FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA 0-0

Cronica meciului România - Islanda 0-0: Am dat-o în bară!

România - Islanda 0-0 +42   FOTO
România - Islanda 0-0

Articol de , , - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 23:50 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 01:18

România - Islanda 0-0 | La capătul unui meci în care a dominat, dar haotic, stereotip și fără curaj, România s-a încurcat cu Islanda și acum are nevoie iar de ajutor din partea nordicilor, în Macedonia, ca să mai spere la baraj

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum, suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund.
  • Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda
  • România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein
3 concluzii după România - Islanda 0-0: jucătorul de care avem nevoie urgentă
ROMÂNIA - ISLANDA 0-0
3 concluzii după România - Islanda 0-0: jucătorul de care avem nevoie urgentă

De data asta nu ne-a mai ieșit indirecta. După 4 rezultate consecutive de pe alte terenuri, care ne-au ținut (ăsta e adevărul!) în cărțile pentru baraj, Macedonia a pulverizat Armenia și nu ne lăsa decât o variantă: să batem Islanda și Liechtenstein.

Începem timid, în nota noastră. Nu e un forcing, cum ne-am fi închipuit. Nu e și fiindcă islandezii nu au venit doar să încaseze, vorba lui Rădoi, pe post de sparring la box, ci și să dea.

Noi avem mingea, dar nu știm ce să facem cu ea. Răzvan Marin e singurul care încearcă să mai dea un pic de zvâc, dar e prea puțin, Cicâldău, Ianis, Tănase chiar și Stanciu nu-l prea ajută. Iar nordicii au prima mare ocazie, Ingi Bjarnasson, singur în 6 metri, dă peste. Ufff!

Noi cu posesia și șuturile, ei cu marile ocazii

Stanciu are primul șut pe poartă, însă e mai mult o pasă la portar. Începem să apărem mai periculos în jumătatea adversă, dar construim prea lent și fără curaj. La un corner, Tănase trimite spre poartă, dar Toșca e pe traiectorie și deviază și el peste.

Mai lucrăm o fază din devieri ale lui Alibec și Tănase, însă Marin trage la fel de slab. Lovim, însă fără forță. Iar ei au a doua mare ocazie, prin Aron Gudjohnsen, la o bâlbă defensivă generală. Noroc că execuția atacantului a fost deviată în corner.

Îi prindem pe o contră, Alibec, servit de Rațiu, ia o acțiune pe cont propriu, sprint de peste 40 de metri, dar la finalizare face o preluare prea lungă și e blocat în 6 metri.

Hagi îl încearcă și el pe Olafsson, care n-are nicio emoție. Avem posesia, 66%, 4-0 șuturi pe poartă, dar pe niciunul n-a scris pericol. Tabela a rămas împietrită, 0-0 la pauză. Mirel Rădoi intră la vestiare îngândurat.

Ajutor, Islanda!

Nu schimbă însă nimic. Iar islandezii încep cu tupeu. Lasă spații și avem două contre pe care putea scrie gol. Stanciu însă nu-și asumă o finalizare din poziție centrală, preferând, incredibil, o pasă aiurea!

Apoi, Alibec se mișcă prea încet și șutul e anticipat de Olafsson. Hagi scoate o minge de pe linia porții!

Minutele trec și e tot mai limpede că ne chinuim. Nu avem nicio idee, nici curaj, în față băieții lui Rădoi nu se înțeleg deloc. Pare că doar o minune ne poate salva. Aproape că te doare când vezi atâta neputință.

Maxim, abia intrat, are și el o șansă. O aruncă în peluză. De pe margine, Rădoi strigă, se agită. Nu pare să-l mai audă nimeni.

Hagi apare în sfârșit la rampă. Dar mingea sa lovește doar bara! Ce șansă. O iluzie, la fel ca și aceea că putem ajunge la baraj.

Acum nici nu mai depindem de noi. Degeaba batem în Liechtenstein, dacă Islanda nu încurcă Macedonia. Stoichiță strigă din tribune: "Urcă! Urcă! Intră în careu!" Degeaba. Pe gazon, "galbenii" se prăbușesc! Ajutooorrrr, România! Ajutor, Islanda! z

România - Islanda » Clasamentul grupei

Cele mai tari imagini din meciul România - Islanda

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
+38 FOTO
Cronica meciului România - Islanda 0-0: Am dat-o în bară!
Cifrele meciului, via sofascore.ro

Emisiunea GSP Live după România - Islanda:

ROMÂNIA - ISLANDA 0-0

Suntem GSP Live! „Tricolorii” s-au împotmolit în partida cu Islanda și nu au reușit să obțină o victorie care ar fi putut fi decisivă pentru calificarea la bara. Comentăm meciul din Ghencea în redacția GSP, alături de Alberto Boțoghină și Iosif Rotariu.

Posted by Gazeta Sporturilor - GSP on Thursday, November 11, 2021

Cum prindem locul de baraj pentru CM 2022 » România e la mâna Islandei înainte de ultima etapă
ROMÂNIA - ISLANDA
Cum prindem locul de baraj pentru CM 2022 » România e la mâna Islandei înainte de ultima etapă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  12 Noiembrie 2021, 10:00

Jucatorii romani NU le au cu mingea!Au nevoie de 3-4 miscari pentru a prelua o minge,asteapta pasele pe loc,si nu stiu sa stapaneasca mingea in regim de viteza!Si nici sa traga la poarta!NIMIC!

misulica1
misulica1  •  12 Noiembrie 2021, 09:49

Eu strig de vreo 3-4 ani ca unul din motivele care ne duc la insuccesele astea amare in fotbal e faptul ca meciurile sunt transmise de protv!! Astia sunt piaza rea in fotbalul romanesc in proportie de 10-15%!

coco1987
coco1987  •  12 Noiembrie 2021, 00:45
Postat de ionescugeorge77 pe 12 Noiembrie 2021, 00:39

...ha ha ...ratangiul apare la rampa ...si da in bara ...sa fim seriosi ...nu i bun de nimik ...cat timp o sa fie convocat la nationala ...adio calificarri.

Ratangiul esti tu, ca ti ai ratat probabil viata si de-aia te ai incarcat cu atata venin. N-ai mai vazut fotbalisti executand suturi foarte bune care sa fie trimise in bara? Realizezi ca daca mingea aia intra in poarta, "ratangiul" era aplaudat chiar si de tine, oaie?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează