Națiunilor

VIDEO Mihai Stoichiță și Edward Iordănescu au plecat la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024: „N-ar fi rău Ungaria! Nu e mare diferență între noi”

„Plecăm cu speranța calificări. Să dea Dumnezeu să cădem bine. Ce înseamnă bine, nu îmi dau seama... 

Nu am preferințe, nu îmi fac calcule. Nu ar fi rău cu Ungaria. Eu zic că ar fi bine. Nu cred că este mare diferență între noi și ei, chiar dacă ei au avut rezultate mai bune decât noi. Din punct de vedere fotbalistic, nu e mare diferență. 

Obiectivul lui Edi este să califice echipa. E normal să fie așa. Cred că restartul naționalei a fost acum, la meciurile cu Finlanda și Bosnia. Am văzut că putem și nu trebuie să ne mai lipsească încrederea pe viitor”, a spus Mihai Stoichiță.

România ar putea prinde o grupă infernală pentru EURO 2024

La tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024 România va fi în urna a 3-a și ar putea avea adversari infernali.

Grupa horror pentru România: Spania, Franța, ROMÂNIA, Turcia, Belarus, Liechtenstein 
Grupa accesibilă pentru România: Ungaria, Israel, ROMÂNIA, Insulele Feroe, Malta, Andorra

Cum arată urnele pentru preliminariile EURO 2024

  • Urna 1: Țările de Jos*, Croația*, Spania*, Italia*, Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia;
  • Urna 2: Franța, Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor, Israel, Bosnia, Serbia, Scoția, Finlanda;
  • Urna 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, ROMÂNIA, Suedia, Armenia;
  • Urna 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Feroe, Macedonia de Nord;
  • Urna 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, Moldova, Malta;
  • Urna 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein.

* Vor evolua în grupe cu 5 formații.

Citește și: 

Selecționerul României, șocat de comportamentul „tricolorilor” după un rezultat rușinos: „Toți cu nasul pe sus, pe vârfuri, fără excepție”

Naționala României a retrogradat în Liga Națiunilor, dar a urcat în clasamentul FIFA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
Zozsuzit141321
Zozsuzit141321  •  11 Octombrie 2022, 13:53

Doream ca romania sa ajunga in Grupa Ungariei! Dar nu a fost sa fie! Pacat, pentru ca ambele echipe s-ar fi pregatit cat mai bine pentru duelul fotbalistic! Nations League nu sunt amicale! Nations League inseamna pragul Campoinatul European, grupele valorice au ajuns sa fie desemnate dupa rezultsatele obtinute in Nations League! Franta a adat de Olanda, Anglia a ajuns intr-o grupa cu Italia in Preliminarile Euro 2024! Locul 4 (nu locul 5) al ungariei intr-o grupa cu Anglia-Polonia-Albania a fost un rezultat al dublului esec impotriva Albaniei (Albania-Ungaria:1-0, Ungaria-Albania: 0-1)! Daca Ungaria ar fi castigat macar un meciimpatriva Albaniei, se califica la sigur din grupa pentru play off! Ungaria ar fi obtinut locul 2 in grupa, in fata Poloniei! Ungaria a avut 4 puncte din dubla cu Polonia, 1 punct din dubla cu Anglia si cate 6 puncte din dubla cu Andorra si San Marino: in total: 17 Puncte! Polonia a terminat pe locul 2 grupa cu 20 de puncte! Albania a facut 18 puncte si a ocupat locul 3! a fost oare mai usoara grupa Preliminara pentru CM 2022 a Ungariei decat a Romaniei? Romania obtinea un punct contra Angliei? Romania obtinea 4 puncte din dubla cu Polonia? Romania ar fi batut la sigur de 2 ori Albania?

mehigh_ms
mehigh_ms  •  09 Octombrie 2022, 09:27
Postat de dobrin pe 08 Octombrie 2022, 21:58

La ce mai pierd vremea pe drumuri la tragerea la sorti? Cu Edi antrenor e totuna cu cine picam. Nici nu e nevoie sa ne uitam la meciuri, stim deja dinaintea preliminariilor pe ce loc terminam.

diurna.. vacanta.. relaxare.. spa.. deci? de ce pierd vremea?

ricco
ricco  •  09 Octombrie 2022, 03:13

D-le Stoichita, Poftim?... NU e mare diferenta intre noi si unguri???... Care-va-sa-zica, in cea mai grea grupa de elita a Nations League, Ungaria cistiga ambele meciuri cu Anglia, urcindu-i pe 'garduri' la Londra (4 - 0 pt. unguri), le ia 4 puncte nemtilor, invingindu-i chiar in Germania (1 - 0, desi daca scorul final ar fi fost 2 - 0 sau chiar 3 - 0, NU s-ar fi suparat nimeni), in timp ce Nationala Romaniei RETROGRADEAZA dintr-o grupa cu Bosnia, Muntenegru si Finlanda, iar tu spui ca NU e mare diferenta intre noi si unguri ?!?!?... Chiar vrei sa ne convingi ca cei de la FRF sint intr-o stare constanta de ebrietate ???... PS: Sper sa NU cadem in grupa cu Ungaria pt. ca M-AM SATURAT DE UMILINTE... in timp ce inca o umilinta cu Ungaria, ar canotatii duble iar durerea ar fi pe masura...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează