FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA

foto Torțe aruncate pe teren și scandări xenofobe » România - Finlanda, întrerupt de ultrașii români

România - Finlanda » Meciul a fost oprit pentru câteva zeci de secunde în minutul 25, din cauza unor torțe aruncate de fanii de la tribuna a doua în teren. +4   FOTO
România - Finlanda » Meciul a fost oprit pentru câteva zeci de secunde în minutul 25, din cauza unor torțe aruncate de fanii de la tribuna a doua în teren.

Articol de , - Publicat sambata, 11 iunie 2022 22:38 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 23:07

România - Finlanda » Meciul a fost oprit pentru două minute în prima repriză, din cauza unor torțe aruncate de fanii de la tribuna a doua în teren.

Cei 12.000 de spectatori au creat o atmosferă încinsă în Giulești, dar, din nefericire, n-au lipsit momentele în care și-au dat în petec. 

În minutul 25, două torțe au zburat spre gazon dinspre tribuna a doua. Partida a fost întreruptă aproximativ două minute, timp în care materialele pirotehnice au fost îndepărtate de pe teren, iar crainicul stadionului i-a avertizat pe fani că sancțiunile pot fi aspre în cazul unor recidive, inclusiv suspendarea partidei!

Cel mai probabil, Federația va fi amendată pentru acest episod.

Doi suporteri, cercetați pentru materiale pirotehnice interzise

La accesul în arenă, Jandarmeria a confiscat de la doi fani materiale pirotehnice interzise. Bărbații urmează să fie anchetați.

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele reprezentative ale României și Finlandei, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: 

Pe timpul accesului în arena sportivă, asupra unor spectatori au fost depistate materiale pirotehnice interzise de prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare. În acest sens, materialele au fost ridicate în vederea confiscării și au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor asupra a doi bărbați, cu vârstele între 25 și 30 de ani, cu cetățenie română. 

Reamintim faptul că, din rațiuni de siguranță publică, Jandarmeria Capitalei va executa controale preventive asupra persoanelor și autovehiculelor, cu scopul de a evita introducerea în arena sportivă a materialelor interzise de cadrul normativ actual

Comunicatul Jandarmeriei

Torțe aruncate pe teren și scandări xenofobe  » România - Finlanda, întrerupt de ultrașii români

Scandări xenofobe în Giulești

Ultrașii și-au continuat războaiele. La începutul serii, au scandat împotriva selecționerului Edi Iordănescu și a Federației, apoi, pe parcursul meciului, o parte din spectatori au fost autorii unor scandări xenofobe anti-Ungaria.

Ce urmează pentru România în Liga Națiunilor:

  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Mai multe știri despre echipa națională:

A venit nota de plată pentru bosniaci, după scandările rasiste din meciul cu România

Fanii Rapidului, cerință specială pentru „dubla” cu Finlanda și Muntenegru » Cum s-au asigurat că nu vor fi rivali în peluză

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
boierasul
boierasul  •  15 Iunie 2022, 20:10
Postat de luisharcsa pe 12 Iunie 2022, 10:36

Da ma, ungurii sunt de vina ca aia-s prosti. Ungurii sunt de vina ca vor sa-si pastreze istoria, traditia, obiceiurile si simbolurile. Da cei ca tine considera provocate ca noi vrem sa fim si sa ramanem unguri. Asta deranjeaza. Nu-i asa. M am saturat de astia ca tine care cauta vina la altii , in loc sa-si vada propriile hibe. Tu esti la fel de xenofob si sovin ca ultrasii astia redusi intelectual.

Amice mergi în Ungaria și fa "fentele" pe care le fac ungurii în România. Mergi în Ungaria și cere drepturile pe care le ai în România,școală în limba materna, plăcute bilingve, autonomie..... etc și apoi ai sa poți face diferența.

luisharcsa
luisharcsa  •  12 Iunie 2022, 10:36
Postat de boierasul pe 12 Iunie 2022, 00:16

Totul vine din cauza lipsei de reacție a clasei politice. Când oamenii se simt abandonați de politicieni, tind sa-și facă singuri dreptate. Dacă clasa politica actuala, lua masuri la timp când ungurii au provocat fățiș poporul român, sunt sigur ca erau ignorați acum.

Da ma, ungurii sunt de vina ca aia-s prosti. Ungurii sunt de vina ca vor sa-si pastreze istoria, traditia, obiceiurile si simbolurile. Da cei ca tine considera provocate ca noi vrem sa fim si sa ramanem unguri. Asta deranjeaza. Nu-i asa. M am saturat de astia ca tine care cauta vina la altii , in loc sa-si vada propriile hibe. Tu esti la fel de xenofob si sovin ca ultrasii astia redusi intelectual.

luisharcsa
luisharcsa  •  12 Iunie 2022, 08:23

Vina exclusiv al federatiei. Trebuie interzisi aceste animale pe stadioane. Dar nu, frf ii incurajeaza. Se preface ca nu s a intamplat nimic. Sunt usor de identificati. Sunt camere peste tot. Afara cu ei, la puscarie si interzisi pe viata la meciuri.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează