FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GERMANIA 0-1

Detaliul trecut cu vederea în România - Germania » Neuer a explicat gestul nemților de la poza oficială

FOTO: Alexandra Fechete +49   FOTO
FOTO: Alexandra Fechete

Articol de , - Publicat luni, 29 martie 2021 01:19 / Actualizat luni, 29 martie 2021 02:11

Germania a învins România, scor 1-0, în preliminariile Campionatului Mondial. Fotbaliștii nemți și-au manifestat încă o dată dezacordul față de organizarea turneului final în Qatar. 

Fotbaliștii naționalei germane au purtat tricourile invers, cu numele și numărul în față, la poza oficială de pe Arena Națională. Gestul a fost explicat ulterior de Federație. Este vorba despre o campanie pentru drepturile omului, țintită direct către Qatar. Fiecare număr de pe echipament reprezenta un articol din Declarația Universală a Drepturilor Omului, document publicat inițial pe 10 decembrie 1948. 

Manuel Neuer: „Ideea campaniei aparține fotbaliștilor”

„Ideea a venit din partea echipei, așa a fost și data trecută, contra Islandei. Încercăm să fim fair-play și în afara terenului, nu doar în timpul meciurilor. Susținem cu tărie cele 30 de articole! Suntem împotriva discriminării, suntem pentru toleranță și diversitate”, a explicat Manuel Neuer, conform Kicker. 

FOTO Cele mai tari imagini din România - Germania

+45 FOTO

Citește și alte știri despre România - Germania: 

Mirel Rădoi nu l-a iertat pe Mario Camora! Ce mutări a fost nevoit să facă, după eroarea din prima repriză

FOTO România a cerut ofsaid la golul marcat de Germania + doi „tricolori” au gafat

A rupt tăcerea după 12 ani! Ce s-a întâmplat la echipa națională: „Victor Pițurcă era foarte ciudat. A vrut să mă intimideze”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Martie 2021, 15:57

Foarte bine, ar trebui facut chiar mai mult de atat. In primul rand in cadrul FIFA trebuie luate niste masuri, ca acolo s-a decis gazda. Dar totusi echipa Germaniei da dovada de nitica ipocrizie. Sponsorul al carui logo il poarta cu mandrie pe piept, Adidas, are 108 fabrici in tari despre care se stie ca nu respecta drepturile muncitorilor (China, Bangladesh, Salvador, Honduras, India, Indonezia, Pakistan, Thailanda sau Vietnam). Sunt curios daca s-au interesat si de situatia acelor muncitori.

dubluv
dubluv  •  29 Martie 2021, 07:58

vor inceta acum abuzurile din Qatar pentru ca nemtii si-au luat tricourile pe dos. Daca nu se vor cuminti, nemtii vor da lovitura de gratie: isi vor lua si chilotii cu fundul in fata. Sa vedem ce mai face Qatar atunci.

robby73
robby73  •  29 Martie 2021, 06:21
Postat de alex.aelev pe 29 Martie 2021, 04:43

A auzit Neuer si despre muncitorii romani care lucreaza in abatoarele germane??

Da ce-i cu ei?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează