FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GEORGIA

FOTO România - Georgia 1-2 » „Tricolorii” mai scriu o pagină neagră de istoria naționalei

România dispută un meci amical împotriva reprezentativei din Georgia, miercuri, de la ora 21:45. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV. +49   FOTO
România dispută un meci amical împotriva reprezentativei din Georgia, miercuri, de la ora 21:45. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV.

Articol de - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 23:44 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 23:44

România a pierdut meciul amical cu Georgia, scor 1-2. Mirel Rădoi ajunge la 3 înfrângeri consecutive și urmează testul cu Anglia.

  • România mai are programat un meci amical, contra Angliei, pe 6 iunie, de la ora 19:00, la Middlesbrough.
  • România face parte din grupa J a preliminariilor pentru Mondial, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein; Următorul meci oficial al „tricolorilor” este pe 2 septembrie, în Islanda.

Testul cu Georgia ar fi trebuit să fie doar o încercare palidă de a-ți "pudra" imaginea șifonată în fața fanilor. O imagine ciuntită crunt după eșecul de la Erevan. Colecția de trofee de pe bancă, Willy Sagnol, pălește pe teren, unde cei mai mulți reprezentanți ai lui "adze" și "vili" "zac" pe la Dinamo Batumi, Seraing sau Cardagena. Chiar și cu toate inserțiile noi ale lui Rădoi printre veteranii Chiricheș sau Maxim, victoria de palmares n-ar fi trebuit să scape.

România, fără glas și fără vlagă

N-ar fi trebuit! Okriashvilli a încercat golul-serii la Ploiești, o foarfecă ratată după ce a fost incomodat de Sorescu. Olaru peste poartă, apoi Maxim din lovitură liberă au dat replica timid. Fără să aibă vreo carte de vizită pompoasă, gruzinii au arătat că știu fotbal și că nu degeaba Spania s-a chinuit până-n prelungiri să învingă la Tbilisi. Iar de la acel 1-5 de acum 5 ani, recital dinainte de Euro, multe s-au schimbat. Parcă-n bine pentru ei, mai rău pentru noi.

Hagi jr și Alibec, cei mai periculoși tricolori

Încă reticienți în a cumpăra bilete, puținii fani ai naționalei veniți la meci s-au trezit întâia oară în minutul 28. Ianis, singur în careu, lovește acrobatic mingea, mult pe lângă poartă. Aplauze puternice, parcă forțate, poate și pentru a-l ajuta să scape de trac atunci când îmbracă tricoul galben. 

Tot el a "pleznit" transversala dintr-o lovitură liberă (37), fază la care pe respingere, i-a trimis involuntar lui Alibec, execuția atacantului de la Kayserispor fiind respinsă cu un reflex uimitor de Kupatadze. Iar Denis a închis cele mai bune 3 minute ale naționalei cu un șut de la 25 de metri, puțin pe lângă poartă.

„ROȘU” direct pentru Florin Tănase! Gest stupid făcut de golgeterul Ligii 1
românia - georgia
„ROȘU” direct pentru Florin Tănase! Gest stupid făcut de golgeterul Ligii 1

Ce-ai vrut, Tase?

Parcă prea reglasem jocul! Și cine-l mai înțelege pe Tănase, care s-a cerut în teren cu CFR Cluj special pentru a nu ieși din ritm, care s-a prezentat mai repde la reunire și care la o fază de nimic, l-a lovit cu cotul pe insistentul Chabradze, "implorând" să fie eliminat de grecul Sidiropoulos. Un final de repriză cu încins artificial, al unui amical anost.

România, lăasată fără replică de Georgia

"Galopul" așteptat se transformă ușor într-o bâjbâială jenantă printre semi-anonimi. O bâjbâială a lui Ianis ne putea trimite și-n penibil. L-a scos Sorescu, venit de nicăieri să blocheze în ultima clipă. Nu ne-am mai opus în minutul 61, când Kiteishvili a amețit o întreagă defenisvă cu o pasă cu călcâiul. 

România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
+45 FOTO

Mikautadze, atacant la Seraing, a doua ligă belgiană ultimul sezon, a înscris cu ristul la colțul scurt. Ne puteam "spăla" parțial de păcate rapid. Marin a trimis în peluză un penalty "inventat" de Hagi și Ivan. Plus o eliminare a stoperului Kvirkvelia. Am primit și golul 2, la fel de simplu, Aburjania cu latul, singur din gura porții.

Reușita lui Ivan, poate cel mai bun tricolor, a colorat un colț dintr-o seară cenușie. Aș fi spus că pe vremuri ne distram cu Georgia, numai că vremurile invocate sunt de acum doar 5 ani. Vara lui 2021 ne găsește într-o căutare a gloriei rătăcite. Abia mai batem Macedonia, pierdem în Armenia și ne luăm la trânte cu Georgia, care ne-a învins în premieră, în 8 jocuri! E realitatea cruntă a unei naționale fără carte de asamblare. 

FINAL  » România - Georgia 1-2

Final de meci!
min. 84: Ivan a fost la câțiva centimetri de „dublă”. Scăpat singur în careu, la 10 metri de poartă, a „șters” mingea cu capul. 
min. 78, Gol România, 1-2: Andrei Ivan șutează din voleu, din unghi, pe sub portar. Pasa de gol a devenit de la Deian Sorescu, cu capul. Este primul gol marcat de Ivan în tricoul primei reprezentative, și primul assist al lui Sorescu. 
min. 75: Intră Nicolae Stanciu și Claudiu Keșeru, ies Răzvan Marin și Ianis Hagi. 

min. 71, Gol Georgia, 0-2: Aburjania este la capătul unui contraatac-școală purtat de georgieni. Mijlocașul de la Cartagena, din liga secundă spaniolă, se desprinde între Nedelcearu și Cicâldău și reia simplu, din 6 metri. Este primul său gol la echipa națională!
min. 69: Constantin Budescu încearcă să îl surprindă pe portarul advers cu un șut din unghi, din lovitură liberă. Nu cadrează execuția. 
min. 65: Andrei Ivan obține o lovitură de la 11 metri. Este faultat de Solomon Kvirkvelia, care vede al doilea cartonaș galben. Tot stadionul strigă numele lui Budescu, dar selecționerul Mirel Rădoi decide altceva.Răzvan Marin trage însă mult peste poartă din lovitura de pedeapsă rezultată. 
min. 61, gol Georgia, 0-1: Georgia profită de superioritatea numerică din flancul stâng al atacului. Nou intratul Kiteishvili calcă mingea cu călcâiul pentru Georges Mikautadze, iar atacantul lui Seraing șutează imparabil, cu exteriorul.
min. 57: Mirel Rădoi efectuează o triplă schimbare. Alexandru Cicâldău, Constantin Budescu și Andrei Ivan intră în locul lui Darius Olaru, Alexandru Maxim și Denis Alibec.

3 detalii inedite de la România - Georgia

  • ultimul jucător cu minute pentru România al cărui nume începe cu litera "V" a fost Dacian Varga, în urmă cu aproape 10 ani, pe 11 noiembrie 2011, Belgia-România 2-1
  • Ba mai mult, legat de un alt debutant, Darius Olaru, ultimul cu litera "O" a fost Cristian Oros, pe 11 iunie 2011, Paraguay-România 2-0
  • Ultimul dinamovist care a debutat la naţională a fost Sergiu Hanca, pe 10 iunie 2017, România-Polonia 3-1, antrenor C. Daum.

S-a terminat prima repriză!
min. 45+1: Denis Alibec mai ratează o ocazie importantă. Șutul său din 6 metri șterge plasa laterală. 
min. 41: Florin Tănase vede direct cartonașul roșu, pentru un brânci dat lui Grigol Chabradze. Golgeterul din Liga 1 a răbufnit, după ce georgianul s-a ținut scai de el. 
min. 40: Denis Alibec ia o acțiune pe contr propriu și șutează cu stângul, de la mare distanță. Mingea capătă efect exterior și trece la câțiva centimetri pe lângă poartă.
min. 36: Ianis Hagi a obținut o lovitură liberă de la 18 metri. Tot el execută și lovește bara transversală. Acțiunea ofensivă este una prelungită. Denis Alibec irosește o șansă imensă, din 6 metri. Devirea lui este respinsă în corner de Kupatadze.
min. 29: Cristi Ganea își depășește adversarul din flancul stâng, apoi centrează către Ianis Hagi. Fotbalistul lui Rangers a încercat să reia din voleu, de la 10 metri, dar a ratat ținta. 
min. 11. Alexandru Maxim trimite primul șut pe poartă, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga.
min. 7: Deian Sorescu are o incursiune reușită în flancul drept, pasează în centru, apoi mingea ajunge la Olaru. Șutul mijlocașului de la FCSB trece mult peste poartă. 
min. 4: Okriashvilli irosește prima oportunitate a partidei. Căpitanul Georgiei a încercat să reia din „foarfecă”, din 6 metri, dar a fost incomodat de Sorescu.
min. 3: E rândul georgienilor să ceartă penalty. De data asta, Alibec a respins mingea cu cotul, în propria suprafața de pedeapsă.
min. 1: Denis Alibec cere o lovitură de pedeapsă, pentru un presupus henț în careu. Arbitrul grec dictează doar lovitură de colț.
A început partida! România a avut lovitura de start. 

România - Georgia, echipe de start

ROMÂNIA: 12. A, Vlad – 24. Sorescu, 6. Chiricheș-cpt., 5. Nedelcearu, 3. Cr. Ganea – 21. Olaru, 18. R. Marin, 10. Al. Maxim – 14. I. Hagi, 7. Alibec, 19. Fl. Tănase 
Rezerve: 1. Niță, 16. Iacob – 4. Rus, 8. Cicâldău, 9. Ivan, 11. Moruțan, 13. Keșeru, 17. Păun, 20. Budescu, 22. Camora, 23. Stanciu, 25. Al. Băluță
Selecționer: Mirel Rădoi

  • Andrei Vlad, Deian Sorescu și Darius Olaru debutează în tricoul primei reprezentative. 

Georgia: Kupatadze - Chabradze, Khocholava, Kverkvelia, Azarov - Shengelia, Kvekveskiri, Aburjania, Okriashvilli, Daushvilli - Mikautazde 
Rezerve: Loria, Mamardashvili - Kakabadze, Kasia, Gvilia, Zivzivadze, Kiteishvilli, Lobzhanidze, Kukhianidze, Davitsashvilli, Jigauri, Dvali 
Selecționer: Willy Sagnol

Stadion: "Ilie Oană" (Ploiești)
Arbitru: Anastasios Sidiropoulos / Asistenți: Polihronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis (toți din Grecia)

VIDEO „Tricolorii” lui Rădoi, antrenament pe ploaie înaintea amicalului cu Georgia

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Secretul formei lui Constantin Budescu: „Sală de forță și nu mai mănânc târziu"

Jucătorul care l-a uimit pe Mirel Rădoi la reunirea lotului: „Ne-am mirat cu toții, cât de bine arată!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (553)
mosul.cu.sacul.plin
mosul.cu.sacul.plin  •  03 Iunie 2021, 08:59
Postat de Gheorghe Bica pe 03 Iunie 2021, 08:39

ASA ANTRENOR, ASA ECHIPA !

Prin analogie, dacă ne raportăm la fotbalul intern, în rolul antrenorului este ocnașul fariseu iar echipa … banda toxică din Berceni!

1115907728536992
Gheorghe Bica  •  03 Iunie 2021, 08:39

ASA ANTRENOR, ASA ECHIPA !

mosul.cu.sacul.plin
mosul.cu.sacul.plin  •  03 Iunie 2021, 08:29
Postat de corectu pe 03 Iunie 2021, 08:12

Arbitru slab,nu a fost de eliminare la Tănase.În prima repriză am avut o„bară”a lui Hagi și o mare ratare a lui Alibec.La 2-0 se comenta altfel.Când critici jucători vii și cu soluții.Concluzii după meciul cu Anglia.Cert e că avem un campionat slab.

* jucători vii … Cum e o vorbă, despre morți numai de bine!

Vezi toate comentariile (553)
Comentează