FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Conferință de presă Mirel Rădoi și Adrian Păun, înainte de meciul cu Georgia » Detalii despre JO, atmosfera din lot și viitorul lui Nicolae Dică

Mirel Rădoi, selecționer România
Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de GSP - Publicat marti, 01 iunie 2021 10:30 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 11:04

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a susținut o conferință de presă alături de mijlocașul Adrian Păun (26). Pentru „tricolori” urmează meciul amical cu Georgia, programat pe 2 iunie la Ploiești.

  • România dispută în perioada următoare două partide amicale, cu Georgia (2 iunie – Ploiești, ora 20:45) și Anglia (6 iunie – Middlesbrough, ora 19:00). Ambele partide vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV.
  • România face parte din grupa J a preliminariilor pentru Mondial, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein; Următorul meci oficial al „tricolorilor” este pe 2 septembrie, în Islanda.

Mirel Rădoi: „Cel mai important este să respectăm planul de meci”

  • ... despre rezultatul meciului cu Anglia: „Dacă aș fi ghicitoare, aș fi mai exact. Sperăm să avem o evoluție bună, să respectăm planul de meci, cred că asta este cel mai important”.
  • ... despre amicalele cu Georgia și Anglia: „Sunt potrivite adversarele pentru ceea ce urmărim la meciurile din toamnă”.
  • ... despre jucătorii pe care se va putea baza la Olimpiadă: „Pentru lucrul acesta, președintele (Răzvan Burleanu) a trimis o scrisoare tuturor cluburilor din străinătate. Așteptăm răspunsul, deocamdată nu avem răspuns oficial de la toate cluburile, dar există o dată limită, menționată de președinte”. 
  • ... despre strategia României: „Nu cred că vom schimba strategia în funcție de competiției. Principiile generale le vom aborda la fel, indiferent de competiție”.
  • ... despre prezența spectatorilor la meciul cu Georgia: „Întoarcerea fanilor este o bucurie pentru toată lumea, pentru staff și jucători. Este important ca jucătorii să simtă că fac parte din aceeași echipă cu suporterii. Luptăm împreună, pierdem împreună”.
  • ... despre forma lui Budescu: „Budescu este fit pentru că și-a dorit asta. A avut ambiția asta. Mă bucură faptul ăsta, când vrea să facă ceva, o face. A înțeles mesajul de la echipa națională, acela că dacă ai o anumită greutate în plus, nu poți face parte din grupul ăsta. A înțeles de unul singur, aseară când a ajuns ne miram cu toții cât de bine arată. Nu este afectat că a pierdut cele 3 kilograme”. 
  • ... despre viitorul lui Alexandru Maxim: „Este greu să încerc să influențez cariera unui jucător. Maxim probabil vrea să își asigure un venit financiar mai mare pe final de carieră, dar el trebuie să hotărască. Dacă va avea oferte dintr-un campionat puternic, poate să rămână acolo. Nu înseamnă că dacă se transferă în Golf, nu va mai fi chemat la echipa națională”. 
  • ... despre raportul cerut de FRF: „Sunt lucruri confidențiale care în momentul de față nu pot să apară public. Sunt lucruri care pornesc de la staff și se termină cu jucătorii”.
  • ... despre refuzul cluburilor de a lăsa fotbaliștii la JO: „E o situație dificilă pentru toată lumea. În iulie sunt atât preliminarii (pentru Cupele Europene) cât și Jocurile Olimpice, este dificil. Va trebui să existe o negociere pentru a putea avea măcar o parte dintre jucătorii pe care ni-i dorim. Jucătorii își doresc la Jocurile Olimpice, dar mai departe de atât intervine strategia clubului. Până acum nu am avut nici măcar un refuz din partea jucătorilor. Toți își doresc să vină, dar depinde de discuțiile dintre Federație și cluburi, dintre jucători și cluburi”. 
  • ... despre accidentările lui Burcă și Bancu: „Pregătisem ceva pentru acest meci, dar am refăcut structura antrenamentelor și planul de joc pentru partida cu Georgia. Am tot avut probleme cu accidentările, chiar și înainte de această campanie. Îmi pare nespus de rău pentru Andrei Burcă, probabil va sta 2-3 săptămâni, dar nu putem spune că suntem în dificultate”.
  • ... despre lotul U23: „Discut cu Nicolae Dică, dar nu coordonez nimic, am discutat dinainte ce avem de făcut. El este antrenorul, el decide, de la acte de indisciplină dacă ar exista, până la structurarea programului și al antrenamentelor”.
  • ... despre EURO 2020: „Nu am o favorită certă, mi-aș dori ca echipa care joacă cel mai ofensiv să câștige”.
  • ... despre tinerii jucători care l-au impresionat: „Sunt mulți care au avut evoluții bune, dar dacă aș începe să enumăr dintre ei, nu putem ști cum vor evolua în continuare”.
  • ... despre absența României de la EURO: „Nu este plăcută, mai ales că vom avea meciuri la București. Nu este ușor, dar asta este realitatea, trebuie să o acceptăm. Este crudă, dureroasă pentru toată lumea, suporteri, media, dar nu putem da timpul înapoi”.
  • ... despre posibila trecere a lui Nicolae Dică la naționala U21: „Nu s-a pus problema, dar orice membru al staff-ului dacă va veni și îmi va zice că merge la mai bine, nu mă voi opune”.
  • ... despre angajarea lui Adi Mutu la FC U Craiova: „Știam că Adi își dorește să antreneze zi de zi, toți ne dorim, dar el a făcut-o mai devreme. E normal. Suntem tineri, avem foarte multe idei, putere de muncă, dar eu sunt încă în fața dumneavoastră, am zis că nu plec decât atunci când vom încheia acest proiect. Îi urez baftă, sper să fie inspirat în alegeri”.

Adrian Păun: „Un gol împotriva Angliei ar fi cel mai important din cariera mea”

  • ... despre titlul cu CFR: „Cred că a contat foarte mult, performanțele personale coincid cu cele colective, fără ajutorul colegilor mei nu aș fi reușit să fiu aici”. 
  • ... despre meciul amical cu Anglia: „Un meci cu echipa Angliei, indiferent că este oficial sau amical, ajută. Avem doar de câștigat în urma acestui meci, va fi unul extrem de greu, dar suntem pregătiți să dăm totul”. 
  • ... despre atmosfera din cantonament: „Aș spune că Alibec este cel mai amuzant coleg, el mai face câte o glumă, mai întreține atmosfera. Când sunt atâtea zile de cantonament este greu să nu ai un coleg de cameră cu care să socializezi, dar acestea sunt efectele pandemiei”.
  • ... despre forma din acest sezon: „Principalul vinovat cred că eu sunt. Eu am jucat, eu am mers la antrenamente. A fost un sezon greu, îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ferit de accidentări. Bineînțeles, au contat oamenii din jur, mă bucur că anul a fost încununat cu calificarea la echipa națională”.
  • ... despre primirea pe care a avut-o la echipa națională: „Este un grup unit aici, colegii m-au primit foarte bine. Nu am avut probleme de adaptare, pe această cale le mulțumesc tuturor. Mă simt foarte bine, sper să nu fie ultima mea convocare”.
  • ... despre sezonul avut: „Cu siguranță, a fost un sezon foarte greu, am reușit să câștigăm campionatul, apoi am primit vestea că am fost convocat. Pentru mine este, cu siguranță, cel mai bun an al meu”.
  • ... despre planurile de viitor: „Mă întorc la CFR, mai am 3 ani contract. Mi-am propus să fiu sănătos, să joc cât mai bine la echipa de club. Nu sunt disperat să plec, mi-aș dori să fac pasul afară, dar acest lucru depinde doar de mine”.
  • ... despre ce ar însemna pentru el un gol împotriva Angliei: „Ar fi cel mai important gol din cariera mea, ar fi ceva extraordinar. Ar însemna foarte mult, chiar dacă este un meci amical”.

Mai multe știri despre echipa națională:

Denis Alibec, invidios pe prietenul Budescu: „E prea de tot! Trebuie să i-l cer și eu”

Cum ar putea arăta primul „11” al României contra Georgiei + câte bilete s-au vândut pe „Ilie Oană”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
svt1
svt1  •  01 Iunie 2021, 15:30

mai intereseaza pe cineva gluma de echipa nationala a romaniei? incepe euro imediat, unde joaca echipe precum macedonia de nord, ungaria, etc...

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  01 Iunie 2021, 12:27

Daca nu bate Georgia *** ar trebui sa mearga la arabi sa creasca oi nu sa antreneze lotul national !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează