FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONFLICT

A rupt tăcerea după 12 ani! Ce s-a întâmplat la echipa națională: „Victor Pițurcă era foarte ciudat. A vrut să mă intimideze”

Victor Pițurcă, la echipa națională
Victor Pițurcă, la echipa națională

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2021 15:03 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 18:49

În 2009, Maximilian Nicu (38 de ani) a devenit primul fotbalist naturalizat pentru echipa națională a României. A debutat sub comanda lui Victor Pițurcă (64), dar relația lor a fost rece.

Înainte ca Pițurcă să fie înlăturat din postura de selecționer, i-a acordat șansa debutului la „națională” lui Max Nicu, pe atunci fotbalist la Hertha Berlin. Dar l-a utilizat pe acesta doar 7 minute, într-un meci pierdut cu Austria, 1-2, Nicu fiind de părere că Pițurcă a făcut-o dinadins. 

Maximilian Nicu: „Pițurcă a vrut să mă intimideze”

„Am amintiri foarte plăcute de la echipa națională. În special meciul cu Franța de la Paris mi-a rămas în minte. Deși eram outsideri, am făcut 1-1. Am avut pielea de găină, a fost foarte, foarte tare. Dar s-au întâmplat și lucruri ciudate. Victor Pițurcă, sub care am debutat, era foarte ciudat. Cred că m-a chemat doar pentru că presa a pus presiune pe el

Nu simțea deloc ca mine și a vrut să mă intimideze puțin. Înainte de debutul cu Austria, am fost întrebat ce număr vreau pe tricou. Nu îmi păsa. Tricoul cu numărul 7 era liber, așa că l-am luat. Toți se așteptau să încep titular, dar Pițurcă m-a lăsat să joc exact 7 minute. Și cred că a făcut-o intenționat. Pe ideea «Oh, vrei 7-le. Atunci primești 7».”, a relatat Nicu pentru Der Tagesspiegel.

Maximilian Nicu: „M-am înțeles bine cu Răzvan Lucescu”

Cele 7 minute cu Austria au fost singurele pe care Max Nicu le-a jucat la „națională” sub comanda lui Victor Pițurcă. După ce Răzvan Lucescu a devenit selecționer, mijlocașul care la avea vreme evolua la Hertha Berlin a mai jucat cu Ungaria (1-0 pe 12 august 2009) și Franța (1-1 pe 5 septembrie 2009). Ulterior, nu a mai fost chemat la echipa națională, iar Nicu a explicat cum s-a produs ruptura. 

„Am primit foarte multe critici, nu m-am simțit confortabil. Asta a făcut să-mi fie greu să mă acomodez, deși succesorul lui Pițurcă, Răzvan Lucescu, avea foarte multă încredere în mine și ne-am înțeles bine. Dar finalul a fost de asemenea ciudat. 

Eram la o biserică din Munchen de Crăciun, când m-a sunat Lucescu. Când antrenorul echipei naționale sună, de obicei răspunzi. Aș fi putut ieși din biserică, să merg să vorbesc cu el. Dar m-am uitat la telefon și m-am gândit: «Nu, nu acum». Nu am răspuns și nici nu am sunat înapoi. Asta a fost. De atunci nu am mai fost în contact”.

A rupt tăcerea după 12 ani! Ce s-a întâmplat la echipa națională: „Victor Pițurcă era foarte ciudat. A vrut să mă intimideze”
Max Nicu, în Franța - România 1-1 // foto: Imago

Max Nicu s-a retras din activitate în 2018, de la Spielvereinigung Unterhaching. Acum locuiește la Munchen, antrenează echipa TuS Prien și este analist la postul DAZN.

VIDEO. Laude pentru Victor Pițurcă: „Eu cred că este cel mai bun selecționer pe care l-a avut România”

Mai multe știri despre echipa națională:

Gigi Becali, luat în vizor de un fost internațional român în presa din Germania: „Nu îi plăcea de mine, își voia fotbaliștii la națională”

Dezvăluiri din vestiarul „naționalei”: „Erau toți cu berea în mână. Mutu m-a întrebat asta” + Incident șocant: „Nu știau că ăsta este un subiect tabu pentru noi”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
iulian1952
iulian1952  •  29 Martie 2021, 13:24

ATUNCI CÂND DUPĂ ANI BUNI FACI PE PLACUL *** JURNALISTICE SPORTIVE ROMÂNEȘTI , NU DEVII DECÂT ***Ă , PENTRU CĂ ASTA EȘTI BĂI MAX NICU .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deusdat
deusdat  •  28 Martie 2021, 22:42

Bietul Max, era doar un jucător de duzină, dar presarii aveau o obsesie cu "diaspora" :))

iulihenry14
iulihenry14  •  28 Martie 2021, 21:10

Da ba Nicule tu erai un mic Messi din Germania dar toata lumea te-a intimidat si te-a luat la misto. Ai jucat si tu 2 ani la Hertha si ai facut tusa la 1860 si gata esti un fel de Cristiano Niculae. Toti te luau la misto si vorbeau de Hitler, toti vroiau sa te intimideze, toti vroiau sa te faca sa te simti naspa. Toti astia care aveti impresia ca omu doar isi spune parerea duceti-va putin si uitati-va cine juca in vremea aia pe partea lui si o sa vedeti ca se crede superior unor jucatori care jucau titulari prin cupe europene. Mai ramane Mitica Cardoso sa vina sa se planga

Vezi toate comentariile (7)
Comentează