FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Jucătorul care l-a uimit pe Mirel Rădoi la reunirea lotului: „Ne-am mirat cu toții, cât de bine arată!”

Mirel Rădoi, selecționer România
Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de GSP - Publicat marti, 01 iunie 2021 11:08 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 11:23

Constantin Budescu (32 de ani) s-a prezentat la reunirea echipei naționale într-o formă fizică de invidiat, care l-a uimit pe selecționerul Mirel Rădoi (40). 

  • România dispută în perioada următoare două partide amicale, cu Georgia (2 iunie – Ploiești, ora 20:45) și Anglia (6 iunie – Middlesbrough, ora 19:00). Ambele partide vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV.
  • România face parte din grupa J a preliminariilor pentru Mondial, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein; Următorul meci oficial al „tricolorilor” este pe 2 septembrie, în Islanda.

La conferința de presă premergătoare primului „amical”, cu Georgia, selecționerul a fost întrebat despre Constantin Budescu. Mijlocașul de la Damac FC se află într-o formă fizică de invidiat după ce a dat jos câteva kilograme. Budescu și-a ajutat echipa să scape de la retrogradare în Arabia Saudită, astfel că vine la „națională” într-un moment excelent.

Mirel Rădoi: „Ne-a mirat de cât de bine arată Budescu”

„Budescu este fit pentru că și-a dorit asta. A avut ambiția asta. Chiar îmi spunea Dică, erau perioade la FCSB în care avea două kilograme în plus, iar a doua zi după era OK. Mă bucură faptul ăsta, când vrea să facă ceva, o face. 

A înțeles mesajul de la echipa națională, acela că dacă ai o anumită greutate în plus, nu poți face parte din grupul ăsta. A înțeles de unul singur, aseară când a ajuns ne miram cu toții cât de bine arată. Și nu este afectat că a pierdut cele 3 kilograme”, a spus Rădoi. 

Despre forma fizică a lui Budescu a vorbit și Denis Alibec: „Îmi dă o motivație că am văzut cât a slăbit, trebuie să îi cer și eu regimul, că e prea de tot”.

20este numărul pe care-l va purta Constantin Budescu la echipa națională

Lotul României pentru meciurile cu Georgia și Anglia

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 5/0), Florin Iacob (UTA Arad, 0/0), Andrei Vlad (FCSB 0/0);
  • FUNDAȘI: Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 62/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0), Deian Sorescu (Dinamo București, 0/0), Tiberiu Căpușă (Chindia Târgoviște 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 3/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0);
  • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 28/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 45/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 16/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 47/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită, 12/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0), Darius Olaru (FCSB, 0/0), Olimpiu Moruțan (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 8/1), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 12/2);
  • ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 43/13), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 17/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0)

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Conferință de presă Mirel Rădoi și Adrian Păun, înainte de meciul cu Georgia » Detalii despre JO, atmosfera din lot și viitorul lui Nicolae Dică

Cum ar putea arăta primul „11” al României contra Georgiei + câte bilete s-au vândut pe „Ilie Oană”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (8)
sakamoto
sakamoto  •  01 Iunie 2021, 20:38

Mirel este fffoarte talentat! Din pacate este tinar, prea crud pt performanta la Selectionata Romaniei. Ii trebuie cam 10-20 de ani de bulibaseala, pt a obtine rezultate palpabile. Aveti putintica rabdare stimabili, onorabili. Stiti bine ca rabdarea este o...virtute! Succesuri Radoi! Romanii te iubeste! Si te doreste Selectioner, indiferent de rezultate. Pe viata. Chiar si daca desemnarea ta acolo, a fost o decizie politica. Ura si la gara!

svt1
svt1  •  01 Iunie 2021, 15:30

mai intereseaza pe cineva gluma de echipa nationala a romaniei? incepe euro imediat, unde joaca echipe precum macedonia de nord, ungaria, etc...

valyomanyd
valyomanyd  •  01 Iunie 2021, 15:28

Daca Mirel s-a mirat inseamna ca selectia se face pe" neve"..:)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează